Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Warszawska i podwarszawska Wisła

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12676 odpowiedzi w tym temacie

#9921 OFFLINE   wujek

wujek

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 5858 postów
  • Imię:Jan
  • Nazwisko:Soroka

Napisano 29 maj 2020 - 23:59

Chyba najfajniejsza majowa ryba. Zarówno z racji wielkości jak i tego w jaki sposób została złowiona. Wziął w pierwszym rzucie, ja zaciąłem, młody wyholował a ja podebrałem, więc ryba zespołowa. Nie spodziewałem się takiego gabarytu, wobler cały połknięty, dobrze bo kilka razy jednak dostał luz i była duża szansa na spinkę :).

Żegnamy maj, czekamy na czerwiec.

Załączone pliki

#9922 ONLINE   malinabar

malinabar

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2339 postów
  • Lokalizacjapłd.-zach.
  • Imię:Bartek

Napisano 30 maj 2020 - 00:15

Świetne zdjęcie Janek - super ryba , radość , przyroda , ojciec i syn ... Jest klimat  :clappinghands:  :)  !

• wujek lubi to

#9923 OFFLINE   Tomek St.

Tomek St.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 597 postów
  • LokalizacjaGóra Kalwaria
  • Imię:Tomek

Napisano 30 maj 2020 - 07:36

Wczorajszy forumowy stykacz złowiony tuż przed gwałtowną zmianą pogody.

Załączone pliki

Użytkownik Tomek St. edytował ten post 30 maj 2020 - 07:37

• pieczywko, malinabar, Pisarz.......ewski Piotr i 8 innych osób lubią to

#9924 OFFLINE   wujek

wujek

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 5858 postów

Napisano 30 maj 2020 - 10:13

Świetne zdjęcie Janek - super ryba , radość , przyroda , ojciec i syn ... Jest klimat  :clappinghands:  :)  !

Dzięki Bartek :). Rzadko się szczerzę do zdjeć ale w tym przypadku micha sama się śmiała. Pierwsza nasza poważna wyprawa boleniowa i zależało mi żeby coś się działo. Szkoda że młodemu nie siadł ten klocek, ale 77 na start to mógłby się rozbestwić.

#9925 ONLINE   malinabar

malinabar

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2339 postów
  • Lokalizacjapłd.-zach.

Napisano 30 maj 2020 - 11:11

No raczej - po takim pierwszym bolku oczekiwania byłyby wielkie . Musielibyście zaliczyć wypad na tarpony chyba  :D . Mój największy łódkowy ze stojącej wody miał 77 centów . Pamiętam , jaki był piękny i jakie emocje wzbudził . Wyobrażam sobie , co musiało się dziać w wiślanym nurcie i jakie reakcje musiała wywołać taka ryba u młodego ... Już zaszczepiony na pewno , innego wyjścia nie ma  ;)  :) !

• wujek i Fossegrim lubią to

#9926 OFFLINE   Maciej W.

Maciej W.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1070 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 30 maj 2020 - 11:11

Na zdjęciu nie dostrzegłem ojca i syna. Wujek Starszy i Wujek Młodszy. Zmiany, zmiany, zmiany...
  • wujek lubi to

#9927 OFFLINE   wujek

wujek

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 5858 postów

Napisano 30 maj 2020 - 11:34

No raczej - po takim pierwszym bolku oczekiwania byłyby wielkie . Musielibyście zaliczyć wypad na tarpony chyba :D . Mój największy łódkowy ze stojącej wody miał 77 centów . Pamiętam , jaki był piękny i jakie emocje wzbudził . Wyobrażam sobie , co musiało się dziać w wiślanym nurcie i jakie reakcje musiała wywołać taka ryba u młodego ... Już zaszczepiony na pewno , innego wyjścia nie ma ;) :) !

No raczej - po takim pierwszym bolku oczekiwania byłyby wielkie . Musielibyście zaliczyć wypad na tarpony chyba :D . Mój największy łódkowy ze stojącej wody miał 77 centów . Pamiętam , jaki był piękny i jakie emocje wzbudził . Wyobrażam sobie , co musiało się dziać w wiślanym nurcie i jakie reakcje musiała wywołać taka ryba u młodego ... Już zaszczepiony na pewno , innego wyjścia nie ma ;) :) !

Emocje bezcenne i najlepsze że mam to nagrane na gopro :) .

Na zdjęciu nie dostrzegłem ojca i syna. Wujek Starszy i Wujek Młodszy. Zmiany, zmiany, zmiany...

Pomału trzeba przekazywać pałeczke żeby bolki za dobrze nie miały, a młodego raczej sie nie wyprę :)

Użytkownik wujek edytował ten post 30 maj 2020 - 11:34

#9928 OFFLINE   Skorio

Skorio

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 160 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Kris
  • Nazwisko:C

Napisano 31 maj 2020 - 20:56

Dziś drugie podejście w rozpracowywaniu nowego sektora.

Potencjał jest. Jest woda szybka, są też spowolnienia, mikro główeczki, warkoczyki, rynienki też są. Ogarnąłem dogodniejsze dojście.

Żyć nie umierać :)

Chociaż dziś w niedzielę presja już większa... spotkałem dwóch wędkarzy, spinningista i grunciarz :)

Aktywności powierzchniowej ryb - brak.

Ale w wytypowanym miejscu, gdzie wręcz "śmierdziało rybą", udało się wyholować fajnego Bolka.

