Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie
BLANKI

Blanki Lamiglas

blank lamiglas

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
679 odpowiedzi w tym temacie

#301 OFFLINE   Guzu

Guzu

(G)uzurpator

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 14850 postów
  • LokalizacjaOwczarnia, PL
  • Imię:Daniel

Napisano 20 grudzień 2013 - 21:09

Lamiglas odswiezyl swoja strone internetowa.

Wyglada lepiej.

Latwiej znalezc poszczegolne modele.
Wprowadzono mozliwosc zakupow blankow bezposrednio na stronie...nie wiem czy wysylaja do Europy.

Na razie nic tam nie planuje kupowac 

Polecam

www.lamiglas.com

Pozdrawiam

Guzu

#302 OFFLINE   Maynard

Maynard

Cast Spinn C&R

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1912 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 21 grudzień 2013 - 13:58

Breaking news :lol: ;)
Jak Batson zmienił stronę to się długo nie mogłem odnaleźć, ale rebranding chyba i tak wyszedł im na plus. Strona Lamiego faktycznie znacznie czytelniejsza.

Pozdrawiam
Grzesiek

#303 OFFLINE   pawello

pawello

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 703 postów
  • LokalizacjaMazowsze
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:B.

Napisano 04 styczeń 2014 - 18:13

Odświeżam wątek.

Czy ma ktoś kij na tym blanku? Można go porównać do Talona 100MLXF? Talona już posiadam i wymyśliłem sobie że warto mieć coś o oczko mocniejszego. Tylko mam wątpliwości czy te obydwa kije się nie zdublują?  Dwie całkowicie inne akcje i konstrukcje, może ktoś posiada?

#304 OFFLINE   Marvin

Marvin

mogul

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 1047 postów
  • LokalizacjaLempäälä

Napisano 04 styczeń 2014 - 20:17

Oba przeszły przez moje ręce, na pewno się nie zdublują. Certified Pro ma znacznie grubszą szczytówkę, wyższy rzeczywisty c.w., i jest wyraźnie mocniejszy.

Typuję, że jeśli lubisz 10MLXF2 i chcesz mieć coś mocniejszego, Lamiglas może Ci bardziej przypasować niż Talon 10MF2, którego podpowiadała by, złudna w tym przypadku, logika.

Ale za język mnie nie ciągnąć i za słowo nie trzymać, bo to było dawno, ten XSH1202M.

#305 OFFLINE   pawello

pawello

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 703 postów
  • LokalizacjaMazowsze

Napisano 05 styczeń 2014 - 05:52

O to chodziło @chub norris, dzięki. Po sądach za krzywoprzysięstwo nie zamierzam Cię ciągać ;).

• mrWhite7 lubi to

#306 OFFLINE   Fred A

Fred A

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 279 postów
  • LokalizacjaDom na wiślanym brzegu...

Napisano 11 maj 2014 - 19:34

LAMIGLAS XMG 50 2.67 m / 15-40 g

Witam,szukam opinii na temat tego blanku.Symbol producenta: XMG 105 2MT.Jeśli ktoś miał to w rękach lub posiada jakąś wiedzę proszę info.Jakie przynęty by obsługiwał :(.Jaką ma akcję czy w pełni pracuje pod rybą?Czy spory wobler mu nie straszny ...Proszę o info.opinie.

#307 OFFLINE   STREMER

STREMER

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 450 postów

Napisano 19 czerwiec 2014 - 19:52

Jak ten Lami się spisuje?

Posiadam cięższy model XSH1202MT i jestem zadowolony ale szukam czegoś lżejszego na morskie trocie. Jak na razie moim faworytem jest St. Croix Avid Salmon&Steelhead AVS106MF2 o dł. 3,20m.

#308 OFFLINE   pawello

pawello

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 703 postów
  • LokalizacjaMazowsze

Napisano 20 czerwiec 2014 - 04:34

Jak dla mnie rewelka, takiego kija szukałem. Nigdy nie łowiłem troci w morzu więc nie wypowiem się czy się nada. Obsługuje obrotówki nr.2-3, woblery od ok. 3,5 cm do 7 cm. Pięknie pracuje całą długością co daje dużo komfortu podczas holu ryby, przypadki spadów nie odnotowane. Taki kij wybrałbym gdyby miał to być jedyny jakim łowię.  

#309 OFFLINE   STREMER

STREMER

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 450 postów

Napisano 20 czerwiec 2014 - 11:33

A jak z dalekimi rzutami przynętami +/- 15g? Próbowałeś może?

Odnośnie mojego Lamiego, to petarda z niego niesamowita pod względem rzutów. Pomimo, że ma c.w. do 42g to pod trotką 50+ pracuje cały. Na razie żadnej ryby nie zgubił oprócz jednej, przy której plecionka (pewnie uszkodzona) pękła podczas zacięcia.

#310 OFFLINE   pawello

pawello

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 703 postów
  • LokalizacjaMazowsze

Napisano 20 czerwiec 2014 - 11:59

Najcięższe przynęty używane przeze mnie na tym kiju miały 12 g (wobki boleniowe) i łowiło się komfortowo ale w lekkim uciągu. Coś mi się wydaje że 15g i daleki wyrzut - czytaj energiczny wymach to może być za dużo dla tego kija. Ten Lami jest świetny do lekkich przynęt tak do 10 g gdyż sam się ładuje.    

