Nie bywam, a jeśli już to rzadko w tym dziale jerbaita. Tak więc jeśli coś nie tak proszę moderacje o interwencje Parę dni temu zakupiłem u kolegi @adasio, jednego z weteranów j.pl (rejestracja 2005) kurtkę jak w tytule. Jestem super zadowolony ! Kurtka oczywiście nowa, w firmowym opakowaniu metki etc. Grundéns to Szwedzka marka która od początku XX wieku produkuje odzież dla rybaków, a od kilkunastu lat również, doskonałą, techniczną odzież dla wędkarzy. Wypełnienie Primaloft, kaptur, tors, plecy 133 g/m², rękawy 80 g/m² Co zacz ten Primaloft ? Tu wyjaśnienie dla tych co niewiedzą https://sportano.pl/...puch-naturalny/ Mam już odzież z tym wypełnieniem i spisuje się doskonale. Przy moich wymiarach 175cm ok 72kg rozmiar M ( pod pachami 56cm, długość od początku do końca suwaka 71cm.jest idealny. Można jeszcze grubszy sweterek pod spód włożyć a jednocześnie mozna użyć pod zimową nieco obszerniejszą kurtkę jako dodatkowe ocieplenie Jest cienka, b. lekka, a jednocześnie niezwykle ciepła. Dziś miałem okazje wypróbować. Mając na sobie tylko cienki bawełniany golf i ową kurtkę przy umiarkowanym marszu było mi wręcz za gorąco (temp na zewnątrz 8 stopni C) A raczej zaliczam się do zmarzlaków, Świetny zakup ! Polecam wszystkim a Koledze @adasio jeszcze raz dziękuję

Recenzja kurtki Forecast primaloft insulated jacket, rozmiar M, marki Grundén
Napisano 30 styczeń 2025 - 16:48
- adasio, marcinesz, Pumba i 2 innych osób lubią to
Napisano 31 styczeń 2025 - 10:53
Dzięki @Marcin Rafalski, miło się czyta, niech służy jak najdłużej.
Kurtka faktycznie jest mega udana, sam mam dwie sztuki, kilkunastu znajomych też je używa...i wszyscy są zadowoleni
- Marcin Rafalski lubi to
Napisano 31 styczeń 2025 - 11:21
Jest cienka, b. lekka, a jednocześnie niezwykle ciepła. Dziś miałem okazje wypróbować. Mając na sobie tylko cienki bawełniany golf i ową kurtkę przy umiarkowanym marszu było mi wręcz za gorąco (temp na zewnątrz 8 stopni C)
wcale się nie dziwię, że było Ci wręcz za gorąco... wczoraj pół dnia byłem poza domem w samym podkoszulku z krótkim rękawem i wcale nie zmarzłem - słoneczko super grzało:) zrób recenzje jak będzie minus 8
- Marcin Rafalski lubi to
Napisano 31 styczeń 2025 - 14:47
wcale się nie dziwię, że było Ci wręcz za gorąco... wczoraj pół dnia byłem poza domem w samym podkoszulku z krótkim rękawem i wcale nie zmarzłem - słoneczko super grzało:) zrób recenzje jak będzie minus 8
U mnie słoneczka nie było. Ale pójdę za twoja radą Kolego i jak się mrozik zrobi to napiszę coś więcej
Nadto zgrzybiali starcy do których niestety już się chyba zaliczam zupełnie inaczej odczuwają temperaturę. Gdy miałem lat naście przy minus 20 ( tak, jeszcze pamiętam te czasy
) latałem bez kalesonów i było mi gorąco. Teraz zakładam w okolicach zera
Użytkownik Marcin Rafalski edytował ten post 31 styczeń 2025 - 14:47
- duży lubi to
Napisano 03 luty 2025 - 12:47
Grundens będzie na Rybomanii, widziałem na liście, chętnie zajrzę
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych