Skocz do zawartości

Multik dla początkujacego- doradzcie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów!!!

Właśnie zakupiłem sobie kijaszka do łowienia jerkami na początek YAD HOUSTON 230 do 80 g. Wybrałem go dlatego ze ma fajną długość 2.30 m (łowienie z brzegu)i łatwo go przewozić samochodem bo składa sie do 180 cm.

Mysle teraz nad multikiem do tego kijaszka, nie za drogi ale w miare mocny i uniwersalny.

Czy macie jakieś sugestie?

Dzieki z góry i pozdrawiam

PIETRUS

Opublikowano

sugestii dostaniesz tyle, za na koncu nie bedziesz wiedzial co kupic :mellow:

jak juz wiesz C3 poszlo ... to bylby dobry kolowrotek do tego kija, tak samo jak C4 (obydwa rozmiar 5000) ... ew. shimano cardiff 100 lub lepiej 200

z low profile multis moge tobie polecic daiwe procaster 100 albo okume alumina AL-200LX (ta mialem akurat przyjemnosc lowic) kawal grata jak na low profile

moja troche inna sugestia jest taka, ze ja bym takiego dlugiego kija do jerkowania nie kupil, max. 2.10 ... ale przyda sie tobie do trollingu

Opublikowano

Cześć,

Wydaje mi się, że posiadam jeszcze ten kijek w swoich zbiorach. To ten z teleskopem? Jeśli tak to zdecydowanie polecam niski profil i dokładnie Revo S. Może być też coś z naszego podwórka np. Okuma VS.

Pozdrawiam

Remek

Opublikowano
Dzięki @Jerzy, pigułka połknięta. Super lektura do poduchy. Myślę, że po lekturze pojawi mi się światełko w tunelu :o
Opublikowano

Podepnę się pod temat.

Koledzy, czy Daiwa Procaster Tournament PR 100-HL (to lewa ręka?) nada mi się na początki jerkowania sliderami, w rozmiarze 7-10 cm i ew. wobkiem typu Perch12 ?

Czy lepiej jednak skupić się na ABU C3/C4?

Opublikowano

Wybór padł na Okume VS. Wielu kolegów go zachwala a mi podoba sie w nim to ze ma dwie szpule i jest podobno mocny.

Więc teraz szukam tego młynka w atrakcyjnej cenie ;)

Dzieki wszystkim za podpowiedzi.

Pozdrawiam PIETRUS

Opublikowano

Czy wiecie moze gdzie najtaniej dostane tego multika Okuma VS ?

A może któryś z forumowiczów ma go do sprzedania, interesuje mnie tylko nowy.

Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

.

Edytowane przez J_J
Opublikowano

Podepnę się pod temat.

Koledzy, czy Daiwa Procaster Tournament PR 100-HL (to lewa ręka?) nada mi się na początki jerkowania sliderami, w rozmiarze 7-10 cm i ew. wobkiem typu Perch12 ?

Czy lepiej jednak skupić się na ABU C3/C4?

Jak najbardziej, do sliderów bedzie dobrym wyborem. W brew wszystkiemu to całkiem udany model. Zobacz też procastera 100HL Rojo na http://www.daiwa.com. to jeszcze lepszy (nowszy) multik a tańszy niż okuma VS albo revo S.

pozd JW :D

Opublikowano

ja się nie znam ale polecono mi procastera 100 HL i niewiem jak pracuje reszta multików ale moge was zapewnić,że po paru dniach nad wodą 10 gr wobki można wyrzucić na przeciętną odległość B) a rzut sliderem 7S i 7F to już naprawdę zadawalające wyniki.Dodam,że mam do tego perseusa do 35 gr i jestem zadowolony z kpl :D .

Opublikowano

A teraz chopy szybka i prosta odpowiedź, Okuma VS czy Daiwa Procaster HL ?

Ja wybrałbym Okumę VS.

Pozdrawiam

Remek

Opublikowano

A teraz chopy szybka i prosta odpowiedź, Okuma VS czy Daiwa Procaster HL ?

Ja wybrałbym Okumę VS.

Pozdrawiam

Remek

Ja też, no chyba, ze w opcji byla by 100HL Rojo wowczas zdecydoanie wybrałbym Daiwę.

pozd JW :D

Opublikowano

Ok,dzieki ze poświęciliście mi troche swojego Jerkowego czasu.

Faktycznie w wopek.pl ta Okuma jest najtańsza ale narazie jej nie maja. Będę musiał poczekać.

Pozdrawiam PIETRUS

Opublikowano

Albo ja żle widze, albo są dwie identyczne odpowiedzi Jerzego :wacko:

Mylisz się :mellow: Nie są identyczne, a jedynie podobne co oznacza, że konsekwentnie nie zmienia zdania :lol: