Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, witam na "nowym" starym jerkbaicie po kilkudniowej przerwie.  Migracja techniczna forum  po bardzo wielu latach bez aktualizacji oprogramowania okazała się zadaniem dużo bardziej skomplikowanym niż myślałem. Ale udało się ją zrobić, za 3 czy 4 podejściem. Na pewno w tym momencie są jeszcze rzeczy do poprawienia, ale nie chciałem dłużej trzymać wyłączonego forum. Poza tym liczę, że z pomocą Forumowiczów szybciej uda się zlokalizować kwestie wymagające poprawy. Dlatego tworzę ten temat - z prośbą do Was żebyście w nim zgłaszali problemy techniczne, które zauważyliście na forum po migracji - w szczególności problemy dotyczące logowania lub zmiany hasła. Proszę Was też o wyrozumiałość - jerkbait.pl nie jest portalem komercyjnym, nie mamy ani "budżetów" ani "etatów" więc trudno jest żeby było "od ręki i na perfekt" ;)

Krótka procedura w przypadku problemów z logowaniem:

1. Jeżeli logujesz się ze smartfona - NIE korzystasz z aplikacji TAPATALK. Ta wersja oprogramowania forum już nie współpracuje z Tapatalk.

2. klikasz "zapomniałem hasła" sprawdzasz foldery poczty przychodzącej adresu e-mail który podałeś na jerkbaicie (szczególnie folder SPAM) -  większości przypadków w którymś z tych folderów znajdziesz email z linkiem do ustawienia nowego hasła. 

3. jeżeli w/w próba nie przynosi rezultartu ani na smartonie ani na komputerze, wysyłasz email na adres  friko77@wp.pl  w którym podajesz swój dotychczasowy nick na jerkbaice oraz adres e-mail na który zarejestrowałeś konto w celu ustanowienia nowego, tymczasowego hasła które otrzymasz również na email

• Like 1
  • Thanks 4
Opublikowano

U mnie działa , nie było problemu z logowaniem , w zasadzie samo podpowiedzialo login i hasło.

• Like 1
Opublikowano

Niestety u sporej części Forumowiczów może wystąpić potrzeba zmiany hasła żeby się zalogować.  Dlatego przed migracją pisałem do Was żebyście upewnili się że macie działające adresy e-mail na które jesteście zarejestrowani. Kilka osób napisało do mnie i skorzystało z możliwości zmiany e-maila. Na te emaile będzie przychodził link do zmiany hasła. Czasami wiadomość trafia do folderu SPAM który warto sprawdzić.  Link przychodzi w ciągu minuty od klinięcia.

• Thanks 1
Opublikowano

U mnie logowanie poszło od strzału :) forum wyglada świetnie.

Jak napotkam problemy techniczne, udzielę się ponownie w wątku.

• Like 1
Opublikowano

Ale piknie to wygląda wszystko 👍. U mnie wymagany był reset hasła, który przebiegł bezproblemowo. Ciężko było bez Forum ...

• Like 1
Opublikowano

U mnie potrzebne było resetowania hasła. 

Dopiero po którymś razie doszedł na maila ten link z forum.

Na telefonie nadal nie mogę się zalogować.

Dlaczego?

• Thanks 1
Opublikowano

Wpisuje w telefonie przy logowaniu to nowe hasło co mam na kompie dziś zmienione i nie da sie zalogować.

Czy tutaj tez musze wciskać to żeby kolejny raz zmieniać hasło? 

Chyba nie, ale już nie wiem dlaczego w telefonie nie loguje.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, SpryteK napisał(a):

Logowanie bez problemu, a jest gdzieś ta opcja „oznacz wszystko jako przeczytane” ?  

Prawy dolny róg jest.

Opublikowano
9 minut temu, Tom@son napisał(a):

Wpisuje w telefonie przy logowaniu to nowe hasło co mam na kompie dziś zmienione i nie da sie zalogować.

Czy tutaj tez musze wciskać to żeby kolejny raz zmieniać hasło? 

Chyba nie, ale już nie wiem dlaczego w telefonie nie loguje.

U mnie to samo.

Opublikowano

... na laptopie przez nicka i hasło od strzału... w tel. przez Tapatalk cału czas błąd sieci... poczekam.

Opublikowano

Czy można przeglądać całe forum wg najnowszych wpisów, nie tematów? Nie mogę tego ustawić tak żebym nie musiał wchodzić do każdego tematu chcąc przeczytać najnowszy wpis.

Opublikowano (edytowane)

Nie działają zapisane linki do szczegółowych postów, odsyłają do końca tematu.  W profilu nie ma nic z własnej zawartości- ze starego forum.

Edytowane przez Michal_