Pat92 Opublikowano 3 Listopada Opublikowano 3 Listopada Czy ktoś z was spotkał się w takim Zillionie HD jdm z 22 roku z tym, ze w koncowej fazie rzutu cos w nim lekko pyka, nie, że terkocze tylko tak jakby cos przeskakiwało.. Multik nowy przyleciał z Japonii nie rozbierany.
cristovo Opublikowano 3 Listopada Opublikowano 3 Listopada Czyli wszystko działa, jak należy.....obejrzyj filmy promocyjne Daiwy, zrozumiesz, skąd owo 'cyknięcie'.....bo to cyknięcie, prawda? 😏
Pat92 Opublikowano 4 Listopada Autor Opublikowano 4 Listopada 10 godzin temu, cristovo napisał(a): Czyli wszystko działa, jak należy.....obejrzyj filmy promocyjne Daiwy, zrozumiesz, skąd owo 'cyknięcie'.....bo to cyknięcie, prawda? 😏 Tak to cyknięcie, mam też zilliona 21 sv i tam tego nie ma ale może w hd coś zmienili oglądałem filmiki ale jakoś nic nie zauważyłem może coś przeoczyłem
adasio Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada Używam od początku tego sezonu i nic takiego nie zauważyłem. Multik cichutki podczas rzutu i zwijania.
cristovo Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada (edytowane) W multiplikatorach Daiwy z systemem Mag-Z Boost (np. Steez A II czy Zillion HD) jest to często wyraźnie słyszalne, w tych z SV Boost rzadziej i ciszej. Jedno bądź dwa 'cyknięcia' czy inaczej metaliczne kliknięcia w końcowej fazie rzutu. Cofający się do pozycji wyjściowej induktor magnetyczny. Nie zawsze ten efekt musi wystąpić, wiele zależy od dynamiki rzutu, techniki, kciuka, prędkości obrotu szpuli itp.....a nawet siły wiatru, bo czasami można nie usłyszeć 🙃 Edytowane 5 Listopada przez cristovo
Og2 Opublikowano Niedziela o 13:03 Opublikowano Niedziela o 13:03 Podepnę się do tematu, do jakich gramatur używacie modelu od 22 roku? Zastanawiam się czy nada się do wędki do 150g?
Pat92 Opublikowano Niedziela o 18:19 Autor Opublikowano Niedziela o 18:19 (edytowane) U mnie będzie pracował przy wędce do 60g i myślę, jestem po pierwszym wędkowaniu i myślę, że będzie to dla niego takie idealne optimum, na pewno da radę więcej ale w sumie po co Edytowane Niedziela o 18:19 przez Pat92 1
Og2 Opublikowano Niedziela o 18:27 Opublikowano Niedziela o 18:27 Jakieś sugestie który model wziąć pod lupę( oprócz większych wariantów tatuli lub lexy)?
cristovo Opublikowano Niedziela o 18:46 Opublikowano Niedziela o 18:46 (edytowane) Jeżeli Tatula odpada, a wydaje się całkiem rozsądnym wyborem, to są inne marki, takie jak Lew's czy Abu Garcia. Ewentualnie Shimano, które oferuje np. Tranxa. Edytowane Niedziela o 18:49 przez cristovo
Og2 Opublikowano Niedziela o 23:32 Opublikowano Niedziela o 23:32 Tatula nie odpada, tą linię multików znam, jestem ciekaw czy inne modele nadadzą się do takich zastosowań jak wymieniłem wyżej...
Rekomendowane odpowiedzi