Koleżeńska jest wtedy gdy kupisz za 2zł a wystawisz za 1zł :-)
Wtedy to chyba czerwonokrzyzowa
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 04 listopad 2016 - 16:48
Wtedy to chyba czerwonokrzyzowa
Napisano 04 listopad 2016 - 16:49
Za free powinno byc
Zreszta ciagle czekam kiedy te daiwy beda oddawane za darmo jak juz taka zla renome maja
Napisano 04 listopad 2016 - 16:51
dokładnie, i jeszcze trzeba to publicznie udowodnić
Napisano 04 listopad 2016 - 17:08
Napisano 04 listopad 2016 - 17:23
Jak zwał,tak zwał. Może być i koleżeńska, czemu nie.
Raz tylko się w ...... gdy przedmiot,który sprzedałem
"Kupiec",(spekulant?) nie tylko odsprzedał drożej,ale
zmodyfikował opis w sposób wręcz nieprzyzwoity.
Napisano 04 listopad 2016 - 17:33
A ja wręcz przeciwnie uważam że powinno być wolno komentować wszystko na giełdzie bo widziałem już sytuację gdzie było coś wystawione jako nowe a okazało się że odbiega od stanu opisywanego znacznie, mało tego sprzedający ma gdzieś tego co kupił. Widziałem też sytuację gdzie coś ktoś kupił i wiem za ile a za jakiś czas sprzedawał to samo jako coś innego za większą kasę wmawiając że to nie ta sama rzecz. Komentarze eliminują cwaniaczków i gaszą w sprzedającym chęć zrobienia kogoć w C..ja. Nawet komentowanie ceny powinno być dozwolone bo widziałem też sytuację gdzie wystawiona rzecz była droższa niż taka sama dostępna w sieci. Jest tutaj wielu nowych którzy nie znają nikogo i mogą się niejednokrotnie naciąć będąc napalonym na np jakiś młynek czy kij po wielu wyczytanych na forum informacjach. Celowo nie pisałem co za rzeczy były sprzedawane które podałem jako przykłady. Po drugie nie oszukujmy się - pewnie więcej jak połowa użytkowników jb.pl jest tutaj dla tego że jest giełda i wśród wielu kolegów po kiju zbyt na to co przestało być potrzebne niezależnie czy dlatego że urodziła się nowa koncepcja czy że ma się czegoś już nadmiar. Tak samo jak w każdym temacie tak i na giełdzie dlatego powinno się na komentarze zezwolić. Po drugie uczciwego sprzedającego żaden komentarz nie złamie ani o oferowanej rzeczy ani o cenie, cwaniaczek zaczenie się motać, tłumaczyć i starał się będzie udowodnić że jest jak opisał albo wiedząc że kłamie poprosi o usunięcie ogłoszenia. Tyle ode mnie.Na komentujących ceny jest prosta metoda.Punkcik i szybko będzie porządek.Przyznam , że sam mam czasami chęci skomentować sprzedawanie kupionego kilka lat temu BeastMastera za 200 zł w cenie 400 , ale co zrobić.Regulaminu nikt w ten sposób nie nagina
Napisano 04 listopad 2016 - 18:00
Użytkownik przemow edytował ten post 04 listopad 2016 - 18:02
Napisano 04 listopad 2016 - 18:11
Użytkownik Guzu edytował ten post 04 listopad 2016 - 18:16
Napisano 04 listopad 2016 - 18:12
Regulamin jest prosty ale jak widać nie dla wszystkich.
Jak ktoś może w internetach znaleźć taniej to niech kupuje i na giełdzie nie śmieci!
Ktoś chce handel uskuteczniać ? Prosze bardzo a od ceny to wara. Nie jestes zainteresowany to nie kupuj.
Co nie znaczy że nie powinno się zezwolić na komentarze bo wówczas szybko się weryfikuje sytuacja.
Prosty przykład z giełdy Vańka. Przez te głupie wpisy detektywów ktoś niezorientowany się przestraszy niepotrzebnie. Narobiliście smrodu i co? Teraz łyso?
Łyso nie, szkoda bo duże prawdopodobieństwo, że widząc więcej fotek bym go kupił, nie znam kolegi jaki sprzedawał, nic o nim nie wiem, wolę wiedzieć i widzieć dokładnie co kupuję.
Niektórzy nawet pojęcia nie mają że jak się robi fotki kiepskim aparatem i pod złym kątem to wychodzą takie cuda że niby brudny czy porysowany.....ale trzeba mieć troche pojęcia a nie na pałe wypisywać...
Kolejny kwiatek z Nasci....o 25zł. Interes życia by chłopak zrobił.....
Jak się chce to starym szajsungiem nawet z 2 pikselowym aparatem można względne foto zrobić, lipy nie wciskaj. A przykład z Nasci cóż odpisałem Ci byś sam poprawkę z matmy zdawał. Nawet zakładając kuriera i 25 zł +349 = 374 a nie 400.
Co do komentarzy to powiem tak - "nie pamięta wół jak cielęciem był?" Twoje komentarze na giełdzie też się widywało w niejednym temacie krytyczne a nie wynikające z racji zainteresowania, może kiedyś Ci jeszcze to wytknę a zapamiętam to bądź pewny.
Napisano 04 listopad 2016 - 18:17
Użytkownik przemow edytował ten post 04 listopad 2016 - 18:18
Napisano 04 listopad 2016 - 18:27
Masz racje.... widywało się......ale nigdy nie komentowałem ani ceny ani stanu.....a komentowałem na złość i tylko tym giełdowym detektywom.....
A po co? adwokatem każdego sprzedającego jesteś? Sprzedający nie potrafi odpisać na komentarze jakie pojawiają się w jego wątku sprzedażowym? Tak samo śmiecisz (skoro tak uważacie) jak ci co komentują sprzedawaną rzecz.
Napisano 04 listopad 2016 - 18:31
Użytkownik przemow edytował ten post 04 listopad 2016 - 18:31
Napisano 04 listopad 2016 - 18:33
Prosiłem Cię nie raz. Zablokuj mnie jak obiecywałeś! I naucz się czytać ze zrozumieniem.
Umiem czytać ze zrozumieniem, celowo Ci odpisałem, mam cię dodanego by Twoich postów nie czytać i nie czytam ale niektóre wprost pod moimi wyświetlam bo mogą być do mnie więc wypada odpisać byś nie czuł się ignorowany - brakło argumentów że na pytanie nie potrafisz odpowiedzieć i każesz mi czytać ze zrozumieniem?
Napisano 04 listopad 2016 - 18:41
Napisano 04 listopad 2016 - 18:47
Od momentu jak się jaśnie panu ban skończył zaczął się zamęt. Nie pisze dalej bo nie ma to żadnego celu....
Przepraszam bardzo, nic się nie zaczęło a jeśli już mówimy o czytaniu ze zrozumieniem to Regulamin giełdy nie zabrania komentowania na giełdzie.
12. Komentowanie zakończonych transakcji na portalu jerkbait.pl jest zakazane – w szczególności administracja portalu nie pośredniczy w wyjaśnianiu sporów pomiędzy stronami transakcji oraz nie prowadzi w jakiejkolwiek formie archiwizacji czy dokumentacji transakcji, która mogłaby służyć jako materiał dowodowy.
Napisano 04 listopad 2016 - 18:47
może kiedyś Ci jeszcze to wytknę a zapamiętam to bądź pewny.
Te świętoszku, nie wybielaj się tak bo w moim ogłoszeniu też mnie objechałeś, że nie takim smarem młynek smarowany Zakupem też raczej nie byłeś zainteresowany. Swoją drogą zapytaj Tomka czy aż tak źle kręci
Napisano 04 listopad 2016 - 18:49
Ja święty nie jestem, co nie jest zabronione jest dozwolone zgodnie z regulaminem giełdy czyt. wyżej.
Napisano 04 listopad 2016 - 18:53
Panowie na ryby trzeba iść.
Napisano 04 listopad 2016 - 19:16
Napisano 04 listopad 2016 - 19:59
Ja powiem tak
JAK KTOŚ WIE ŻE SPRZEDAZ/OGŁOSZENIE TO SZWINDEL - POWINIEN SKOMENTOWAC ZEBY USTRZEC KOLEGÓW PRZED wtopą
ale jeśli komus sie tylko wydaj lub ma dobre intencje niech zamilknie na wieki i sie nie wypowiada jak nie chche kupic
i popieram za dobre intencje i wydawa ło mi sie powinny byc punkty karne to by niektórych skutecznei wstrzymało od komentarzy
co do przedmiotu
Zawsze można poprosic o kolejne zdjecia przedmiotu ... i zawsze go można nie kupić
a masa komentarzy nie na temat tylko wprowadza ogólne zamieszanie w temacie
Rozważcie jeszcze raz sytuacje
jak widzicie cene albo wiecie za ile ktos kupił i zarabia pare groszy na giełdzie to Was gryzie
a jak masa ludzi sprzedaje mase "prywatnego importu" z Japonii często masowo to jak nie znacie ceny To nikomu nie przeszkadza i piszecie że okazja i szkoda nie kupic .. ehhhh
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych