Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Okoniówka - szybka, delikatna, elektryczna, 240cm+ .. czy istnieje?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
42 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   czacha79

czacha79

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 34 postów
  • LokalizacjaBiałystok

Napisano 05 styczeń 2022 - 09:22

Jak w tytule, szukam okoniowego Świętego Grala

ZARYS SYTUACJI

- Łowię głównie okonie, raczej żadne potwory, bo 30cm na moich wodach to już potwór - przyłowy to szczupak, czasem kleń, jaź, wiosną leszcz

- Łowię na małych podlaskich sztucznych zbiornikach o głębokości 1.5-2.5m .. do większej głębokości nie dorzucę, chociaż ogólnie raczej ciężko tu o większe głębokości a i wszędzie zakaz łowienia ze środków pływających oprócz rzek i Siemianówki do której totalnie mnie nie ciągnie. I tutaj wszędzie wędka 190-200cm by wystarczyła, ale … dochodzą te rzeki ;)

- Na na małych podlaskich rzekach takich jak Narew czy Supraśl ze względu na roślinność przy brzegu często ciężko łowi się krótką wędka. Nie ma na nich główek, brzeg porośnięty, a szerokość koryta taka że 1.5gramową przynętą trzeba uważać żeby nie przerzucić ;) Uciąg wody różny w zależności od stanu wody i czy jazy są otwarte, czasem 1.5g styknie a czasem trzeba użyć 3g. I przez te rzeki myślę właśnie o czymś 240cm-270cm z krótkim dolnikiem.

ZAŁOŻENIA

- Długość 240cm+

- Przynęty 2-5cm na czeburaszkach od 0.6g przez 1-1.5g najczesciej po 2-3g na rzece. Ulubione przynęty to przynęty gumowe - tanty, imitacje larw, robali itd

- Najważniejsza cecha to chciałbym czuć brania w dłoni, nawet te najdelikatniejsze, chcę aby wędka kopała prądem :)

- Szczytówka pozwalająca delikatnie pracować przynętą 1g

- Z racji tego, że te oksy u mnie nie są jakieś duże to fajnie by było aby wędka sprawiała frajdę już na rybie 20-25cm, musi jednak dać sobie radę ze szczupakiem do 50cm

- Wędki wolę raczej szybsze niż lejące się

- Możliwie krótki dolnik

- Pomimo, że łowię głównie czeburaszkami to lubię czasami użyć obrotówki w rozmiarze 1-2

(Mam trochę woblerów, od kleniowych mini smużaków, przez 4-5cm Sieki po twiczowe rapale w różnych rozmiarach i długościach, od 5 do 8cm …. ale możemy to pomimąć)

DOŚWIADCZENIA

DAM Microflex 270cm 1-7g - to mój głowny zawodnik na rzeki, ale jego największą wadą jest fatalne przenoszenie brań. Już nawet ta giętkość mi nie przeszkadza tak bardzo jak cholernie długi dolnik. Nie lubię tej wędki, ale używam. Na plus lekkość i wyważenie.

Azura Diablo 195cm 0.4-5g - moja ulubiona wędka, ale .. krótka na rzekę i trochę niedoszacowana gramatura i zbyt sztywna szczytówka. Spoko wędka do jigowania przez większość sezonu, ale w okresie zimowym brakuje filigranowości w szczycie, który jest szybszy i sztywniejszy niż w Microflexie. Za to super zachowuje się pod rybą i fajnie czuć brania!!!

Tsurinoya Elf Ajing 2,26m 0,6-7g - moja druga ulubiona wędka którą zastąpiłem Azurą. Już nawet nie pamiętam co mi nie pasowało bo dawno nie używałem ;)

Shimano Expride 198cm 3-10g - baaaardzo czuły, baaaardzo elektryczny … i baaaardzo bez sensu że go kupiłem :) Strasznie się na niego napaliłem, na YT pięknie pracował pod okoniami .. ale totalnie nie wziąłem pod uwagę, że łowią tam na kilku metrach, a okonie mają 30+ :) To nie jest wędka na moje wody.. albo na moje umiejętności :)

Miałem okazję łowić Kongerem World Champion 3m 1-10g ale to zbyt masywny kij dla mnie i leci na pysk. World Champion 270cm 1-10g już fajniej i poręczniej, fajna szczytówka, ale to zdecydowanie nie jest czuła wędka.. no i ten dolnik jakiś taki ciężki pomimo że krótki.

