Kuba77 Opublikowano 8 Października 2012 Opublikowano 8 Października 2012 Witam, mam wielką prośbę o pomoc w wyborze echa.Mam możliwość kupienia od znajomego, który ma sklep, jednego z trzech modeli Humminbirda w baaardzo dobrej cenie. 1. Fishfinder 597 cxi HD DI combo2. Fishfinder 788 cxi HD DI combo3. Fishfinder 967 cx 3D combo Czy macie może jakieś doświadczenia z tymi modelami?Znacie minusy tych modeli? Może plusów jest więcej? Echa będę używał w 99% na Wiśle w pogoni za sumem i sandałem Który z tych modeli według Was najlepiej się sprawdzi na takim łowisku? Z góry dziękuję za pomoc.P.S. Jeśli ktoś chciałby podłączyć się do zakupów to zapraszam . Kuba.
Okonhel Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 Nie mam żadnej z tych echosond, mam i używam od kilku lat 717. Nie wiem ile kosztuje ta trzecia i nie znalazłem jej parametrów. W przypadku dwóch pierwszych (znalazłem w necie podobnej cenie) to brałbym tą drugą. Moc tej pierwszej jest taka sama jak mojej a moja kosztowała 3 razy mniej. Sprawdź też czy do obu są mapy do GPS-a bo moze być tak że słabsza jest z mapą a mocniejsza bez i stąd podobna cena.Inna sprawa po co Ci sonda za tyle kasy do pływania po płytkiej rzece?
ictus Opublikowano 10 Października 2012 Opublikowano 10 Października 2012 Mam 787 i uwazam ze to swietne narzedzie. 788 ma chyba wbudowany GPS ( ja mam antene zewnetrzna) i wiekszy o 1 cal wyswietlacz. Mysle ze wyzej nie ma co isc, chyba ze masz za duzo kasy. Ja bym bral 788.
...not here Opublikowano 10 Października 2012 Opublikowano 10 Października 2012 Mam 788 (z wbudowanym GPS) z przed dwoch lat i do tej pory bez zarzutu. Do modeli 700 i wiekszych mozna zakupic i podlaczyc np. antene satelitarna radio XM i byc na bierzaca z pogoda ( ta opcja raczej nie bedzie dzialac w Polsce) lub za okolo $70 czujnik barometryczny. Pamietac nalezy ze wiekszy ekran to wiekszy pobor z aku.
Rekomendowane odpowiedzi