Do 70 zabrakło bardzo niewiele :)

Załączony plik  Boleń_31052020.jpg   120,6 KB   42 Ilość pobrań

#9929 OFFLINE   psd27

psd27

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1039 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Paweł

Napisano 31 maj 2020 - 23:03

Ryby niestety nadal nie współpracują, ale udało się przypadkowego klenia złowić - 54cm, nowe PB :)

Załączony plik  2020-05-31_54a - Kopia.jpg   170,44 KB   44 Ilość pobrań

#9930 OFFLINE   mariusz79

mariusz79

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 325 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Mariusz

Napisano 01 czerwiec 2020 - 06:57

Gratuluje życiówki, piękna ryba, ja wczoraj miałem nadzieję na fajne łowienie, niestety sprawy potoczyły się nieciekawie. Najpierw szybki kleń 43, chwile potem taki koło wymiaru spada przy podbieraniu, a następnie wywracam się na kamieniach w wodzie po łydki i tracę wędkę. Ze 2 godziny szukałem brodząc i nic. Szkoda Avida i rarka, szkoda wieczoru bo woda była obiecującaZałączony plik  klen43.jpg   84,44 KB   49 Ilość pobrań

#9931 OFFLINE   bezi

bezi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 245 postów
  • LokalizacjaOlkusz

Napisano 01 czerwiec 2020 - 07:19

O Panie... A Później jak ktoś znajdzie to pisze, że impreza była tak gruba, że aż pogubili wędki...
Współczuję

#9932 OFFLINE   psd27

psd27

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1039 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 01 czerwiec 2020 - 07:27

....a następnie wywracam się na kamieniach w wodzie po łydki i tracę wędkę. Ze 2 godziny szukałem brodząc i nic. Szkoda Avida i rarka, szkoda wieczoru bo woda była obiecująca

Współczuję Mariusz ☹️ W tym roku upadłem już raz na kolana przemieszczając się w wodzie po pas (kolana dawały ponad tydzień znać o sobie) i prawie zaliczyłem orła idąc po śliskich kamieniach na rafie. Pomyślałem wtedy, ze łatwo przy takiej wywrotce połamać wędkę, gdy odruchowo chcemy się podeprzeć ręką....

#9933 OFFLINE   Tomek St.

Tomek St.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 597 postów

Napisano 01 czerwiec 2020 - 07:50

a następnie wywracam się na kamieniach w wodzie po łydki i tracę wędkę. Ze 2 godziny szukałem brodząc i nic. Szkoda Avida i rarka, szkoda wieczoru bo woda była obiecująca

Współczucie. W zeszłym roku miałem podobną akcję, szczęśliwie skończyło się tylko na uszkodzeniu młynka, od tego czasu trochę głośniej pracuje, ale daje radę.

#9934 ONLINE   Hesher

Hesher

Ekspert

• Lurebuilding Team
  • PipPipPipPip
  • 6346 postów
  • LokalizacjaPułtusk
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:Prażmowski

Napisano 01 czerwiec 2020 - 08:20

Co Wy się chopy tak w tej wodzie przewracacie? Hehehe

#9935 OFFLINE   mariusz79

mariusz79

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 325 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 01 czerwiec 2020 - 08:51

bo brodzić to trzeba umić😂. I jeszcze te nowe technologie ci4, gdybym miał starego emblemat to kij by leżał tam gdzie wpadł a tak to korek z rękojeści musiał go podnieść z dna i wartki nurt go zabrał. Cóż poradzić, Wisła wystawiła gruby rachunek za ostatnio nie najgorsze połowy.
  • kineret lubi to

#9936 OFFLINE   psd27

psd27

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1039 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 01 czerwiec 2020 - 09:06

Mariusz, ważne, że ręce i nogi całe... Ostatnio się zastanawiałem, ze przecież jakby (odpukać) coś się złego stało, gdy lowisz samemu, to człowiek nie ma jak zejść, a i podpłynąć czasem byłoby mega trudno, aby policja/straż mogla zdjąć człowieka z rafy.

#9937 OFFLINE   Tomek St.

Tomek St.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 597 postów

Napisano 01 czerwiec 2020 - 09:07

bo brodzić to trzeba umić. I jeszcze te nowe technologie ci4, gdybym miał starego emblemat to kij by leżał tam gdzie wpadł a tak to korek z rękojeści musiał go podnieść z dna i wartki nurt go zabrał. Cóż poradzić, Wisła wystawiła gruby rachunek za ostatnio nie najgorsze połowy.

każdy sukces ma swoją cenę, ten wyjątkowo wysoką... :-)

#9938 OFFLINE   accbapa

accbapa

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 41 postów
  • LokalizacjaWawa - Płock
  • Nazwisko:G

Napisano 01 czerwiec 2020 - 09:11

Mariusz, ważne, że ręce i nogi całe... Ostatnio się zastanawiałem, ze przecież jakby (odpukać) coś się złego stało, gdy lowisz samemu, to człowiek nie ma jak zejść, a i podpłynąć czasem byłoby mega trudno, aby policja/straż mogla zdjąć człowieka z rafy.

Dlatego uważam, że trzeba umawiać się na rybki. Zawsze to raźniej i bezpieczniej. I tak większość z nas to C&R więc o miejscówki nie ma się co martwić.

Wysłane z mojego STF-L09 przy użyciu Tapatalka
  • mariusz79 lubi to

#9939 OFFLINE   mariusz79

mariusz79

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 325 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 01 czerwiec 2020 - 09:27

zdrowie najwazniejsze zwlaszcza w obecnych czasach, lepiej wydac 1,5 tysia na sprzet niz na lekarza. Walczę dalej ale wiatr daje w kość, narazie na zero ale licze na jakiegoś klenia albo chociaż avida🤣

#9940 OFFLINE   psd27

psd27

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1039 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 01 czerwiec 2020 - 09:37

Nie wiadomo, czego Ci bardziej życzyć 😀

Użytkownicy przeglądający ten temat: 11

0 użytkowników, 11 gości, 0 anonimowych