Łowiłem Crazy Fish Perfect Jigiem 245cm 0.6-7g i tej wędce najbliżej do tego co poszukuję, ale przy wyrzucie ten kijek prawie wcale się nie ładuje. Za to szczytówka i elektryczność na plus.

Jakieś porady? ;)

Widziałem że Konger ma ciekawą serię Templar 240 i 270cm, Shimano ma Zodiasa w okolicach 250cm i lżejszego Diafladha 270cm… Robinson wydaje na 2022 Cityliner do 7 i do 10g 255cm no i Dragon z tych wyższych modeli też ma w ofercie długie wędki z niską gramaturą. Niby trochę tego jest, ale nie bardzo jest w czym wybierać …
  • Mirek* i Sayonara lubią to

#2 OFFLINE   HuchoTaimen

HuchoTaimen

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 64 postów

Napisano 05 styczeń 2022 - 09:43

Jak chcesz coś seryjnego fajnego to kup paladina fire wizarda, sa w różnych długościach z tego co kojarzę, mój tata ma wiele okoniowek od jakiś japońskich boronow przez elitki stc po chrusty dragona, a ten paladin jest tym co najczęściej uzywa.
  • Night_Walker, Gadget i Godzio lubią to

#3 OFFLINE   kondzit@wp.pl

kondzit@wp.pl

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 103 postów

Napisano 05 styczeń 2022 - 10:05

HuchoTaimen, on 05 Jan 2022 - 08:43, said:

Jak chcesz coś seryjnego fajnego to kup paladina fire wizarda, sa w różnych długościach z tego co kojarzę, mój tata ma wiele okoniowek od jakiś japońskich boronow przez elitki stc po chrusty dragona, a ten paladin jest tym co najczęściej uzywa.

Potwierdzę fire wizard da ci to czego szukasz. Ale pamiętaj że długość zabija elektryczność kija. Czasem krótszy kij z krótkim dolnikiem efektywnie ma taką samą długość co dłuższy.
Innym ciekawym kijem z tej samej stajni będzie konger thekilla. Jest teraz na olx chyba w długości 270 do 10g. Mam ten kij ale krótszy. Ale on ładuje się od główki 1g a 10g to strach rzucać. Realnie do 7g wg mnie.

Użytkownik kondzit@wp.pl edytował ten post 05 styczeń 2022 - 10:07

#4 OFFLINE   selk

selk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 822 postów
  • LokalizacjaŁódź
  • Imię:Zbyszek

Napisano 05 styczeń 2022 - 10:09

może zainteresuje Cie garbolino ituxi z wymiennymi szczytówkami mam  taki model 270 cm  do 5- 15 gram

Z tego co pamietam 2 szytówki mam

jest specjalna szczytówka na okonie ,do 5 gram 

jest druga do 15 gram

można dorobic sobie kolejną na jeszce mniejsze gramatury  a nawet kilka i pełnych i pustych - bedziesz miał do czego CI trzeba jakie chcesz

ogólnie kij czuły szczyt, głębokie ugięcie, ale dół mocny.

To  kij dla klenio-jaźia,  okonia. Przyłowu szczupaka raczej się nie boi.

#5 OFFLINE   selk

selk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 822 postów
  • LokalizacjaŁódź
  • Imię:Zbyszek

Napisano 05 styczeń 2022 - 10:11

kondzit@wp.pl, on 05 Jan 2022 - 09:05, said:

Potwierdzę fire wizard da ci to czego szukasz. Ale pamiętaj że długość zabija elektryczność kija. Czasem krótszy kij z krótkim dolnikiem efektywnie ma taką samą długość co dłuższy.
Innym ciekawym kijem z tej samej stajni będzie konger thekilla. Jest teraz na olx chyba w długości 270 do 10g. Mam ten kij ale krótszy. Ale on ładuje się od główki 1g a 10g to strach rzucać. Realnie do 7g wg mnie.

