Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Regulamin Giełdy - pytania i odpowiedzi ( FAQ )

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
519 odpowiedzi w tym temacie

#101 OFFLINE   Bootleg

Bootleg

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 658 postów
  • LokalizacjaNDM/Brodnickie

Napisano 21 luty 2014 - 19:34

Zapisy regulaminu dotyczą wszystkich działów giełdy (sprzedam, kupię, giełda twórców).

Takiej odpowiedzi się spodziewałem. Dziękuje :)

#102 OFFLINE   pawello

pawello

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 703 postów
  • LokalizacjaMazowsze
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:B.

Napisano 24 luty 2014 - 20:16

Nie mogę nigdzie znaleźć opisu jak się zgłasza moderatorowi chęć usunięcia wątku z giełdy. Pomożecie? ;)

#103 OFFLINE   BazyL

BazyL

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5421 postów
  • Imię:Kamil

Napisano 24 luty 2014 - 20:21

w prawym dolnym rogu "ZGŁOŚ"

#104 OFFLINE   pawello

pawello

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 703 postów
  • LokalizacjaMazowsze
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:B.

Napisano 24 luty 2014 - 20:54

Tez tak myślałem ale po wejściu w "zgłoś" pojawia się komunikat poniżej:

Pamiętaj: Moderator otrzyma odnośnik do strony, której treść zgłaszasz.
Ten formularz powinien być WYŁĄCZNIE wykorzystywany do zgłaszania treści niezgodnych z zasadami, a nie jako metoda kontaktu z administracją.

#105 OFFLINE   BazyL

BazyL

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5421 postów
  • Imię:Kamil

Napisano 24 luty 2014 - 22:19

:) to zmień nazwę "do usunięcia" i czekaj aż zauważy :)

#106 Guest_J_J_*

Guest_J_J_*
  • Guests

Napisano 19 czerwiec 2014 - 05:26

Punkt regulaminu: 6. Na Giełdzie jerkbait.pl zakazane jest organizowanie aukcji przedmiotów  jak również umieszczanie ogłoszeń zamieszczanych w tym samym czasie na portalach aukcyjnych. Zamieszczanie linków do aukcji charytatywnych lub umieszczenie ogłoszeń w celach charytatywnych możliwe jest tylko po wcześniejszym uzgodnieniu z administracją portalu - ogłoszenia nieautoryzowane będą natychmiast usuwane.

Jak rozumiem nie dotyczy to olx.pl?

#107 OFFLINE   Niedzielny

Niedzielny

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3780 postów

Napisano 20 czerwiec 2014 - 12:26

To ja mam pytanie nastepujace: w moim temacie o sprzedazy MHX dopisal sie kolega, ktory chcial kupic tan kijek, ogladal go i wyrazil opinie na jego temat. Ucieszylo mnie to, bo opinia byla pozytywna, co moglo sklonic innych do zakupu kija. Jednakze nastepnego dnia ktos "uprzejmy" wykasowal jego post. Moge zapytac dlaczego?

#108 OFFLINE   Piotrek Milupa

Piotrek Milupa

Moderator Emeritus

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 8449 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotrek

Napisano 20 czerwiec 2014 - 20:52

Punkt regulaminu: 6. Na Giełdzie jerkbait.pl zakazane jest organizowanie aukcji przedmiotów  jak również umieszczanie ogłoszeń zamieszczanych w tym samym czasie na portalach aukcyjnych. Zamieszczanie linków do aukcji charytatywnych lub umieszczenie ogłoszeń w celach charytatywnych możliwe jest tylko po wcześniejszym uzgodnieniu z administracją portalu - ogłoszenia nieautoryzowane będą natychmiast usuwane.

Dotyczy

To ja mam pytanie nastepujace: w moim temacie o sprzedazy MHX dopisal sie kolega, ktory chcial kupic tan kijek, ogladal go i wyrazil opinie na jego temat. Ucieszylo mnie to, bo opinia byla pozytywna, co moglo sklonic innych do zakupu kija. Jednakze nastepnego dnia ktos "uprzejmy" wykasowal jego post. Moge zapytac dlaczego?

Z tematu MHX to chyba twój post ( który zresztą nie powinien się pojawić ) został wykasowany, a nie kolegi.

Usunięto 27 maj 2014 - 14:01.

#109 Guest_J_J_*

Guest_J_J_*
  • Guests

Napisano 21 czerwiec 2014 - 17:28

J_J, on 19 Jun 2014 - 06:26, said:snapback.png

Punkt regulaminu: 6. Na Giełdzie jerkbait.pl zakazane jest organizowanie aukcji przedmiotów  jak również umieszczanie ogłoszeń zamieszczanych w tym samym czasie na portalach aukcyjnych. Zamieszczanie linków do aukcji charytatywnych lub umieszczenie ogłoszeń w celach charytatywnych możliwe jest tylko po wcześniejszym uzgodnieniu z administracją portalu - ogłoszenia nieautoryzowane będą natychmiast usuwane.

