Andrzej Stanek Posted August 7 Posted August 7 Nigdy nie jest za późno by zrobić krok do przodu... Czas ucieka a człowiek szuka nowych wyzwań. Od roku zacząłem bawić się w "klepanie" wahadłówek, surowiec blacha miedziana i mosiężna 0,8-1,00 mm. Początki jak to bywa trudne jednak dla chcącego nic trudnego, najgorsze mam już za sobą. Wszystkie prace wykonuję samodzielnie: wycinanie nożycami, szlifowanie, profilowanie, srebrzenie, grawerunek, itd. Duża satysfakcja, efekty na wstawianych fotkach. Blaszki w gramaturach od 1,5 do 53 gram wielkościowo od 3 do 17 cm. Wszystkie wahadła są indywidualnie ustawiane, pracują agresywnie i co ważne łowne. Dzięki za podpowiedzi w materii dla Jacek Hetflaisz. Pozdrawiam zaglądających. 24 1
Maciej W. Posted August 8 Posted August 8 Świetna robota. Estetyka, maniera i wyczucie smaku. Kwintesencja rękodzieła. No i te zdjęcia. Przyjemnie po latach fotografować wreszcie swoją twórczość, prawda? 1
Andrzej Stanek Posted August 8 Author Posted August 8 Dzięki Wszystkim za dobre słowo. Następna porcja fotek już niebawem. Tym razem blaszki mniejsze tzw. "okoniówki" na które systematycznie ciągnę szczupaki. 2
Archanioł Posted August 8 Posted August 8 Kiedy debiut na giełdzie? Piękna robota- uwielbiam taką sztukę użytkową. Już widzę kilka sztuk do swojego pudelka
Franc Posted August 9 Posted August 9 Andrzej ja fan złomu od zawsze , myślałem że już nic w tym temacie mnie zaskoczy . A jednak , bardzo pozytywnie . Andrzej super robota . Mam nadzieje ze będzie mi dane być posiadaczem Twojej twórczości błyszczy . 1
Andrzej Stanek Posted August 9 Author Posted August 9 28 minut temu, Franc napisał(a): Andrzej ja fan złomu od zawsze , myślałem że już nic w tym temacie mnie zaskoczy . A jednak , bardzo pozytywnie . Andrzej super robota . Mam nadzieje ze będzie mi dane być posiadaczem Twojej twórczości błyszczy . No widzisz, nigdy nie mów nigdy... 😁 Przyjdzie czas że coś tam puszczę w obieg, raczej symbolicznie. Cieszy mnie że łowię ilości jak nigdy do tej pory, woda PZW a jednak się udaje. Wczoraj zaliczyłem 5 szczupaczków na akwenie mocno przełowionym, fotka największego do tej pory, siadł za piątym rzutem, blaszka 9,5 cm / 18 gram, była dziewicą. 🙂 6
wiślak Posted August 12 Posted August 12 Estetycznie wykonane, ja niestety nie mam do tego ręki.. Kilka już widzę w swoim pudełku 😁
Flls Posted September 3 Posted September 3 Piękne przynęty, widać pasję i pomysł. Kształty bardzo kuszące, powiedziałbym łowne Te z 1 i 2 zdjęcia chętnie bym nabył drogą kupna
Andrzej Stanek Posted Tuesday at 02:24 PM Author Posted Tuesday at 02:24 PM Nowe wzory a raczej szukanie formy starej "klamki"... To co na fotkach już pracuje są pierwsze szczupaczki, generalnie u nas bezrybie. 1
Andrzej Stanek Posted Tuesday at 03:06 PM Author Posted Tuesday at 03:06 PM Łowię na zaporówce woda stojąca nie wiem jak na rzece będzie to chodzić. W latach koniec siedemdziesiątych chodziłem po Dunajcu w okolicach Sromowiec byli tacy co mieli, nie było mi dane posiadać. 🙂
Andrzej Stanek Posted 4 hours ago Author Posted 4 hours ago Zdjęcia przewinęły się przez giełdę niech zostanie z tego ślad... 1
roobek Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Wow, bardzo elegancka biżuteria 👌 rękodzieło pierwsza klasa 💪
Recommended Posts