CX w porównaniu do palladina to jak fiat punto  do wypasionego passata 

CX miałem i od razu sprzedałem po 2 dniach uzywania , mam palladiny w domu nawet ze 3 modele i gdybym miał gdzie łowic takimi małymi gramaturami to bym kupił kolejnego a CX nigdy wiecej

- to moim zdaniem nie ma podejścia CX do Palladina

• Night_Walker lubi to

#6 OFFLINE   kondzit@wp.pl

kondzit@wp.pl

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 103 postów

Napisano 05 styczeń 2022 - 10:18

selk, on 05 Jan 2022 - 09:11, said:

CX w porównaniu do palladina to jak fiat punto do wypasionego passata

CX miałem i od razu sprzedałem po 2 dniach uzywania , mam palladiny w domu nawet ze 3 modele i gdybym miał gdzie łowic takimi małymi gramaturami to bym kupił kolejnego a CX nigdy wiecej
- to moim zdaniem nie ma podejścia CX do Palladina

Cx jest specyficzna ale ma wiele zalet które spełniają kryteria autora posta:
Czucie
Super fast to nie jest ale pod okonie (a tak wnioskuje z opisu) sprawdza się rewelacyjnie
Praboliczne głębokie ugięcie
Zapas mocy.

Mam obie wędki opisane wszystkie 3 opisane wyżej kije. A cx choć nie jest wklejka to charakterystykę ma bardzo zbliżona do wklejki.

Każdy ma indywidualne preferencje i odczucia.

Użytkownik kondzit@wp.pl edytował ten post 05 styczeń 2022 - 10:19

#7 OFFLINE   czacha79

czacha79

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 34 postów
  • LokalizacjaBiałystok

Napisano 05 styczeń 2022 - 11:55

HuchoTaimen, on 05 Jan 2022 - 08:43, said:

Tyle, że FireWizard jest opisany od 2g, a moje obie wędki które są od ok. 0.5g sa dla mnie zbyt sztywne w szczycie do lekkiego jigowania 0.5-1g … więc czuję, że to nie ten kierunek.

#8 OFFLINE   HuchoTaimen

HuchoTaimen

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 64 postów

Napisano 05 styczeń 2022 - 12:10

Dlugi kij który ma rzucać takimi paprochami to jedynie zostaje custom na blanku

Blank MATAGI T-Russell TR80-CS Super Mebaru-M, wklejka, 240cm, 0,4-5g
  • Night_Walker lubi to

#9 OFFLINE   strary

strary

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2049 postów

Napisano 05 styczeń 2022 - 12:23

Rzucać takimi paprochami będzie każdy niezbyt szybki kij, coś w stylu kleniówki lub muchówki ale nie o to tu tylko chodzi.

Użytkownik strary edytował ten post 05 styczeń 2022 - 12:36

• czacha79 lubi to

#10 OFFLINE   Ostry krokodylec1

Ostry krokodylec1

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 159 postów
  • LokalizacjaSouth- east PL

Napisano 05 styczeń 2022 - 12:52

Jeśli na bogato( koszt ok 1600zł tej wedki) to polecam graphiteleader finezza19 240 1-10 g wyrzutu. Lub jakąś długą wklejke. Czasami kolega Mekamil wystawia na giełdzie za smieszne pieniądze takie wklejki!
Lub tak jak Kolega wyżej napisał- matagi ma blanki do takich zastosowań- skontaktuj się z jakimś rodbuilderem i przegadaj sprawe.

Użytkownik Ostry krokodylec1 edytował ten post 05 styczeń 2022 - 12:56

#11 OFFLINE   xyzzvpc

xyzzvpc

Zaawansowany

• Oczekujący na akcept
  • PipPipPip
  • 1558 postów
  • Imię:Paweł

Napisano 05 styczeń 2022 - 13:50

Nie wiem jaki budżet zakładasz.

Jest kilka wędek spełniających te parametry.

Szukaj w TICT, YAMAGA BLANKS, Graphiteleader. Jak wchodzą w grę kwoty 4 cyfrowe to podam tu linki do konkretnych modeli.

