Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Czy ktoś z was wiec czy takie głowki mozna kupic w Polsce??? Jesli wiece podajcie namiar na sklep / hurtopwnie które maja to w ofercie.

Przeszukałem info w kilku sklepach stacjonarnych i niestety bezskutecznie. A główki te poleciły mi bardzo autorytetywne osoby. Pozdrawiam

Opublikowano

Z tego, co pamietam glowki te wyroznial szczegolnie solidny hak.

Podobne haki sa np.w glowkach Mustada z seri big game.

Gamakatsu tez wypuscil taka serie.

Z innych zalet - sa dostepne haki nawet na rozmiarach haczykow 12/0, co jest oferta dla takich co to nie lubia dozbrajac duzych gum..

Gumo

Opublikowano

Z tego, co pamietam glowki te wyroznial szczegolnie solidny hak.

Podobne haki sa np.w glowkach Mustada z seri big game.

Gamakatsu tez wypuscil taka serie.

Z innych zalet - sa dostepne haki nawet na rozmiarach haczykow 12/0, co jest oferta dla takich co to nie lubia dozbrajac duzych gum..

Gumo

Te 12/0 można gdzieś naqbyć w Stolycy?

Opublikowano

Dzięki panowie. Osobiście nie lubię dozbrajać i wolę postawić na komfort łowienia nawet kosztem mniejszej ilości zaciętych brań.

A większe ktoś robi? Widział ktoś kiedyś?

Co do Hayabusa to nie udało mi się wygooglać w żadnym polskim sklepie internetowym więć marne szanse...

Opublikowano

Trudno mi powiedziec gdzie sa, nie chodze niemal w ogole po sklepach...

Najpewniej wszystkie gramatury dostaniecie w jakim Fishing-Marcie...

Jedna uwaga - w przypadku hakow 12/0 radze startowac gdzies od 20g wzwyz...kupilem troche dla jaj jakies z 15g i widac, ze ...nie widac do czego to mialoby byc... <_<

Gumo

Opublikowano

Właśnie chodziło mi o to co napisał Gumo... solidny, kuty, bardzo ostry hak, bardzo ciezki do wyprostowania!

Z jednej storny ktos powie ze to lipa bo wiecej sie nazrywa ale z drugiej są one pewniejsze. A w sumie to wali mnie to czy zerwe jedna czy dwie wiecej, hak jak każda część zestawu ma być pewny!

Mustady kurcze bardzo lubie (uzywam Clasic i Sharp)ze wzgledu na ostrość ale są plastyczne.

Zaleszy mi na hakach 4/0 i 5/0 w gramaturach 12, 15, 18, 20, 25,30,35

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Czy znacie jakiś polski sklep w necie gdzie można kupić główki VMC Barbarian 4/0-10/0 do 20 gr?

Hmmm,tak na marginesie czy warto ich w ogóle szukać czy lepiej zastąpić je mustadami lub gamakatsu?

Opublikowano

12/0 15gram - moja podstawowa główka na majowe szkiery!!uzbrajam nimi

kopyta 4. Polecam! Jak dużego haka by się nie założyło to i tak nie rozwiązuje to problemu pustych brań. Ja dozbrajam (tylko gdy skubią) dodatkowo kotwicą od dołu. Wbijam od brzucha i zakładam na trzonek haka. Ten sposób zbrojenia powoduje rozerwanie brzucha rippera po kilku holach (kotwica trójramienna rozrywa go w znacznie mniejszym stopniu niż podwójna nie lutowana) , ale nie zmniejsza to jego skuteczności i nie dyskwalifikuje go do używania. Dodam jeszcze że sztywność mustada big game sprawdza się dobze przy wyczepianiu szczupaków. Polecam !

Opublikowano

Nie wiem czy dobrze odczytałem kopyto4 i hak 12/0?

Jakiej marki stosujesz główki?

Czy warto inwestować w VMC czy mustady, gamakatsu są równie dobre? (przynajmniej są łatwiej osiągalne w sprzedaży:))