PLnK Posted August 12 Posted August 12 Witam przypadkiem zgubiłem dzisiaj wkręcik od Daiwa Caldia 25 FC LT 2000. Czy jest ktoś w stanie pomóc jak takie cudo uzyskać? Będę bardzo wdzięczny
PLnK Posted August 12 Author Posted August 12 41 minut temu, PLnK napisał(a): Witam przypadkiem zgubiłem dzisiaj wkręcik od Daiwa Caldia 25 FC LT 2000. Czy jest ktoś w stanie pomóc jak takie cudo uzyskać? Będę bardzo wdzięczny Albo chociaż może ktoś zna wymiary
ObraFM Posted August 12 Posted August 12 (edited) Kup kilka wierteł w jakimś markecie o zbliżonej średnicy, dopasuj i potem iglakiem zrób nacięcie wokół, złam w tym miejscu i będzie jak nowy Edited August 12 by ObraFM
PLnK Posted August 12 Author Posted August 12 Znalazłem schemat, Daiwa J55-8201 lub 6J558301. Napisałem do mefisto może się uda zamówić
Andru77 Posted August 12 Posted August 12 Z daiwa może być problem. Jak coś to idź do zegarmistrza lub jakiegoś ślusarza co dorabia klucze pewnie ogarną temat.
PLnK Posted August 12 Author Posted August 12 32 minuty temu, Andru77 napisał(a): Z daiwa może być problem. Jak coś to idź do zegarmistrza lub jakiegoś ślusarza co dorabia klucze pewnie ogarną temat. Napisałem do Mefisto, może coś pomoże, szukam jeszcze po necie
tymon Posted August 12 Posted August 12 (edited) 2 godziny temu, PLnK napisał(a): Witam przypadkiem zgubiłem dzisiaj wkręcik od Daiwa Caldia 25 FC LT 2000. Czy jest ktoś w stanie pomóc jak takie cudo uzyskać? Będę bardzo wdzięczny Gwint znany ? Edited August 12 by tymon
PLnK Posted August 12 Author Posted August 12 26 minut temu, tymon napisał(a): Gwint znany ? M1.4x3 znalazłem tylko M1.6
PLnK Posted August 12 Author Posted August 12 12 minut temu, Pluszszcz napisał(a): Jeśli kluczyk jest 0,9 to powinna być śrubka M2 Jest torx gwiazdka T3
Pluszszcz Posted August 12 Posted August 12 Jakiś zegarmistrz, albo optyk może by coś znalazł gdyby z oryginałem nie wyszło.
selk Posted August 12 Posted August 12 Śrubki od laptopa. Najlepiej podejdź do jakiegoś serwisu laptopów to za piwo dopasujesz lub dadzą ci za darmo. Tylko musi być laptopów nie komputerów. Najwyżej może być za długa to dotniesz 1
PLnK Posted August 12 Author Posted August 12 Dzięki panowie za pomoc, kolega z forum właśnie mi ogarnął. Temat zamknięty, trochę paniki było ale się udało. Pozdrawiam serdecznie 1
PLnK Posted August 14 Author Posted August 14 W dniu 12.08.2026 o 19:35, PLnK napisał(a): Dzięki panowie za pomoc, kolega z forum właśnie mi ogarnął. Temat zamknięty, trochę paniki było ale się udało. Pozdrawiam serdecznie warto byłoby dopisać, że pomógł mi kolega @yevbes i zrobił to bezinteresownie więc warto podkreślić, dziękuję jeszcze raz 2
Recommended Posts