Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Zbyt mocny "zapach" lakieru

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   kleniu25

kleniu25

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 210 postów
  • Imię:Tomek

Napisano 29 styczeń 2025 - 21:29

Witam,

otrzymałem ostatnio w prezencie kilka woblerów i zapach lakieru aż zatyka. Chwila w pudełku i znowu wietrzenie. Skąd ten zapach? Kilka ręcznie wykonanych Irka Gębskiego, ale też Sieki wyjęte prosto z pudełek. 

Macie może jakiś sprawdzony sposób pozbycia się tego zapachu? 

Pozwolę sobie nadmienić, że przez lata sporo przewinęło się tego przez ręce i również zdarzały się jakieś takie mocno "pachnące", ale była to wtedy chwila wietrzenia, raz do wody i było ok. W tym przypadku nic nie pomaga. 

Pewnie ktoś ma jakiś sposób i mam nadzieję, że się z nim podzieli.

Użytkownik kleniu25 edytował ten post 29 styczeń 2025 - 21:32

#2 ONLINE   foxy77

foxy77

Zaawansowany

• TWÓRCY+
  • PipPipPip
  • 553 postów
  • LokalizacjaNowe n/Wisłą

Napisano 30 styczeń 2025 - 12:11

Wydaje mi się, że to po prostu musi mieć swój czas na odparowanie ,,lotnych" części lakierow. Druga sprawa to, to co było rzeczywiście użyte do wykończenia.

#3 ONLINE   cyprys19

cyprys19

Zaawansowany

• TWÓRCY+
  • PipPipPip
  • 4073 postów
  • Lokalizacjapułtusk okolice
  • Imię:marcin
  • Nazwisko:k

Napisano 30 styczeń 2025 - 12:25

Z reguły lakieruje się lakierami do podłóg.
Zawsze po lakierowaniu czuć specyficzny zapach, który z czasem słabnie i zanika.
Zostaw otwarte pudełko i po kilku dniach będzie po problemie.

#4 OFFLINE   kleniu25

kleniu25

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 210 postów
  • Imię:Tomek

Napisano 30 styczeń 2025 - 16:49

Dzięki Panowie, ale w tym przypadku jest chyba trochę inaczej. Z tego co wiem, to te Irka Gębskiego wisiały długo w sklepie i to im nic nie dało. Co do Sieków, to były w swoich opakowaniach i przyszły kurierem z innego miejsca.

Mam je chwilę, nawet były już moczone, potem dalej wietrzone i nadal to samo.

Jak napisali koledzy foxy77 i cyprys19, rozumiem i zgadzam się z nimi, ale dla mnie to jednak ciekawostka. Wędkuję od wielu lat, ale pierwszy raz mam sytuację z czymś tak długo się utrzymującym jeżeli chodzi o sztuczne przynęty.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych