Autor tego spotbloga (czy tam blogspota) znakomicie odnalazłby się w ZSRR w latach dwudziestych i trzydziestych XX w.
Wody w okolicach Krakowa
#5201 OFFLINE
Napisano 09 styczeń 2020 - 23:16
#5202 OFFLINE
Napisano 09 styczeń 2020 - 23:17
Ja pod koniec roku trochę okoni łowiłem na Przylasku 1, trafiał się takie w okolicach 30. Może nie jest zamarznięte
Raczej będzie . W weekend pojechałem na małe bajorko pod Kraków a tam lód . Staw płaszowski i dąbie cienka tafla lodu ..
#5203 OFFLINE
Napisano 09 styczeń 2020 - 23:37
a kanał (dawniej) ciepłej wody w Hucie? Przypomina Żerański w Warszawie, a tam łowią okonie jak tylko nie ma lodu.
#5204 OFFLINE
Napisano 10 styczeń 2020 - 00:18
a kanał (dawniej) ciepłej wody w Hucie? Przypomina Żerański w Warszawie, a tam łowią okonie jak tylko nie ma lodu.
Tam by można spróbować choć przyznaję szczerze ,że ostatnim razem byłem tam jakieś pięć lat temu . Jednego małego paska złowiłem .
Taki news z naszego podwórka ...
https://gazetakrakow.../ar/c1-14705817
#5205 OFFLINE
Napisano 10 styczeń 2020 - 13:28
Niewiele od stanu obecnego się to różni
#5206 OFFLINE
Napisano 11 styczeń 2020 - 14:12
Screenshot_20200111_140808.jpg 74,58 KB 27 Ilość pobrań
PS. Nie wiedziałem, gdzie się pochwalić nowymi "starymi" skarbami. Dziś wpadło w moje ręce 30 sztuk żabek Manns w rozmiarze 7 cm
- nowwwak, michcio i Piotr Gołąb lubią to
#5207 OFFLINE
Napisano 11 styczeń 2020 - 23:56
#5208 OFFLINE
Napisano 20 styczeń 2020 - 07:44
#5209 OFFLINE
Napisano 20 styczeń 2020 - 07:50
Około 100 kormoranow lata sobie wokół mostu w Niepołomicach
Natura radzi sobie jak może...
#5210 OFFLINE
Napisano 20 styczeń 2020 - 09:36
Takich dwunożnych z wędkami też nie brakuje. W sobotę dwóch panów z gumą za sandaczem chodzili, po kontroli okazało się, że nawet licencji nie mają.
Użytkownik Licus edytował ten post 20 styczeń 2020 - 09:36
#5211 OFFLINE
Napisano 20 styczeń 2020 - 10:20
Ja w zeszłym tygodniu też miałem kontrole PSR nad Wisłą patrolowali od Przewozu do Niepołomic i kanał ciepłej wody.
- coma lubi to
#5212 OFFLINE
Napisano 20 styczeń 2020 - 17:38
#5213 OFFLINE
Napisano 21 styczeń 2020 - 00:12
Ja w zeszłym tygodniu też miałem kontrole PSR nad Wisłą patrolowali od Przewozu do Niepołomic i kanał ciepłej wody.
Trzeba przyznać ,że kanał jest kontrolowany bardzo często . Wprawdzie nie łowie tam od kilku dobrych lat ale ja bywałem to kontrola średnio raz na dwa wypady .Przyznaję bez bicia ,że w latach 90 pojechałem tam pierwszego stycznia bo mnie nosiło i zapłaciłem stówkę kary za brak opłat
- morelowy lubi to
#5214 OFFLINE
Napisano 28 styczeń 2020 - 08:20
No i prace ruszyły. Co o tym koledzy myślicie ? Potrzebna jest nam kolejna tama ?
https://krakow.wody....ace-koncepcyjne
#5215 OFFLINE
Napisano 28 styczeń 2020 - 08:41
#5216 OFFLINE
Napisano 28 styczeń 2020 - 09:32
Nie znacie się.
Na polytyce.
Przecież to oznacza kolejne milijony, bardzo dużo milijonów do przytulenia!
Poza tym: Zosia za 2 lata kończy licencjat w Wyższej Szkole Gotowania na Gazie, więc jak w sam raz nada się do rady nadzorczej spółki budowlanej.
(skoro Misiewicz przedszkolankę z licencjatem wsadził do RN Polskiej Grupy Zbrojeniowej, to znaczy, że da się)
Śwagier Ździsław już szósty rok na bezrobociu, więc zostanie dyrektorem odcinka. To nic, że ledwo skończył 6 klas podstawówki, ale w ogródku wykopał oczko wodne, więc na hydrotechnice się dobrze zna. Za 100 tysięcy miesięcznie może się trochę pomęczyć i w krawacie pochodzić.
Czekamy na akcję propagandowo-katastroficzną, że Przewóz za chwilę się zawali (co akurat jest prawdą), woda z Krakowa ucieknie, Wzgórze Wawelskie osunie się do Wisły, a fala powodziowa zaleje Warszawę, Żuławy i Bornholm.
Obowiązkowo gdzieś się tu jeszcze wplecie wiatraki i samochody elektryczne - i KAŻDA kwota zostanie zaakceptowana.
- tomi78, milczacy, Voldemort i 5 innych osób lubią to
#5217 OFFLINE
Napisano 28 styczeń 2020 - 10:30
O budowie stopnia w Niepołomicach piszą już od X lat i nie widzę tu żadnego związku z obecną ekipą rządzącą. Robią kolejny krok który ktoś obrał i sprawdzają czy to coś da dobrego czy nie i tyle w temacie.
http://www.iop.krako...publikacje,1189
Użytkownik PePe. edytował ten post 28 styczeń 2020 - 10:33
- jerzy6, czarny1 i Robert91 lubią to
#5218 OFFLINE
Napisano 28 styczeń 2020 - 17:06
- J-O-K-E-R lubi to
#5219 OFFLINE
Napisano 28 styczeń 2020 - 18:33
- Guzu lubi to
#5220 OFFLINE
Napisano 28 styczeń 2020 - 20:36
O budowie stopnia w Niepołomicach piszą już od X lat i nie widzę tu żadnego związku z obecną ekipą rządzącą. Robią kolejny krok który ktoś obrał i sprawdzają czy to coś da dobrego czy nie i tyle w temacie.
Wspaniały artykuł!
Rzeczowo argumentuje na wielu poziomach, dlaczego taki stopień nie tylko nie przyniesie żadnych korzyści, a tylko same szkody.
ALE!
Praktyka pokazuje, że im coś jest głupsze, bardziej szkodliwe, no i oczywiście - DROŻSZE, tym bardziej politycy cisną na realizację tego czegoś.
Moje przerysowania, to tylko trochę przerysowania.
Od zawsze powtarzam, że tzw. "inwestycje publiczne" (sprzeczność sama w sobie), zamówienia publiczne, czy spółki skarbu państwa służą głównie wydojeniu kasy. Nie ma znaczenia, czy przez fikcyjne zatrudnienia za absurdalne stawki, czy przez zwyczajną, chamską i brutalną kradzież.
Taka jest norma, taki jest standard.
Nieraz mówiłem o tym w kontekście naszych zainteresowań, czyli o melioracjach i regulacjach rzek.
Kilka dni temu gdzieś usłyszałem o wyliczeniach tylko z jednego województwa, mówiące o wielomilionowych przekrętach na melioracjach i regulacjach właśnie. Nie mogę tego teraz znaleźć w sieci, ale jak ktoś wie, to niech podrzuci.
A władza?
NIESTETY!
Obecny Pierwszy Sekretarz JK zafiksował się na przedwojennej, skrajnie socjalistycznej sanacji, w związku z czym co chwilę wychodzi premier i bredzi coś o "Wielkich Budowach Socjalizmu". A taka zapora na Wiśle znakomicie nadaje się na Wieko-Pomnik Socjalizmu.
I pretekst będzie kolejny do nałożenia 150-tego podatku i podniesienia dotychczasowych.
Więc niestety na to wygląda, że ten absurdalny projekt ma wielką szansę na realizację...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych