Jarek M Posted August 27 Posted August 27 Witam, w związku ze stwierdzonym w trakcie wakacyjnych poszukiwań kijków trekkingowych nadmiarem wędzisk, których już dawno nie miałem nad wodą, nowego właściciela szuka kij zbudowany na blanku: Lamiglas Roque River o długości 230 cm i cw. do 14 g. Cena: 1130 zł (z wliczoną wysyłką). Kijek zbudowany w stylu „roboczym” tj. bez ozdobników, opisu, naklejek, na Fuji SIC Slimach, w zamyśle wykorzystania pod pstrąga na rzekach typu Wieprz i dolna Tanew, czyli z zadaniem zatrzymania dużej ryby na stosunkowo małej powierzchni wody. Stożek od 25 do 6, DPS osiemnastka. Jako, że nad Wieprzem byłem ostatni raz chyba ze trzy lata temu i podziwiałem głównie kolory spływających nieustannie kajaków, nie napracował się zbytnio. Do kompletu tuba i pokrowiec zastępczy. Wykonanie kijka WD Wobler, czyli nie ma się do czego przyczepić. Koncepcja wizualna moja i do tego można się przyczepiać do woli. Ze względu na fakt, że cena nie jest wygórowana, nie zbieram na operację serca, jak również nie jestem w trakcie wykonywania uników przed komornikiem, kolegów mających w sobie żyłkę „negocjatora” uprzejmie informuję, że zbyt śmiałe propozycje na priv w stylu „januszów biznesu” pozostawię bez odpowiedzi. Ze względu na szacunek do ich, jak również własnego czasu. Fora internetowe przeglądam wtedy, gdy mam czas, a z reguły mam go późnym wieczorem, więc proszę o wyrozumiałość w trakcie prowadzenia ewentualnej korespondencji. 3
TOFIX99 Posted August 28 Posted August 28 (edited) Hejka. 1. Jaka jest odległość stopki kołowroteka do końca kija ? 2. Ile waży spin ? Edited August 28 by TOFIX99
Jarek M Posted August 29 Author Posted August 29 Witam, jak napisał kolega Bolen30 sprawa jest praktycznie jasna. Jednak odpowiadając na pytanie: ad. 1 - 30-31 cm (w zależności od długości stopki) ad. 2 - 144 g 1
Bolen30 Posted August 30 Posted August 30 Waga niejest problemem dla normalnego faceta.To kij do pstrągów nie pstrazków więc musi ważyć.
Recommended Posts