Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

W zasadzie historia mogłaby być bardzo długa ze wstępem, rozwinięciem i zakończeniem ale nie mam na to weny.  ;) Będzie wiec w miarę krótko, ale za to z paroma fotami. Do rzeczy. W te dwa dni złowiłem chyba więcej okazów łososiowatych niż przez wiele lat błąkania sie po Europejskich rzekach.  :ph34r: Ktos by mogl powiedziec fuks, dzień konia, było mu pisane itd ale nie zgodze sie tym. :rolleyes: Przed wyjazdem sprawdziłem stan rzeki, kalendarz. Wiedziałem, że wpływają tam okazy w duzych ilościach bo kiedys juz tam bylem i kontakt z ryba byl. Złożyłem sobie właściwy sprzęt i powiązałem sobie wszystko jak trzeba. Ktoś powie wszystko to podstawa i tu sie zgodze ale ja do tej wiedzy podstawowej dochodziłam latami prob i bledow.    :) 

Dobra bo sie rozgadałem  :)  Dzień pierwszy przyniósł zaraz na starcie ok 14 lb łososia. Na nasze to ok 86-88cm ryby było. Potem już tylko trocie ale za to jakie. Miejscowy prezes klubu oczy przecierał. Plus kilka spadów. Rzecz oczywista. Jeśli sie nie ma mentora to tyle może to zabrac  :)

Ps Troc w Uk eju w dzisiejszych czasach juz nie taka duza jak w Polsce czy Danii

AP1GczMhDRZ88saa74TZLHAfArNIMluRSO-dGy1S

AP1GczOVsBI0oEMORqDDxk-CpidOOvamIZfXTK6V

AP1GczPvGWDI8Bc0Uh-8HLapyec7kLwUFHA8hmXK

AP1GczMWiGVoERJWSD4V8yQIfVpRpeWhmvHnQK7j

AP1GczNHmD8LZfd_8SQTyyGVA6tXtTs3F7RkGpmW

AP1GczM1py9hw7KkuvnUbsK0naI2wWvlJZn9e8R8
Edytowane przez Luckyguliver
  • Like 39
Opublikowano (edytowane)
To ja tak skromnie dodam swoją letnią. Woda poszła do góry to i ryby odważniejsze bo wcześniej tylko okonki na obrotówki trociowe.post-78403-0-96353900-1752785322_thumb.jpg Edytowane przez Marek J
  • Like 21
Opublikowano

Dla utrzymania tematu troci wstawie kolejne sreberko. Woda już trochę opadła i lekko się oczyściła, mimo to miałem farta. Obrotówki działają na letnie ryby.

post-78403-0-73331900-1753354702_thumb.jpg

• Like 14
  • 3 tygodnie później...