Jump to content

Recommended Posts

Posted

Nóż spod ręki Pana Kamila-Shoby Kowalski 

Nóż praktycznie nieużywany, Leżak, "pułkownik"😉.

Z opisu twórcy parę danych:

Nóż ręcznie wykonany, ze stali ncv1, 4mm.
Długość całości 210mm, ostrego 90mm, 
wysokość 30mm szlif pełny, 
na rękojeści dark red meranti, 
przekładki czarne g10 1mm, 
3 piny mosiężne 4mm, 
4 piny mosiężne 2,5mm, przelotka 6mm, 
pin mozajkowy 8mm, koraliki: mosiądz
Do noża dołączona jest pochewka ze skóry bydlęcej 3mm ......
Waga zestawu 252g waga samego noża 193g, 60\61 hrc.
U mnie "pułkownik"😉
Cena 247,00 zł z wysyłką krajową InPost.

Real foto: https://photos.app.goo.gl/kCpSdhBTd7VkrmKu9

Uwaga. Mimo pozornie niewielkich rozmiarów, jest to już niezły kawałek narzędzia.

Nóż NCV1..jpg

• Like 1
Posted

Witam ,

Panie Waldku jak się nada żeby pokroić pomidorka tudzież ogórka i posmarować smalcem kanapkę chleba, ostatecznie naciąć kiełbaskę i upiec na ognisku = to  poproszę nożyk... 

Resztę ustalimy na priv

Pozdrawiam Wojtek

Posted
8 godzin temu, Baars napisał(a):

Witam ,

Panie Waldku jak się nada żeby pokroić pomidorka tudzież ogórka i posmarować smalcem kanapkę chleba, ostatecznie naciąć kiełbaskę i upiec na ognisku = to  poproszę nożyk... 

Resztę ustalimy na priv

Pozdrawiam Wojtek

Pardąsik za offtop.  Twoje oczekiwania zaspokoi pikutek od Victorinox-a. Jak chcesz mieć coś, co będzie bardziej użyteczne, to masz fajną propozycję. Popatrz tylko na profil noża i zważ, czy będzie Ci się go komfortowo ostrzyć.

• Thanks 1
Posted

Wojtku. Do takich celów, wybierz delikatniejsze narzędzie. To naprawdę kawał "blachy", chociaż .... kiełbaskę ponacinasz a nawet dzika oprawisz, jak sądzę😉

Posted (edited)

Pełny szlif jest najbardziej użytkowy i uniwersalny. Stal dobra, typowo outdorowa. Jakbym nie miał co najmniej dwóch w tym stylu, to za takie pieniądze już by do mnie jechał. A porównywanie go do pikutka jest nie na miejscu zupełnie.

Widać, że to kawał niezawodnego noża w bardzo uniwersalnej wielkości i kształcie. Wygodnie pokroi planowane jedzonko, do smalcu ideał a jak trzeba będzie zrobič ognisko to i da radę przygotować drewno. Fakt na same ogórki trochę go szkoda.

Czy ja napisałem że szkoda noża do czegokolwiek? 🤣

Edited by Qh_
  • Like 1
  • Thanks 1
Posted

Witam ,

Resztę ustalimy na priv

Pozdrawiam Wojtek

Posted

Wezmę,  to znaczy kupię  tak czy siak duże pomidory w tym roku😉

• Like 1
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...