• STREMER lubi to

#311 OFFLINE   STREMER

STREMER

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 450 postów

Napisano 20 czerwiec 2014 - 12:40

Dzięki za info. Właśnie zastanawiałem się czy ta wędka nadaje się do tego typu przynęt, które trzeba maxymalnie wystrzelić w morze.

#312 OFFLINE   jersey

jersey

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 671 postów

Napisano 20 czerwiec 2014 - 16:44

Odnośnie mojego Lamiego, to petarda z niego niesamowita pod względem rzutów. Pomimo, że ma c.w. do 42g to pod trotką 50+ pracuje cały. Na razie żadnej ryby nie zgubił oprócz jednej, przy której plecionka (pewnie uszkodzona) pękła podczas zacięcia.

gdybyś w porę nie odpuścił hamulca w kołowrotku to ta pięćdziesiątka zrobiłaby z niego travela. z boku wyglądało to naprawdę źle.

#313 OFFLINE   STREMER

STREMER

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 450 postów

Napisano 20 czerwiec 2014 - 17:15

Jersej, pamiętam Twój text ale tak powinna wyglądać wędka podczas holu dobrej rybki :lol:

Nie widziałeś mojego muchowego Batsona i pstrągow 50+ holowanych bez tyrknięcia kolowrotka. W Irlandii mówili, że zamyka krąg :lol:

XSH1202MH nie jest delikatną wędeczką, więc bez obawy przytrzymam nią jeszcze większą trotkę.

Parametry tutaj http://www.pstragman...ndex.php?p=1_33

Linka 10-20lb mówi sama za siebie ;)

Polecam :)

PS. Łowiłeś coś później w tym miejscu?

#314 OFFLINE   jersey

jersey

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 671 postów

Napisano 20 czerwiec 2014 - 17:25

jak dla mnie to tam już nie było praktycznie żadnej amortyzacji i wędka kładła się po lince. blank musi być solidny skoro to wytrzymał.

w opisy na blankach od dawna nie wierzę, dlatego na żadnej wędce go nie mam :D

później już tam nie byłem, bo zawsze coś ważniejszego wypadło.

• blackabyss lubi to

#315 OFFLINE   STREMER

STREMER

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 450 postów

Napisano 20 czerwiec 2014 - 18:47

Wędka pracuje na całej długości, więc i dobrze amortyzuje rybę. A że hamulec był dokręcony na maxa to już przyzwyczajenie i doświadczenie łowienia bardzo giętkimi kijami :D

W listopadzie trzeba go będzie trochę poluzować ... ale nie za dużo :lol: bo ugięcia nie będzie.

Jersey, kupuj muchówkę to popróbujemy pośmigać na tej rafce, co belonki były. Cały czas myślę o tym miejscu

#316 OFFLINE   Niedzielny

Niedzielny

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3780 postów

Napisano 12 lipiec 2014 - 09:15

Blank LAMIGLAS XMG 50 2.67m 15-40g opinie

Ktokolwiek używał, ktokolwiek coś wie na jego temat? Jaka akcja, jaka moc, jakie przeznaczenie?

#317 OFFLINE   miramar69

miramar69

jadę na ryby i nie będzie mnie trochę , trzeba odpocząć od

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4978 postów
  • LokalizacjaSANDOMIERZ
  • Imię:MARIUSZ

Napisano 12 lipiec 2014 - 10:41

Pogadaj z chłopakami z ART ROD oni są w LAMIGLASIE wiedzący ;)

#318 OFFLINE   olek520

olek520

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 275 postów
  • LokalizacjaSiemianowice Śląskie

Napisano 22 lipiec 2014 - 22:32

Lamiglas XS 84 2M Magnum Taper

Ze strony Artrod-u dowiadujemy się ze to łódkowy uniwersał pod nasze polskie warunki z dość mocnym dołem.
Pytanie czy ktoś ma, używa i może potwierdzić jak mu się sprawuje oraz zestawić z innym kijem koniecznie dwuskladem.
Będę wdzięczny za informacje.

#319 OFFLINE   Mr.Happy

Mr.Happy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 764 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Maciek

Napisano 16 listopad 2014 - 20:49

Lamiglas XSH1142M- zeskrobanie lakieru z blanku.

Witam, Panowie czy ktoś z Was zeskrobał z tego blanku lakier? Jakie efekty to dało? Zyskał  blank czy raczej odwrotnie? Chce w zimę dać komuś mój kij żeby przerobił rękojęść i tak się zastanawiam nad tym lakierem. Widziałem tu na forum, że czasem robicie takie zabiegi i każdy był zadowolony z efektu. Obecenie ma kij ubrany w 9szt Fuji Alconite + Sic na szczycie. Swoją drogą w tym kiju  mam jedną przelotkę na dolniku, do tej pory w wędkach 2,9m+ miałem zawsze 2 szt. Ma to jakiś wpływa na pracę i akcje kija?

Pozdrawiam

#320 OFFLINE   woblerwz

woblerwz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1597 postów
  • LokalizacjaBrzeg
  • Imię:Wojtek

Napisano 17 listopad 2014 - 17:09

Szpady z niego nie będzie, taki ma charakter. Nie zawsze 2,9 muszą mieć 2 przelotki na dolniku. Tego Lamiego miałem z jedną, ATC 2,9 do 21 także mam z jedną.

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: blanki, blank, lamiglas

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych