Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Wody w okolicach Krakowa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8283 odpowiedzi w tym temacie

#5081 OFFLINE   Lepton

Lepton

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 842 postów
  • Imię:Andrzej

Napisano 01 listopad 2019 - 18:07

Moje kondolencje (dot.pierwszego zdarzenia).

Oraz wyrazy współczucia (z powodu. . . . ryb).

#5082 OFFLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1441 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 01 listopad 2019 - 18:30

Ryby to mądre stworzenia, a ten manadat po prostu Ci się należał i tyle 😏
  • hanz lubi to

#5083 OFFLINE   hanz

hanz

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 288 postów
  • Lokalizacjamałopolskie
  • Imię:Marcin

Napisano 01 listopad 2019 - 20:14

Taka prawda, mandat nic to. Ale jak popatrzę na mój rejestr to byłem w tym roku może że 20 razy... Przyznasz że pech. W wiadomościach dziś powiedzą że złapali 1657 pijanych kierowców i jednego wędkarza co w spokoju chciał dzień spędzić ale w akcie desperacji 3 razy rzucił nie z tego miejsca co trzeba...
A tak BTW. Jak u Was wyniki? Połowie coś ktoś dzisiaj? Wrzućcie coś na pocieszenie, wszak nic tak nie cieszy jak porażki kolegów wędkarzy :)

Użytkownik hanz edytował ten post 01 listopad 2019 - 20:17

#5084 OFFLINE   EdekDeBeściak

EdekDeBeściak

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 466 postów
  • LokalizacjaBochnia

Napisano 01 listopad 2019 - 20:37

Nie sądzę żeby ktoś jeszcze akurat dziś wybrał ryby ...

#5085 OFFLINE   Adrian Tałocha

Adrian Tałocha

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 989 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Adrian
  • Nazwisko:Tałocha

Napisano 02 listopad 2019 - 09:14

Nie trzeba było lowic w niedozwolonym miejscu...

#5086 OFFLINE   Adrian Tałocha

Adrian Tałocha

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 989 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Adrian
  • Nazwisko:Tałocha

Napisano 02 listopad 2019 - 09:16

Dobrze że ktoś się pojawia ja w tym roku wypełniłem cały rejest i ani jednej kontroli.. w ubiegłym na 150-160 wpisów miałem jedna 2 lata temu 3 (2 w Niepołomicach i jedna w mieście)

#5087 OFFLINE   hanz

hanz

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 288 postów
  • Lokalizacjamałopolskie

Napisano 02 listopad 2019 - 09:38

To tylko pokazuje skalę mojego "szczęścia".
A jak już w temacie, to czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć mi te 200m? Skąd się to wzięło? Czemu nie np. 50m?

#5088 OFFLINE   EdekDeBeściak

EdekDeBeściak

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 466 postów
  • LokalizacjaBochnia

Napisano 02 listopad 2019 - 10:10

Pewnie uznano, że stojąc 50 metrow od zapory można bez problemu rzucić przynęte w niedozwolone miejsce i żeby uniknąć kłopotu z udowodnieniem winy zmieniono na 200.

#5089 OFFLINE   hanz

hanz

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 288 postów
  • Lokalizacjamałopolskie

Napisano 02 listopad 2019 - 10:37

Ale wynika to raczej z ochrony strefy zapory niż ochrony ryb?

#5090 OFFLINE   EdekDeBeściak

EdekDeBeściak

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 466 postów
  • LokalizacjaBochnia

Napisano 02 listopad 2019 - 10:47

Stojac 50 metrow od zapory możesz bez problemu dorzucić każdą przynętę pod samą tamę gdzie hipotetycznie jest największe zgrupowanie ryb. Teoretycznie mógłbyś się wybronić bo nie udowodnią ci że np twoj twister byl w mniejszej odległości od tamy niż twoje stanowisko. Inna sprawa to kwestia bezpieczeństwa. Np pod Przewozem odcinek pod samą zaporą mimo iż płytki to usiany głazami i drutem. W każdej chwili prędkość nurtu może się zmienić. Inna sprawa to ujęcia wody gdzie też nie wolni ze względów bezpieczeństwa ale już nie twojego.

Ps Mnie dziś żona schowała kluczyki :)

#5091 OFFLINE   Przeman

Przeman

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 70 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Przemek

Napisano 02 listopad 2019 - 11:26

Panowie, może ktoś też ma wolne w poniedziałek i ochotę wspólnie porzucać za sandaczem?

#5092 OFFLINE   hanz

hanz

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 288 postów
  • Lokalizacjamałopolskie

Napisano 02 listopad 2019 - 12:03

Stojac 50 metrow od zapory możesz bez problemu dorzucić każdą przynętę pod samą tamę gdzie hipotetycznie jest największe zgrupowanie ryb. Teoretycznie mógłbyś się wybronić bo nie udowodnią ci że np twoj twister byl w mniejszej odległości od tamy niż twoje stanowisko. Inna sprawa to kwestia bezpieczeństwa. Np pod Przewozem odcinek pod samą zaporą mimo iż płytki to usiany głazami i drutem. W każdej chwili prędkość nurtu może się zmienić. Inna sprawa to ujęcia wody gdzie też nie wolni ze względów bezpieczeństwa ale już nie twojego.