Jest również jeden model MajorCrafta który powinien spełnić twoje założenia i będzie najprzystępniejszy z całej stawki która wymieniłem.
  • Night_Walker i czacha79 lubią to

#12 OFFLINE   czacha79

czacha79

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 34 postów
  • LokalizacjaBiałystok

Napisano 05 styczeń 2022 - 15:19

gajosik, on 05 Jan 2022 - 12:50, said:

Szukaj w TICT, YAMAGA BLANKS, Graphiteleader. Jak wchodzą w grę kwoty 4 cyfrowe to podam tu linki do konkretnych modeli.

Jest również jeden model MajorCrafta który powinien spełnić twoje założenia i będzie najprzystępniejszy z całej stawki która wymieniłem.

Nie myślałem o budżecie, ale jeśli będzie to wędka która zastąpi moje obecne trzy to może i być zakres do 2tys.. chociaż już czuję piekący tyłek gdy ją połamię :D

Podrzuć linki, chetnie zerkne.
  • Night_Walker lubi to

#13 OFFLINE   wojciiech

wojciiech

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1675 postów
  • LokalizacjaOstrów Wielkopolski / Toruń

Napisano 05 styczeń 2022 - 20:58

gajosik, on 05 Jan 2022 - 12:50, said:

Jakiego Majora masz na myśli?

Z góry dzięki za info

#14 OFFLINE   xyzzvpc

xyzzvpc

Zaawansowany

• Oczekujący na akcept
  • PipPipPip
  • 1558 postów

Napisano 05 styczeń 2022 - 22:02

Proponuje poszukać na YT wklejając nazwy modeli które podałem w pasku wyszukiwania, zobaczysz mniej więcej jak to się zachowuje, materiału wideo jest dużo głównie rosyjskojęzycznego i z kraju kwitnącej wiśni.

Graphiteleader

model - GLFS-7112ML-T

https://olympic-co-l...cts/19-finezza/

model 20GFINUS-832ML-T

https://olympic-co-l.../20-finezza-ux/

Ten UX może być ciut za mocny

model GNFS-762L-T lub z delikatniejszym szczytem (wklejka) GNFS-742L-S

https://olympic-co-l.../nuovo-finezza/

te dwa modele krótsze niż 240 ale.....

.....GNFS-762L-T - mam obecnie, i do 1-4g sztos, na plus krótki dolnik dzięki czemu kij długość robocza czyli od miejsca mocowania kołowrotka w stronę szczytówki ma bardzo dużą.

TICT

model EXR-82T-Sis

https://tict-net.com...t/sram_exr.html

może być ciut za mocny

model EXR-77S-Sis

https://tict-net.com...t/sram_exr.html

model IC-83TT

https://tict-net.com...ct/icecube.html

model IC-74FS-Sis

https://tict-net.com...ct/icecube.html

YAMAGA BLANKS

model BlueCurrent 83/TZ NANO Flex

https://yamaga-blank...current-tznano/

model BlueCurrentⅢ 711

https://yamaga-blank...e/bluecurrent3/

Moimi faworytami patrząc na Twój opis jest BlueCurrent 83/TZ NANO Flex / BlueCurrentⅢ 711 / GLFS-7112ML-T na korzyść Graphita przemawia dostępność w PL, YAMAGA tylko import.

Osobiście brałbym YAMAGĘ ale nie jestem obiektywny gdyż mam słabość do tej firmy.

Zastanowiłbym się mocno nad długością czy rzeczywiście potrzebujesz 240+, w długościach 200 do 230 jest masa genialnych elektrycznych konstrukcji, dużo łatwiej byłoby znaleźć coś co będzie Cię cieszyć nad wodą. Wybór znacznie wiekszy i zwyczajnie mniejsze długości lepiej sobie radzą z mniejszymi gramaturami.

