Skocz do zawartości

wklejanka okoniowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

junior napalil sie ostanio na lowienie okoni na hegene (taka choinka) i pomalu rozgladam sie za odpowiednia wedka dla niego, sa tutaj wprawdzie specjalistyczne wklejanki do lowienia wlasnie na hegene, ale jakos nie przypadaja mi do gustu, wiec pytam o rozsadna wedke jak w temacie ...

kij powinien byc min 1.80 do max 2.10 dlugi

cw. w granicach 7-12 gram (lowimy najczesciej z ciezarkami 10-15 gram)

co mozecie poradzic?

Opublikowano

... sa tutaj wprawdzie specjalistyczne wklejanki do lowienia wlasnie na hegene, ale jakos nie przypadaja mi do gustu...

A dlaczego? Bedzie latwiej cos podpowiedziec...

Opublikowano
bo sa tak ubrojone, ze mozna nimi lowic tylko na hegene a ja bym wolal bardziej spiningowo, moznaby wtedy tez drop shota zmontowac a nawet lekki boczny z woblerem ... mlody czlowiek chce uparcie lowic okonie
Opublikowano

Wiesz co, mam cos takiego. Kiedys mi polecil ja Jacek Józwiak, który mial akurat obsesje UL-owa.

Moge Ci ja dac, bo akurat mnie ta obsesja nie dotknela. Tylko jak?

Opublikowano

Kup mu Bass pro shop Micro lite, nie polamie go od razu bo kompozyt, przelotki ma tanie ale w miare dobre. W serii powinien sie znalezc jakis odpowiedni dlugoscia i c.w...

Gumo

p.s.Od pojecia wklejanka trzymam sie jak najdalej. ;)

Opublikowano

a co takiego masz kuba? mozesz konkretniej opisac?

a jak podac? jak napiszesz co masz to i mozliwosc sie znajdzie :mellow:

ps. gumo, ja tez, ale wklejanka jest 'niestety' do takiego lowienia prawie najlepsza, spiningi UL nie sa az tak dobre, sa po prostu zbyt 'spiningowe'

zastanawiam sie czy kij do drop shota nie okaze sie najlepszym rozwiazaniem

Opublikowano

Wklejaneczka okoniowa Team Dragon są w ofercie różnorakie modele takie na łódkę i do łowienia z brzegu 2-7 g i tym podobne. Fajne kijki. Mam taką jedną wklejankę i spisuje się dobrze

Opublikowano

dragon jest zbyt dlugi, prawie wszystkie 2.40

@kuba

to brzmi dobrze, moze jakos sie dogadamy, jak dla mnie, to ta wedka moze zrobic wycieczke dookola swiata :mellow:

Opublikowano
Pitt napisałeś, że będziesz łowił z ciężarkiem 10-15g zestawem typu choinka, więc ten Felling jest nie za bardzo do tego. Ten Felling kuby w/g mnie to rzeźnik na łowienie okoni małymi jigami i lekkim trokiem 5-8g.
Opublikowano

Pitt, a możesz dać jakieś namiary na materiały szkoleniowe dotyczące tej metody :unsure:

Może pomoże mi to dobrać sie do toniowych okoni w pewnym czystym i bardzo głębokim jeziorze ;)

Opublikowano

Pfuj, ci amerykanie uczą jak łowć basy w czasie tarła :huh: :lol:

U nas to nie do pomyślenia żeby..... ktoś taką rybę wypuścił :wacko:

Opublikowano

Wolałbym ich obyczaje w połączeniu z zasobnościa łowisk :mellow:

No i wtedy nie mielibyśmy naszego obyczaju Co większe niż wesz to do wora bierz :angry: B)