Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witajcie, co myślicie o zestawie ,,multiplikator hype tackle h5 i wędka sg4 fast Game 30-80 gram. Jest dostępny takie połączenie w nawet fajnej cenie i zastanawiam się nad zakupem. Chodzi mi szczególnie o kołowrotek bo wiem że ta marka jest nowa. Miał ktoś styczność z tą marką? Z góry dziękuję za podpowiedzi i pozdrawiam. 

IMG_2708.png

Posted

Do tematu multiplikatorów podchodziło wiele polskich firm, którym klasyczne kołowrotki nawet całkiem poprawnie wychodziły (Dragon, Mistrall, Robinson, Mikado). Niestety koniec końców zawsze wychodziło tak samo - produkty zniechęcające do ruchomej szpuli. Wyjątkiem był ten stary srebrny Dragon 200tka - on jeszcze jako tako pracował. Pleciona, to sklep / firma megalomanów, którzy uważają, że ich budżetowe kije są na równi z wędkami z pracowni robionymi na japońskich blankach. Wiara, że akurat oni ogarnęli to, do czego Shimano / Daiwa / Abu Garcia dochodziły przez dekady jest szalenie naiwna. Oni rzucili się na temat multików widząc, że niektóre chińskie produkty (Alijoz, Johncoo Ares itp.) są w stanie służyć jako pierwszy multik. 

Jak wydasz około 400 zł na Tatulę z Ali, to masz temat zamknięty na wiele lat (chyba, że się wkręcisz i będziesz szukał czegoś z górnej półki). Jak musi być z Polski (bo np. na raty itd.) to Shimano SLX wydaje się najtańszą sensowną opcją. Względne jak Abu Revo 4x/5x znajdziesz w lepszej cenie, to też ujdzie. Jak musi być skrajnie tanio, to Johncoo Ares (wyrwany do około 180 zł). 

Wędka jak najbardziej ok, sprawdzony od lat model. 

• Like 1
Posted (edited)
15 minut temu, Obserwator86 napisał(a):

Do tematu multiplikatorów podchodziło wiele polskich firm, którym klasyczne kołowrotki nawet całkiem poprawnie wychodziły (Dragon, Mistrall, Robinson, Mikado). Niestety koniec końców zawsze wychodziło tak samo - produkty zniechęcające do ruchomej szpuli. Wyjątkiem był ten stary srebrny Dragon 200tka - on jeszcze jako tako pracował. Pleciona, to sklep / firma megalomanów, którzy uważają, że ich budżetowe kije są na równi z wędkami z pracowni robionymi na japońskich blankach. Wiara, że akurat oni ogarnęli to, do czego Shimano / Daiwa / Abu Garcia dochodziły przez dekady jest szalenie naiwna. Oni rzucili się na temat multików widząc, że niektóre chińskie produkty (Alijoz, Johncoo Ares itp.) są w stanie służyć jako pierwszy multik. 

Jak wydasz około 400 zł na Tatulę z Ali, to masz temat zamknięty na wiele lat (chyba, że się wkręcisz i będziesz szukał czegoś z górnej półki). Jak musi być z Polski (bo np. na raty itd.) to Shimano SLX wydaje się najtańszą sensowną opcją. Względne jak Abu Revo 4x/5x znajdziesz w lepszej cenie, to też ujdzie. Jak musi być skrajnie tanio, to Johncoo Ares (wyrwany do około 180 zł). 

Multiplikatory i kołowrotki widocznie słabo idą w sklepie na  P. Stąd promocja.

Znajomy ma ten Kraken 4000. Kupiony chyba grudzień 2025 na mega wyprzedaży . Przez pierwsze 3 miesiące wiosennego sezonu było ok a teraz już po wiosennym sezonie jakoś gorzej pracuje

Na aliexpress też da radę ogarnąć 3 raty

Edited by selk
  • Like 1
Posted (edited)

Zestaw dla naiwnego prosto od majkiego. Tak jak koledzy wyżej pisali, kup sobie Tatule i do tego SG2 lub SG4 Power Game Trigger 221cm 40-80gr i masz zestaw uniwersalny i do gumy i do jerka. Do tego Sunline Siglon AMZ lub X4 #2.5 PE . Polecam bo sam takim łowiłem kilka sezonów zanim przeszedłem na cięższy kaliber. Dokładnie to była Tatula 200 i SG4 ww.

Edited by Biesan
Posted

Nie ma żadnych opinii na temat tego produktu, kupię i zobaczę jak to się sprawdzi. Mam jeden zestaw ale kupiłem w Norwegii, też tani ale działa dobrze póki co. Nawet jak okaże się gownem to wyjdzie za 250 zł także nawet nie szkoda.

Posted

Wiem, mam wędek spinningowych kilka i kolowrotki też mam z niższej półki, okuma ceymar i ryobi ecusima i działają świetnie według mnie. Czerniaki i dorsze w Norwegii zweryfikują ten kołowrotek. 

Posted
2 godziny temu, Obserwator86 napisał(a):

Przede wszystkim, to nie jest przecież żaden projekt firmy na P. Odezwali się do jakiegoś chińskiego OEMa, pokolorowali na głupawe kolory i tyle. Więc może to być chińczyk udany lub nieudany. Ja bym się trzymał z daleka, ale do odważnych świat należy. 