A i bym zapomniał o czarnym koniu :)

MajorCraft CRX-T862M lub TCX-T862M

https://www.majorcra...em/8016?lang=en

https://www.majorcra...em/8976?lang=en

https://www.youtube.com/watch?v=pJzArgEFniA

https://www.youtube.com/watch?v=S3a3D6aTgM0

https://www.youtube.com/watch?v=TzdLvzHa37s

Użytkownik gajosik edytował ten post 05 styczeń 2022 - 22:05

• Krzysiek Rogalski, wojciiech, Night_Walker i 5 innych osób lubią to

#15 OFFLINE   ktm777

ktm777

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 108 postów
  • LokalizacjaSzczecin

Napisano 05 styczeń 2022 - 22:15

Z Matagi dodam minimalnie krótszy TR78 Super Mebaru L lub M (do 4 i 5g) wklejka, którą spokojnie ogarniesz temat. Szybka a przy tym pięknie pracuje pod rybą i przyłowów się nie boi. Z Graphiteleader’a Finezza, ja używam ’17 Prototype w wersji tubular, również spełnia Twoje wymagania i dodatkowo ogarnia małe woblery, żelazo. @Gajosik na pewno podrzuci Ci kilka ciekawych modeli, może jakiś Ajing ze szczytówką HS.

#16 OFFLINE   czacha79

czacha79

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 34 postów
  • LokalizacjaBiałystok

Napisano 05 styczeń 2022 - 22:58

gajosik, on 05 Jan 2022 - 21:02, said:

.....GNFS-762L-T - mam obecnie, i do 1-4g sztos, na plus krótki dolnik dzięki czemu kij długość robocza czyli od miejsca mocowania kołowrotka w stronę szczytówki ma bardzo dużą.

Moimi faworytami patrząc na Twój opis jest BlueCurrent 83/TZ NANO Flex / BlueCurrentⅢ 711 / GLFS-7112ML-T na korzyść Graphita przemawia dostępność w PL, YAMAGA tylko import.

Osobiście brałbym YAMAGĘ ale nie jestem obiektywny gdyż mam słabość do tej firmy.

Zastanowiłbym się mocno nad długością czy rzeczywiście potrzebujesz 240+, w długościach 200 do 230 jest masa genialnych elektrycznych konstrukcji, dużo łatwiej byłoby znaleźć coś co będzie Cię cieszyć nad wodą. Wybór znacznie wiekszy i zwyczajnie mniejsze długości lepiej sobie radzą z mniejszymi gramaturami.

Szacun i dzięki za tak szczegółową odpowiedź! Biorę się za doktoryzowanie się z zadanych modeli i podpuszczę Cię dalej … no a gdybym olał te 240cm+ … zaproponuj proszę 3 wędziska warte pochylenia się nad nimi biorąc pod uwagę pozostałe kryteria :)

#17 OFFLINE   Krzysiek Rogalski

Krzysiek Rogalski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 877 postów
  • LokalizacjaMiędzyzdroje

Napisano 05 styczeń 2022 - 23:23

czacha79, on 05 Jan 2022 - 21:58, said:

Szacun i dzięki za tak szczegółową odpowiedź! Biorę się za doktoryzowanie się z zadanych modeli i podpuszczę Cię dalej … no a gdybym olał te 240cm+ … zaproponuj proszę 3 wędziska warte pochylenia się nad nimi biorąc pod uwagę pozostałe kryteria :)

Co prawda to pytanie do Pawła (który jak widać powyżej, wykonał kawał solidnej roboty), ale podam swój typ z pominięciem długości:

Yamaga BlueCurrent JH Special 67/TZ Nano lub JH Special 71/TZ Nano.

Zbrojenie wysokiej klasy komponentami, optymalne proporcje między długością dolnika do stopki kołowrotka (26,5 cm) a długością wędki (odpowiednio 202 oraz 217,5 cm), ciężar wyrzutu dla główki jigowej do 5 g, a więc robal czy inna nieduża guma powinna polecieć i dobrze pracować na główce (czeburaszce) zarówno 1,5 g jak i 3 g.

Nie wiem tylko, czy te Yamagi TZ Nano to fast, czy raczej moderate fast.

Ale chyba fast, bo z tego co można przeczytać, to są wędki typu Aji.

Użytkownik Krzysiek Rogalski edytował ten post 05 styczeń 2022 - 23:28

• Night_Walker, xyzzvpc i czacha79 lubią to

#18 OFFLINE   xyzzvpc

xyzzvpc

Zaawansowany

• Oczekujący na akcept
  • PipPipPip
  • 1558 postów

Napisano 06 styczeń 2022 - 01:13

No to z pominięciem długości:

Sercem najbliżej mi do Yamagi i TICT (tu szczególnie do IceCube 69F), mam do nich słabość, ale finalnie jeżeli mam komuś polecić żeby wydał swoje pieniądze to jednak na Graphiteleader, później napisze dlaczego.

