Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie drodzy użytkownicy Jerkbait!

Z przyjemnością informujemy, że migracja forum na nowy serwer została zakończona pomyślnie.

Dlaczego musieliśmy przeprowadzić migrację ponownie?

Jak informowaliśmy wcześniej, byliśmy zmuszeni przeprowadzić migrację forum po raz kolejny. Niestety podczas poprzedniej próby zaczęły występować poważne problemy techniczne - znikały posty, wątki oraz inne dane, co było dla nas absolutnie nieakceptowalne.

Dodatkowo poprzedni usługodawca hostingowy znacząco utrudniał cały proces (W sumie przez co występowały te wszystkie problemy opisane wyżej). To, co powinno zająć maksymalnie 5 dni, przeciągnęło się na ponad miesiąc. Ze względu na te okoliczności podjęliśmy decyzję o przywróceniu forum z kopii zapasowej z dnia 31 października 2025 roku.

Przepraszamy wszystkich użytkowników za utratę treści dodanych po tej dacie. Wiemy, jak frustrująca może być utrata postów i wiadomości - zrobiliśmy wszystko, co w naszej mocy, aby zminimalizować te straty, jednak w tej sytuacji nie mieliśmy innego wyjścia.

Co się zmieniło?

Nowy hosting - forum zostało przeniesione na nowy, wydajniejszy serwer. Powinniście zauważyć znacznie szybsze ładowanie stron i ogólną poprawę działania forum.

Przeniesiona domena - domena została przeniesiona do nowego rejestratora, co zapewni lepszą stabilność w przyszłości.

Problemy z dostępem do forum

Ze względu na przeniesienie domeny, propagacja DNS może jeszcze trwać. Oznacza to, że część użytkowników może być tymczasowo przekierowywana na starą stronę z informacją o migracji.

Jak długo to potrwa? Dla większości użytkowników: od kilku minut do kilku godzin. W wyjątkowych przypadkach do 48 godzin - zależy to od dostawcy internetu i jego polityki odświeżania DNS.

Co możecie zrobić, jeśli nadal widzicie starą stronę? Wyczyśćcie pamięć podręczną (cache) przeglądarki i usuńcie ciasteczka dla strony jerkbait.pl. Na komputerze możecie również odświeżyć DNS wpisując w wierszu poleceń: ipconfig /flushdns. Możecie też spróbować otworzyć forum w trybie incognito. Jeśli nic nie pomaga - po prostu poczekajcie, DNS zaktualizuje się automatycznie.

Problemy z logowaniem

Jeżeli nie możecie zalogować się na swoje konto, skorzystajcie z jednej z poniższych metod:

Resetowanie hasła - użyjcie opcji "Zapomniałem hasła" i zresetujcie hasło poprzez e-mail przypisany do konta.

Logowanie przez e-mail - spróbujcie zalogować się używając adresu e-mail zamiast nazwy użytkownika.

Kontakt z administracją - jeśli powyższe metody nie działają, napiszcie do friko na adres e-mail friko77@wp.pl, a pomożemy odzyskać dostęp do konta (koniecznie podajcie swój nick na forum). Użytkownicy, którzy wcześniej wysłali takiego maile zostaną w pierwszej kolejności 'z urzędu' wyposażeni w nowe, tymczasowe hasło

Co dalej?

Aktualnie pracujemy nad dopracowaniem wyglądu forum i sprawdzamy, czy wszystkie funkcje działają poprawnie. W tym tygodniu planujemy wrócić do pełnej normalności i kontynuować wcześniej zapowiedziane prace.

Zgłaszanie problemów

Jeśli zauważycie jakiekolwiek błędy, problemy z działaniem forum lub brakujące elementy - prosimy o zgłaszanie ich w tym wątku. Każda informacja pomoże nam szybciej wychwycić i naprawić ewentualne usterki.

Dziękujemy za wyrozumiałość i cierpliwość podczas całego procesu migracji. Wiemy, że ten okres był trudny, ale wierzymy, że nowy serwer zapewni Wam znacznie lepsze doświadczenia z korzystania z forum.

Pozdrawiamy, Administracja Jerkbait.pl

• Like 6
  • Thanks 7
Opublikowano

Jeśli chodzi o używanie z telefonu to dla mnie na mega plus szybkość, poprzednia wersja potrzebowała chwilę na reakcję, tutaj wszystko płynnie i szybko działa 💪

• Like 3
Opublikowano

Aktualizacja:  na ten moment wszyscy Użytkownicy,  którzy wysłali mi maila ws problemów z logowaniem / ustanowienia nowego tymczasowego hasła - otrzymali informację zwrotną.

W razie dalszych problemów z zalogowaniem proszę o kontakt na friko77@wp.pl 

Opublikowano

Prędkość mojego netu nie powala, ale strony otwierają się szybciej niż mrugnięcie okiem, wcześniej było długo.... Swietna robota. 

• Like 3
Opublikowano
3 godziny temu, Bartek1989 napisał(a):

Wchodząc w giełdę "sprzedam" wcześniej był podział na wedki, motorowodne, kolowrotki itp. teraz mam wszystko w jednym. 

Nie wiem czy tak ma być lecz po staremu było wygodniej ;)

Też to lubiłem ale w takiej formie jak było to już nie wróci, bo dostawca oprogramowania przestał obsługiwac aplikację która za to odpowiadała. Ale, w zamian, można powiedzieć ze zaoferował jeszcze lepsze rozwiązanie - teraz każdy może sobie utworzyć własny tag jaki chce do ogłoszenia , jeśli użytkownicy będą chcieli z tej funkcjonalności korzystać to jest to opcja która ma duży potencjał

• Like 3
Opublikowano

U  mnie na dzień dzisiejszy nie wszystko gra, ale poczekam kilka dni, może propagacja w trakcie. Na chwilę obecną na kompie ładowanie na plus.

Opublikowano
16 godzin temu, Biesan napisał(a):

Krótkie pytanie, czy da się zmienić kolor czcionki nicków lub tła na którym są? 

Nazwa użytkownika na niebiesko i tło na którym jest całkiem się zlewa. 

IMG_20251128_175931.jpg

Ponaglam pytanie 

Opublikowano

U mnie wszystko hula bezproblemowo i szybko, wielkie dzięki z trud włożony w ostateczną migrację Forum. Utworzenie nowego tematu na Giełdzie i dodanie zdjęć bez żadnych niespodzianek. Czy jest/będzie możliwość wyboru wyglądu/widoku strony tak, jak było to tuż po zmianie szaty graficznej ?

• Like 1
Opublikowano
30 minut temu, malinabar napisał(a):

U mnie wszystko hula bezproblemowo i szybko, wielkie dzięki z trud włożony w ostateczną migrację Forum. Utworzenie nowego tematu na Giełdzie i dodanie zdjęć bez żadnych niespodzianek. Czy jest/będzie możliwość wyboru wyglądu/widoku strony tak, jak było to tuż po zmianie szaty graficznej ?

Będzie ^.^

• Thanks 1
Opublikowano
8 minut temu, malinabar napisał(a):

Jako informatyczna noga utknąłem podczas pisania w wątku. Jak przenieść kursor poniżej zdjęcia żeby kontynuować tekst, bo enter nie działa ?...

Najlepiej strzałkami na klawiaturze, albo dać dodatkową spację lub tekst i przed tekstem dać zdjęcie.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Po tej migracji Nie działaja mi powiadomienia w przeglądarce na telefonie. Jakieś pomysły ? Jak to naprawić ?

W ustawieniach forum są powłaczane, dozwolone są w przeglądarce ktorą mam na telefonie.

Edytowane przez selk
Opublikowano

jeśli w zakładce powiadomienia push usiłuje kliknac aktywuje to neizakeżnie od przeglądarki zawiesza sie 

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

Nie otrzymuję mailowych powiadomień o obserwowanych tematach. Tak ma być?

pozdrawiam,

Tomek

Edytowane przez Tomasz Dyduch