Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Rozglądam się za dobrą wędką jak w tytule. Niestety przegrałem bunt maszyn i odkurzacz rozjechal mojego Kuyinga Superlite 862MH, a wczesniej mialem przygody z chinczykami i krzywymi szczytówkami, więc szukam alternatywy. Szybki, czuły, cienki top, ale stosunkowo głęboko pracujący, łowię tak z żyłką na rzece klenie i brzany, więc zapas w dole potrzebny. Nie szukam typowo jigowego szybkiego kija. 

Edited by Taj Fun
Posted

Zobacz sobie w Plecionie na H1 wygląda przyzwoicie za przyzwoite pieniądze. Za te pieniądze co Oni oferują myślę że nic lepszego nie znajdziesz 

• Haha 2
Posted
34 minuty temu, Badzio88 napisał(a):

Zobacz sobie w Plecionie na H1 wygląda przyzwoicie za przyzwoite pieniądze. Za te pieniądze co Oni oferują myślę że nic lepszego nie znajdziesz 

Dzięki, Pleciona próbuje gonić chińczyków, ale jeszcze trochę brakuje, gorsze komponenty, guzik wie co to za maty w rzeczywistości i jak te kije się zachowują. Generalnie robią spoko robotę, ale jak ktoś potrzebuje po prostu okej kija, ja chcę zastąpić mój ulubiony, nawet kosztem dopłaty, tamten Superlite to był na prawdę świetny kij, ale szukam alternatywy. Może komuś zalega jakiś Blaas Slim/XF albo Talon, a może jest coś seryjnego o podobnej charakterystyce.

Potrzeba czegoś sprawdzonego, te hypetackle to budżetowy kot w worku.

Posted

Do takiego łowienia mam Batsona XST 1142 świetny kij co prawda dłuższy niż szukasz. Ale godny polecenia. Ostatnio ktoś sprzedawał i za przyzwoite pieniądze. Typowy fast z fajnym ugięciem. Możesz poszukać info o tym blanku w necie. Ja go używam do łowienia kleni i boleni.

• Like 1
Posted
14 minut temu, Badzio88 napisał(a):

Do takiego łowienia mam Batsona XST 1142 świetny kij co prawda dłuższy niż szukasz. Ale godny polecenia. Ostatnio ktoś sprzedawał i za przyzwoite pieniądze. Typowy fast z fajnym ugięciem. Możesz poszukać info o tym blanku w necie. Ja go używam do łowienia kleni i boleni.

O, dziękuję, poczytam i poszukam czegoś podobnego, ale krótszego-niestety, ale na moich rzekach pod drzewami i krzakami to za dłuuugo.

Posted
Teraz, S.N. napisał(a):

Jakieś 230 wchodzi w grę ? 

Niestety nie, 260 minimum, max 270 z groszem,warunki nad wodą determinują takie długości

Posted

Kup sobie Solum RS 2,75 do 14 g.

Budżetu nie zrujnujesz, a kije rewelacja 

Posted
18 godzin temu, maximus napisał(a):

Kup sobie Solum RS 2,75 do 14 g.

Budżetu nie zrujnujesz, a kije rewelacja 

Patrząc po opisie akcji i matach jakie tam są użyte to to nie jest szybki kij niestety, reszta parametrów super, ale nie wpisuje się w specyfikę jakiej szukam

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...