Czy to TICT, Yamaga czy Graphit... wykonanie jest bardzo dobre, wszystko na b.dobrych komponentach. Którego bym osobiście nie wybrał każdy dałby mi masę radości. Miałem styczność ze wszystkimi markami.

Yamaga Blanks

BlueCurrent JH Special 67/TZ Nano lub 71/TZ NANO

BlueCurrent Ⅲ 69 BlueCurrentⅢ 711 ten w dalszym ciągu w grze

TICT

IC-69F-Sis

Graphiteleader

Generalnie ta marka ma jeszcze jedną potężną zaletę, przedstawicielstwo w PL.  Więc można pojechać do sklepu i obejrzeć przed zakupem jeżeli ktoś miałby takie życzenie, nie będzie to w takim razie zakup w ciemno na bazie tylko i wyłącznie preferencji i upodobań obcych jednak osób. Do tego całe zaplecze gwarancyjne itp.

GLFS-752L-T lub GNFS-762L-T Wydaja mi się najbardziej uniwersalną opcją. Mam GNFS-762L-T łowię nią zarówno 1-5g plus guma typu kajtek 3 cale max, na jak jest potrzeba i 0.5g obsłuży, wiadomo są do gramatur poniżej 1g lepsze kije jednak w ich przypadku o woblerach można zapomnieć. Modelem GNFS-762L-T łowie również małymi kleniowymi wobkami, największe to 5cm tylko jeden warunek nie mogą stawiać dużego oporu, smukłe delikatne konstrukcje. 5cm to już absolutne max woblera nie jest komfotowo ale się da. Komfort łowienia woblerami nie stawiającymi dużego oporu to 1,5cm do 3,5 cm mówimy cały czas o łowieniu w rzece.

20GFINUS-752L-T ew z literka S czyli wklejka, najtańsza opcja żeby wejść w świat Graphita i kijów "light game", fajna relacja ceny do jakości

https://www.youtube.com/watch?v=gdgqcTkIDLg

https://www.youtube.com/watch?v=C40rDqdTxe4

GNFS-6102UL-S jeżeli same gumy na główkach do 3g brałbym ją.

https://www.youtube.com/watch?v=P2Kcq3ds1KU

Jest jeszcze jeden bardzo smaczny kąsek EverGreen Posseidon SaltySensation kilka modeli do wyboru.

https://www.youtube....alty sensation

• Krzysiek Rogalski, malinabar, Aries i 1 inna osoba lubią to

#19 OFFLINE   czacha79

czacha79

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 34 postów
  • LokalizacjaBiałystok

Napisano 06 styczeń 2022 - 11:08

gajosik, on 06 Jan 2022 - 00:13, said:

No to z pominięciem długości:

20GFINUS-752L-T ew z literka S czyli wklejka, najtańsza opcja żeby wejść w świat Graphita i kijów "light game", fajna relacja ceny do jakości

GNFS-6102UL-S jeżeli same gumy na główkach do 3g brałbym ją.

Się napracowałeś, dzięki!

Chyba właśnie ze względu na gwarancję będę przyglądał się GL, a dokładniej tym kijkom - narazie zapominam o woblerach, raczej chcę skupić się na lekkim jigowaniu, może nie koniecznie białoryb, ale jak pisałem Pasiaki to mój kierunek nr jeden :) Zapewne będzie to potem ewulowało w inne gatunki, ale nie wszystko jednocześnie ;)

Największy minus to brak dostępności tych wędek na podlasiu ... jechać 500km żeby pomacać wędkę to jeszcze mnie nie pogrzało .. jeszcze :D

Użytkownik czacha79 edytował ten post 06 styczeń 2022 - 11:09

#20 OFFLINE   strary

strary

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2049 postów

Napisano 06 styczeń 2022 - 14:34

Ale się temat rozjechał, wrzucenie do  tego wątku kijów 2.4+ i jednocześnie 2,08 to chyba kosmiczne nieporozumienie.

Wędek ok 2,0m spełniających (oprócz długości oczywiście), założenia jest mnóstwo, wędek 2,4+ już nie...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych