dante Opublikowano 12 Kwietnia Opublikowano 12 Kwietnia Cześć, miał już ktoś okazję łowić tą wędką? Jak się sprawuje w łowieniu wertykalnym? Rozglądam się za nową wędką z przeznaczeniem pod łowienie wertykalne i ten model wpadł mi w oko. Niby fajne rozwiązanie z dwoma dolnikami o różnej długości. Główny cel to sandacz.
UncleZin Opublikowano 12 Kwietnia Opublikowano 12 Kwietnia Weź sobie model niżej, W4 z rozpinanym dołem
UncleZin Opublikowano 12 Kwietnia Opublikowano 12 Kwietnia (edytowane) A mianowicie chodzi mi o ten model, https://www.sportfishtackle.dk/dk/artiklar/westin-w4-vertical-jigging-t-ql.html?variant=W405-0622-XH Edytowane 12 Kwietnia przez UncleZin
dante Opublikowano 12 Kwietnia Autor Opublikowano 12 Kwietnia Weź sobie model niżej, W4 z rozpinanym dołemJakoś mi ta W8 chodzi po głowie. Miałeś może okazję je porównać? Duża różnica w pracy pod rybą, jak wypada ugięcie? Ta w4 może być zbyt delikatna dla mnie, mam zamiar łowić z przynetami na główkach 40-70g.
UncleZin Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia Nie będę ściemniał, tylko macalem, ugięcia raczej głębokie jak przy moim W4, czasem mam wrażenie, że jest za miękki jak na duże zedy, ale daje radę je wyciągać, natomiast one i tak w większości przypadków ostrożnie biorą, są zapięte na skrawku kotwic, więc czym głębsza praca tym samym większa amortyzacja tym lepiej? Nie wiem sam, rozmawiałem z różnymi osobami, każdy ma inne preferencje. Cena jest zabójcza jak za W8, chyba, że masz dostęp z łapy " ambassadorów " to zmienia postać rzeczy. Sam za taki kwit szedłbym w pracownie, wiem, że nie odpowiedziałem jakby na twoje pytanie, ale nie jestem do końca przekonany czy on poradzi sobie z takimi główkami + jeszcze guma czy sam opór przynęty z takim obciążeniem nie będzie kończył " możliwości " blanku. Spróbuję popytać chłopaków, może uda mi się wyrwać na wielkanoc ten kij i sobie nim pomachać, bo spotykamy się nad wodą i dam znać, może do tego czasu nie kupisz
dante Opublikowano 15 Kwietnia Autor Opublikowano 15 Kwietnia Za późno, właśnie kurier przywiózł przesyłkę [emoji16]Jeśli chodzi o cenę, to już nie pamiętam kiedy płaciłem cenę sklepową. Pomijam Zenaq bo tutaj ograniczeniem jest dostępność. Co do wędki to pozostają testy nad wodą i wtedy zobaczymy co potrafi. Niestety nie obyło się bez przykrych niespodzianek: wędka oryginalnie zapakowana i uszkodzona dłuższa cześć dolnika. Nie mam pojęcia jak ktoś to zrobił: części są ze sobą spasowane bardzo dobrze i nawet jak bym chciał to nie zrobił bym czegoś takiego. Czekam na info w sprawie reklamacji. Kto wie jaka to nić na omotkach? Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi