popper Posted August 15 Posted August 15 Nóż spod ręki Pana Kamila-Shoby Kowalski Nóż praktycznie nieużywany, Leżak, "pułkownik"😉. Z opisu twórcy parę danych: Nóż ręcznie wykonany, ze stali ncv1, 4mm. Długość całości 210mm, ostrego 90mm, wysokość 30mm szlif pełny, na rękojeści dark red meranti, przekładki czarne g10 1mm, 3 piny mosiężne 4mm, 4 piny mosiężne 2,5mm, przelotka 6mm, pin mozajkowy 8mm, koraliki: mosiądz Do noża dołączona jest pochewka ze skóry bydlęcej 3mm ...... Waga zestawu 252g waga samego noża 193g, 60\61 hrc. U mnie "pułkownik"😉 Cena 247,00 zł z wysyłką krajową InPost. Real foto: https://photos.app.goo.gl/kCpSdhBTd7VkrmKu9 Uwaga. Mimo pozornie niewielkich rozmiarów, jest to już niezły kawałek narzędzia. 1
Baars Posted August 16 Posted August 16 Witam , Panie Waldku jak się nada żeby pokroić pomidorka tudzież ogórka i posmarować smalcem kanapkę chleba, ostatecznie naciąć kiełbaskę i upiec na ognisku = to poproszę nożyk... Resztę ustalimy na priv Pozdrawiam Wojtek
Koincydencja Posted August 16 Posted August 16 8 godzin temu, Baars napisał(a): Witam , Panie Waldku jak się nada żeby pokroić pomidorka tudzież ogórka i posmarować smalcem kanapkę chleba, ostatecznie naciąć kiełbaskę i upiec na ognisku = to poproszę nożyk... Resztę ustalimy na priv Pozdrawiam Wojtek Pardąsik za offtop. Twoje oczekiwania zaspokoi pikutek od Victorinox-a. Jak chcesz mieć coś, co będzie bardziej użyteczne, to masz fajną propozycję. Popatrz tylko na profil noża i zważ, czy będzie Ci się go komfortowo ostrzyć. 1
popper Posted August 16 Author Posted August 16 Wojtku. Do takich celów, wybierz delikatniejsze narzędzie. To naprawdę kawał "blachy", chociaż .... kiełbaskę ponacinasz a nawet dzika oprawisz, jak sądzę😉
Qh_ Posted August 16 Posted August 16 (edited) Pełny szlif jest najbardziej użytkowy i uniwersalny. Stal dobra, typowo outdorowa. Jakbym nie miał co najmniej dwóch w tym stylu, to za takie pieniądze już by do mnie jechał. A porównywanie go do pikutka jest nie na miejscu zupełnie. Widać, że to kawał niezawodnego noża w bardzo uniwersalnej wielkości i kształcie. Wygodnie pokroi planowane jedzonko, do smalcu ideał a jak trzeba będzie zrobič ognisko to i da radę przygotować drewno. Fakt na same ogórki trochę go szkoda. Czy ja napisałem że szkoda noża do czegokolwiek? 🤣 Edited August 16 by Qh_ 1 1
Baars Posted August 16 Posted August 16 Witam , Panie Waldku jak się nada żeby pokroić pomidorka tudzież ogórka i posmarować smalcem kanapkę chleba, ostatecznie naciąć kiełbaskę i upiec na ognisku = to poproszę nożyk... Resztę ustalimy na priv Pozdrawiam Wojtek
Baars Posted August 16 Posted August 16 Wezmę, to znaczy kupię tak czy siak duże pomidory w tym roku😉 1
Recommended Posts