Ps Mnie dziś żona schowała kluczyki :)

Z całym szacunkiem ale nie łapie. Takie nie do końca wytłumaczenie dla mnie :). Nie ważne

#5093 OFFLINE   Licwin

Licwin

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 02 listopad 2019 - 13:42

Na początku chciałem się przywitać z kolegami. Od około roku zacząłem odwiedzać odcinek poniżej Przewozu i zarazem śledzić wątek. Dzięki za wszelkie wpisy i informacje o tym odcinku. Czas na to aby podzielić się informacjami z tego odcinka z moich wypadów. Dziś 02.11 przed południem 10-12 , rekonesans, od boiska w Grabiu w dół do wysokości wjazdu od cmentarza - brak kontaktu z rybą, Może to nie ta pora roku i godzina ale woda kompletnie nie żyła. Próbowałem na Sandacza na lekko i druga wędka okoniówka. Ten drugi kij może bez sensu w związku z tym że nigdy nie miałem okonia na tym odcinku ;) ostatnio kilka wypadów bez efektów i tracę nadzieje. Tłumacze to sobie, tym że trafiam ostatnio na zmiany pogody podczas wypadów, tak jak dziś, po zimniejszych dniach dziś wiało i temp 13 stopni. W związku z tym że niedaleko mieszkam, mimo braku sukcesów nie odpuszczę W3 :) Pozdrawiam

#5094 OFFLINE   pezet

pezet

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1417 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Piotr

Napisano 02 listopad 2019 - 15:04

Nie trzeba było lowic w niedozwolonym miejscu...

Bolesne, ale prawdziwe...

Jak mnie w tym roku zakazali łowienia na "moim" odcinku Skawy, to się wkurwiłem, ale... nie łowiłem...

#5095 OFFLINE   EdekDeBeściak

EdekDeBeściak

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 466 postów
  • LokalizacjaBochnia

Napisano 06 listopad 2019 - 13:17

Planujac juz przyszly rok i przegladajac mapy nasunęła mi się taka watpliwość. Czy dozwoliny jest połów ryb w doplywach Stradomki? W informatorze wod p i l jest tylko stradomka, ale nie ma zakazu w doplywach. Pomijam kwestie po co?

#5096 OFFLINE   Ruki

Ruki

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 105 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Łukasz

Napisano 06 listopad 2019 - 14:43

Planujac juz przyszly rok i przegladajac mapy nasunęła mi się taka watpliwość. Czy dozwoliny jest połów ryb w doplywach Stradomki? W informatorze wod p i l jest tylko stradomka, ale nie ma zakazu w doplywach. Pomijam kwestie po co?

Dopływy nie wymienione w zezwoleniu stanowią obwody pomocnicze i obowiązuje tam zakaz wędkowania.

• EdekDeBeściak lubi to

#5097 OFFLINE   mati83

mati83

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 191 postów
  • LokalizacjaNowy Wiśnicz
  • Imię:Mateusz

Napisano 06 listopad 2019 - 17:39

Jest napisane że w wodach nie wymienionych w zezwoleniu obowiązuje zakaz połowu...
więc to chyba jest odpowiedź na Twoje pytanie...

#5098 OFFLINE   EdekDeBeściak

EdekDeBeściak

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 466 postów
  • LokalizacjaBochnia

Napisano 06 listopad 2019 - 19:05

Jest napisane że w wodach nie wymienionych w zezwoleniu obowiązuje zakaz połowu...
więc to chyba jest odpowiedź na Twoje pytanie...

Dzięki, już wszystko jasne.

Użytkownik EdekDeBeściak edytował ten post 06 listopad 2019 - 19:14

• mati83 lubi to

#5099 OFFLINE   Piotrek_D

Piotrek_D

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 275 postów
  • LokalizacjaWieliczka
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:D.

Napisano 06 listopad 2019 - 20:20

Edek, a złowiłeś w tym roku cokolwiek na Stradomce? Bo od kilku lat wydaje mi się że tam .... nocuje.

#5100 OFFLINE   EdekDeBeściak

EdekDeBeściak

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 466 postów
  • LokalizacjaBochnia

Napisano 06 listopad 2019 - 22:25

Nie łowiłem w tym roku na Stradomce i nawet nie pamiętam kiedy ostatni raz byłem nad ta rzeka.

Pamiętam jednak jak jezdziliśmy na rowerach z kumplami z podstawówki kapać się. Pamiętam jak po stopach gryzły nas kiełbie. Pamiętam głębokie miejca gdzie baliśmy się plywać. Pamiętam wielkie klenie pływajace stadami i przyjezdnego wedkarza ktory lowił je na owoce trzymajac w reku wedke ale bez spławika. Pamietam jak z kumplami podgladalismy dziewczyne opalajaca sie topless na jednej z małych plaż. Wiele rzeczy pamiętam. Pamiętam zatrucua tej rzeki poniżej Lapanowa i padniete brzany.

I jak ostatnio zobaczylem na street view te miejsca ktore pamietam proste jak ulica wykarczowane i plytkie jak kałuża to aż się przykro zrobiło i tęskno ...

Edek, a złowiłeś w tym roku cokolwiek na Stradomce? Bo od kilku lat wydaje mi się że tam .... nocuje.

• jerzy6 lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych