Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś z was spotkał się w takim Zillionie HD jdm z 22 roku z tym, ze w koncowej fazie rzutu cos w nim lekko pyka, nie, że terkocze tylko tak jakby cos przeskakiwało..
Multik nowy przyleciał z Japonii nie rozbierany.

Opublikowano
10 godzin temu, cristovo napisał(a):

Czyli wszystko działa, jak należy.....obejrzyj filmy promocyjne Daiwy, zrozumiesz, skąd owo 'cyknięcie'.....bo to cyknięcie, prawda? 😏

Tak to cyknięcie, mam też zilliona 21 sv i tam tego nie ma ale może w hd coś zmienili :) oglądałem filmiki ale jakoś nic nie zauważyłem może coś przeoczyłem 

Opublikowano

Używam od początku tego sezonu i nic takiego nie zauważyłem. Multik cichutki podczas rzutu i zwijania.

Opublikowano (edytowane)

W multiplikatorach Daiwy z systemem Mag-Z Boost (np. Steez A II czy Zillion HD) jest to często wyraźnie słyszalne, w tych z SV Boost rzadziej i ciszej. Jedno bądź dwa 'cyknięcia' czy inaczej metaliczne kliknięcia w końcowej fazie rzutu. Cofający się do pozycji wyjściowej induktor magnetyczny. Nie zawsze ten efekt musi wystąpić, wiele zależy od dynamiki rzutu, techniki, kciuka, prędkości obrotu szpuli itp.....a nawet siły wiatru, bo czasami można nie usłyszeć 🙃

Edytowane przez cristovo
Opublikowano

Podepnę się do tematu, do jakich gramatur używacie modelu od 22 roku? Zastanawiam się czy nada się do wędki do 150g?

Opublikowano (edytowane)

U mnie będzie pracował przy wędce do 60g i myślę, jestem po pierwszym wędkowaniu i myślę, że będzie to dla niego takie idealne optimum, na pewno da radę więcej ale w sumie po co 

Edytowane przez Pat92
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Jeżeli Tatula odpada, a wydaje się całkiem rozsądnym wyborem, to są inne marki, takie jak Lew's czy Abu Garcia. Ewentualnie Shimano, które oferuje np. Tranxa.

Edytowane przez cristovo
Opublikowano

Tatula nie odpada, tą linię multików znam, jestem ciekaw czy inne modele nadadzą się do takich zastosowań jak wymieniłem wyżej...