tomek307 Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 Witam.W poniedziałek mam zamiar wypożyczyć łódkę w Silurusie w Modlinie, będe pływał tam po raz pierwszy.Lepiej płynąć w stronę Warszawy czy w stronę Wyszogrodu?Będe wdzięczny za wszelkie sugestje i podpowiedzji.Pozdrawiam. 2
Mariano Mariano Posted August 12, 2012 Posted August 12, 2012 Im bliżej W-wy to napewno więcej przywieszek będziesz miał na lince Cięzko określic czy wybranie jednego z dwóch podanych kierunków spowoduje,że połowisz.To sporo wody więc powodzonka 1
Ral1n Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 Panowie, mieszkam w Aninie, więc do Wisły mam teoretycznie rzut beretem, ale nigdy w niej nie łowiłem. Chciałem zapytać, czy ktoś z Was mógłby polecić interesujące miejsca na wysokości Otwock - Wawer/Anin/Międzylesie. Generalnie zależy mi na dojechaniu autem w miarę bezpośrednio w okolice części przybrzeżnej. Po pracy w ciągu tygodnia mam mało czasu, ale chociaż na godzinkę z chęcią bym wyskoczył w sprawdzone miejsce, gdzie można szybko i sprawnie dojechać. Będę wdzięczny. Dziękuję.
pablom Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 Panowie, mieszkam w Aninie, więc do Wisły mam teoretycznie rzut beretem, ale nigdy w niej nie łowiłem. Chciałem zapytać, czy ktoś z Was mógłby polecić interesujące miejsca na wysokości Otwock - Wawer/Anin/Międzylesie. Generalnie zależy mi na dojechaniu autem w miarę bezpośrednio w okolice części przybrzeżnej. Po pracy w ciągu tygodnia mam mało czasu, ale chociaż na godzinkę z chęcią bym wyskoczył w sprawdzone miejsce, gdzie można szybko i sprawnie dojechać. Będę wdzięczny. Dziękuję. Szukaj. Woda się ciągle zmienia. Teraz jest bardzo nisko. Ale jak dobrze poszukasz to klenie po 40cm połowisz, są i większe, niektóre haki potrafią porozginać. A na namiary GPS na otwartym ja bym nie liczył
_ronin Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 Spróbuj w okolicach Grochali, ale nie wiem jak tam teraz z wodą.Nie byłem od lipca w tamtej okolicy.
octavus Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 Witam serdecznie kolegów Jest może ktoś zainteresowany wyprawą na klenio-jazie na warszawskim odcinku Wisły w przyszłym tygodniu?
Hubsonon Posted September 21, 2012 Posted September 21, 2012 Teraz jest zbyt duże ryzyko rzucania przynętą w Wisełkę - a nóź zahaczysz jakąś zawleczkę od granata pozostawionego przez Rzeszę To dopiero może być przyłów... 5
mifek Posted September 21, 2012 Posted September 21, 2012 Teraz jest zbyt duże ryzyko rzucania przynętą w Wisełkę - a nóź zahaczysz jakąś zawleczkę od granata pozostawionego przez Rzeszę To dopiero może być przyłów... a jakie emocje adrenalina uszami by tryskała 1
maxtip Posted September 21, 2012 Posted September 21, 2012 Teraz jest zbyt duże ryzyko rzucania przynętą w Wisełkę - a nóź zahaczysz jakąś zawleczkę od granata pozostawionego przez Rzeszę To dopiero może być przyłów... a jakie emocje adrenalina uszami by tryskała ... albo z drugiej strony...
zayl990 Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 moze i ja sie doczepie tylko jak wyzej, gdzie i kiedy?
Wojtek B. Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 Koledzy, w takim składzie to możecie iść owca zaganiać Coraz chłodniejsze są dni i noce. Jeszcze chwila i wiślane kleksy poschodzą z przelewów Sprężajcie się! Pozdrawiam, Wojtek
Croy Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 Ze mnie to słaby zawodnik, można powiedzieć że uczę się je łowić ale chętnie pochodzę. Mogę w środę i piątek. A dziś taki o się trafił . 1
octavus Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 Witam ponownie sorki za brak odpowiedzi ale właśnie wróciłem z Londynu to w takim składzie to niezła wyprawka by się szykowała Mi pasuje tak naprawdę każdy dzień i godzina Więc zbierzmy się powalczmy z nimi
octavus Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 tak szczerze mówiąc ja w tym roku najlepsze wyniki miałem na rafkach na lewym brzegu i fajne brzanki jako przyłów się trafiały
zayl990 Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 no to kiedy sie zbieramy, ja moge sroda, czwartek i rano (do tej 15 posiedziec) w piatek, potem szkola wiec odpada. A z checia sie spotkam, doucze itd. itp.
zayl990 Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 Ja zaraz jade gdzis na wiz a wi starowki. Moje doswiadczenie w tym temacie jest mniej niz 0, ale chce zaczac. To sie ustawiamy jutro, nie wiem czy lepiej o 9/10 czy wieczorem? co do miejscowki to niech sie tez wypowiedza doswiaczeni.
zayl990 Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 to ja czekam na propozycje.Z dzisiejszego wypadu, tylko strata wiroweczki 1
octavus Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 A gdzie łowiłeś ? Proponuję około 9 pod mostem gdańskim po lewej stronie Wisły 4
zayl990 Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 nie daleko przystanku torwar (obok legii), tam jest taka jakby tama, to tam i nieco dalej z pradem.To kto jest chetny?
Wojtek B. Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 Panowie, życzę powodzenia. Ja z chęcią bym się zjawił, ale raz, że jestem dostępny jedynie po godzinie 18.00, a dwa-złapała mnie jakaś infekcja, a na chorobę niestety pozwolić sobie nie mogę . W przyszłym tygodniu-nie wykluczam 1-wypadów za kleksem. Dajcie proszę znać jak efekty. WB
Recommended Posts