• Like 2
Posted
3 minuty temu, Dziad Wodny napisał(a):

Przede wszystkim, to nie jest przecież żaden projekt firmy na P. Odezwali się do jakiegoś chińskiego OEMa, pokolorowali na głupawe kolory i tyle. Więc może to być chińczyk udany lub nieudany. Ja bym się trzymał z daleka, ale do odważnych świat należy. 

To prawda, mam jeszcze kilka wędek na spining to nie zostanę z niczym a zaciekawiło mnie po prostu jak ten ,,sprzęt za kilka zł dorównuje sprzętowi markowemu z ceną x3” Jest za 600 zł w zestawie z wędka za 350 zł także nawet jak będzie porażka to nie będę dużo stratny. 

Posted

W Norwegii łowie na okuma ceymar 4000 i rybki po 80 cm wciągam na brzeg bez problemu także jak wytrzyma do końca roku to będzie dobrze. Jak się zepsuje oddam na gwarancje i będziemy się ciągać 🤪

Posted
2 godziny temu, MariuszW napisał(a):

W Norwegii łowie na okuma ceymar 4000 i rybki po 80 cm wciągam na brzeg bez problemu także jak wytrzyma do końca roku to będzie dobrze. Jak się zepsuje oddam na gwarancje i będziemy się ciągać 🤪

Okuma ceymara to naprawdę dobre kołowrotki ze średniej półki. Firma okuma produkuje niezły sprze

Posted

Za 250 da się wyrwać strzze modele Abu garcia revo (po tyle czasem się tu pojawiają ) ja mam 4 rzucają pod 200 gram , i zepsuć się nie chcą :D zero bród , zero odstrzelonych przynęt , zero problemów . Piszesz tylko „250” odstrzelisz dwa slider i już ta cena ulega zmianie :D

• Like 1
Posted
Cytat

Witajcie, co myślicie o zestawie ,,multiplikator hype tackle h5 

Myślimy, że musisz się bardziej postarać żeby rozreklamować,(albo dostać za darmo) to badziewie

• Like 1
  • Haha 1
Posted
4 godziny temu, Warcisław napisał(a):

Myślimy, że musisz się bardziej postarać żeby rozreklamować,(albo dostać za darmo) to badziewie

Nic z tych rzeczy😂 pierwszy raz usłyszałem o tej marce. Czemu piszesz że badziewie? Miałeś go w ręku, testowałeś go lub ktoś z Twoich znajomych go ma? 

• Haha 1
Posted (edited)

Wystarczy rzucić okiem kto stoi za tym super brandem i którzy panowie to promują swoim meganowoczesnym i fajnym tzw. pożalsięboże "marketingiem". Geszefciarze, którzy nawet specjalnie sie nie kryją z tym, że ich ewentualni klienci to dla nich po prostu tępe bydło do wydojenia z szekli, więc na takim poziomie serwują swój przekaz. Zadziwiające jest tylko, że to wszystko działa i co gorsza znajduje nie tylko odbiorców, ale i naśladowców. No ale wiadomo, "wolny rynek", "chcącemu nie dzieje się krzywda" i inne zaklęcia tego typu. Fajnowędkarstwo na pełnej.

Edited by Warcisław
  • Like 3
Posted
13 minut temu, Warcisław napisał(a):

Wystarczy rzucić okiem kto stoi za tym super brandem i którzy panowie to promują swoim meganowoczesnym i fajnym tzw. pożalsięboże "marketingiem". Geszefciarze, którzy nawet specjalnie sie nie kryją z tym, że ich ewentualni klienci to dla nich po prostu tępe bydło do wydojenia z szekli, więc na takim poziomie serwują swój przekaz. Zadziwiające jest tylko, że to wszystko działa i co gorsza znajduje nie tylko odbiorców, ale i naśladowców. No ale wiadomo, "wolny rynek", "chcącemu nie dzieje się krzywda" i inne zaklęcia tego typu. Fajnowędkarstwo na pełnej.

Ostatnio tam byłem - nie obwiniajcie mnie, mam po drodze i czasami zajeżdżam uzupełnić przypony - i ruchu jakoś nie widziałem. Już któryś raz. Za to zatrudniają dzieci o pomijalnym doświadczeniu do aktywnej sprzedaży seledynowych wędek "niszczących" zestawy z Japonii. Pytanie czy da się zbudować trwającą firmę bazując na sprzedaży tiktokowo-krzyczanej, dla nabywców chwilowych, bo nie spodziewam się, żeby tak wciągnięta młodzież długo w wędkarstwie wytrwała. Ja jako klient raczej stamtąd uciekłem i ostatnie poważne zakupy zrobiłem tam 4 lata temu. 

Posted

MariuszW założył konto po czym po 7 minutach zrobił wrzutkę ze wszystkimi danymi gdzie, co i za ile.  Reklama doskonała, a Wy się ''spuszczacie '' w doradzanie 🤣

Przecież on ma pod ręką ze sto takich zestawów i próbuje Wam je ''polecić ''😇

Posted
12 minut temu, cyprys19 napisał(a):

MariuszW założył konto po czym po 7 minutach zrobił wrzutkę ze wszystkimi danymi gdzie, co i za ile.  Reklama doskonała, a Wy się ''spuszczacie '' w doradzanie 🤣

Przecież on ma pod ręką ze sto takich zestawów i próbuje Wam je ''polecić ''😇

Niech pokaże Majkiemu jak ciepło ta reklama została przyjęta :D

• Haha 2
Posted
13 minut temu, cyprys19 napisał(a):

Przecież on ma pod ręką ze sto takich zestawów i próbuje Wam je ‚’Widzę że 

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...