Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Cześć jeśli można to gdzie masz zamiar tą łódeczką pływać i w ile osób ?

Edited by krakus
Posted (edited)

Jak będzie flauta to ujdzie  ale jak dmuchanie to życzę powodzenia na tej skorupie.

Skylla 440 , Tangiri Ortis 420, Brema 430  to są bezpieczne łodzie na te zaporówki. Te kormorany to syf jakich mało ale czego się spodziewać za 9 tysięcy. Porządna łódz z laminatu kosztuje i waży więcej. 

Ot takie moje prywatne zdanie na temat tego szajsu. Powodzenia w zakupie.

Ps widziałem tą łódkę w akcji na Hańczy.

Edited by krakus
Posted

Ja na Twoim miejscu zamówił bym catfish riverboats 420 :) posiadam i chwalę sobie . Coprawda nie aluminium tylko laminat . Ale za to stabilna

Posted
5 godzin temu, Konstanty napisał(a):

dzięki za wyrażenie opinii
wiadomo, że taka Skylla lepsza - ale też więcej monet trzeba... 

Nie ma za co tak jak Tomek napisał chodzi tu o stabilność jednostki a jak napisałeś że będzie Was tam 3 lub 4 to jak się to ma łódka 90 kg a Wasza 3 lub 4 ile waży ? Tak na chłopski rozum życie ma się jedno i nie warto na nim oszczędzać. Pozdrawiam i życzę powodzenia w szukaniu oraz dobrego wyboru. 

Posted (edited)

powiem z doświadczenia że cztery osoby na markowej aluminiowej łodzi 420 to już za dużo. Przepłynąć na drugą stronę rzeki można, ale łowić komfortowo się nie da. Trzy osoby to max.

Edited by DP Fishing
Posted
1 godzinę temu, DP Fishing napisał(a):

powiem z doświadczenia że cztery osoby na markowej aluminiowej łodzi 420 to już za dużo. Przepłynąć na drugą stronę rzeki można, ale łowić komfortowo się nie da. Trzy osoby to max.

Dla mnie 3 to nawet już ciasno - optymalnie 2 osoby aby było swobodnie 

Posted
Godzinę temu, Tomasz eS napisał(a):

Dla mnie 3 to nawet już ciasno - optymalnie 2 osoby aby było swobodnie 

jeden na dziobie, jeden na rufie, jeden na śródokręciu

i jest ok 😉

Posted

Tomek ma rację w 2 osoby jest bardzo komfortowo nawet wygodniej niż w pojedynkę, bo czasem brakuje drugiej osoby do pomocy.

Łowiąc w 3 osoby wymaga to już ciągłej uwagi, żeby nie doszło do tzw. zwarcia  mieczy  podczas rzutu :) No i przy 3 osobach o sporej wadze trzeba mieć duży silnik, żeby wejść w ślizg bo 30km nie zawsze da radę gdy wieje i jest dużo gratów.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...