Dotyczy

W takim razie czy możecie umieścić definicję portalu aukcyjnego? Bo akurat na olx.pl aukcje są niemożliwe. Umieszczam ogłoszenia w różnych miejscach, a nie chcę łamać regulaminu.

• minecjusz lubi to

#110 Guest_J_J_*

Guest_J_J_*
  • Guests

Napisano 26 czerwiec 2014 - 17:40

Szkoda. Naprawdę szkoda. Jak się pisze samochód, a ma na myśli również rower, motocykl, skuter, wóz drabiniasty a zapewne też hulajnogę, to warto to napisać jasno i zrozumiale. 

Użytkownik J_J edytował ten post 26 czerwiec 2014 - 17:42

• witoldn lubi to

#111 OFFLINE   witoldn

witoldn

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 222 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Witek

Napisano 30 czerwiec 2014 - 09:03

Uważam za szkodzące interesom forumowiczów jerkbait.pl usuwanie z giełdy ogłoszeń sprzedaży z ceną ustawioną np. o 10% niżej niż cena "kup teraz" na allegro (nie dyskutuję z aukcjami polegającymi na licytowaniu i podbijaniu ceny, bo to inna inszość).

To wojskowe podejście "po głupiemu, ale po regulaminowemu" uniemożliwia kupno sprzętu po preferencyjnej cenie społeczności tego forum.

Chyba nie po to są takie fora by ich użytkownicy dostawali po d... i byli zmuszani do kupowania sprzętu po wyższych cenach niż by mogli...

Zamiast dupowatych i niejednoznacznych stwierdzeń typu

"należy podać informacje o sprzedaży w innych mediach" lub

"zakaz sprzedaży na portalach aukcyjnych"

trzeba poprostu zapisać "zakaz sprzedaży w drodze LICYTACJI na portalach aukcyjnych" oraz "cena dla forumowiczów powinna być np co najmniej 5% niższa niż w innych mediach"

i byłoby po problemie!!! 

A tak: dura lex sed lex - czyli durne prawo ale prawo - i portal stworzony by się wzajemnie społeczność wspierała zaczyna służyć grupie trzymającej władzę, kosztem pozostałych maluczkich.

#112 OFFLINE   woblery z Bielska

woblery z Bielska

Jak coś cię przerasta - dorośnij:)

• Moderatorzy
  • 6867 postów
  • LokalizacjaBielsko
  • Imię:Janusz

Napisano 30 czerwiec 2014 - 10:51

(...)

A tak: dura lex sed lex - czyli durne prawo ale prawo (...)

http://pl.wikipedia....ra_lex,_sed_lex

Witku, pojechałeś :)

Regulamin ma cel. Jeśli go nie rozumiesz, to nie znaczy, że cel jest "durny". A nazywanie sformułowań zawartych w regulaminie "dupowatymi" raczej nie spowoduje radości u twórców regulaminu i chęci natychmiastowej ich (sformułowań) zmiany. Podstawy negocjacji - chcesz coś osiągnąć, nie obrażaj partnera.

I jeszcze jedno - olbrzymia większość użytkowników ogarnia regulamin. Więc albo należą do "grupy trzymającej władzę", albo to nie regulamin jest problemem...

Pomyśl, proszę.

• Piotrek Milupa, krzychun i Leadrock lubią to

#113 OFFLINE   witoldn

witoldn

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 222 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 30 czerwiec 2014 - 14:13

http://pl.wikipedia....ra_lex,_sed_lex

Witku, pojechałeś :)

Regulamin ma cel. Jeśli go nie rozumiesz, to nie znaczy, że cel jest "durny". A nazywanie sformułowań zawartych w regulaminie "dupowatymi" raczej nie spowoduje radości u twórców regulaminu i chęci natychmiastowej ich (sformułowań) zmiany. Podstawy negocjacji - chcesz coś osiągnąć, nie obrażaj partnera.

I jeszcze jedno - olbrzymia większość użytkowników ogarnia regulamin. Więc albo należą do "grupy trzymającej władzę", albo to nie regulamin jest problemem...

Pomyśl, proszę.

Ogarniać, a zwiesić głowę i przytakiwać, to dwie różne sprawy w moim przekonaniu.

Krytykuję zasadniczo jedno zdanie z regulaminu, a personalizowanie regulaminu - to nie mój cel.

Dla mnie zadziwiający jest regulamin, który odbiera przywileje tańszego kupowania społeczności jerkbaitowej.

O tym warto dyskutować :-)

Pozdrawiam    

Użytkownik witoldn edytował ten post 30 czerwiec 2014 - 14:27

• R0BERT lubi to

#114 OFFLINE   jbk

jbk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1289 postów
  • LokalizacjaKętrzyn , Meolo(I)
  • Imię:Jarosław
  • Nazwisko:Balik

Napisano 30 czerwiec 2014 - 14:31

A mi się wydawało że to forum powstało aby dyskutować o technikach połowu a nie dla tańszych zakupów...
  • Friko lubi to

#115 OFFLINE   mifek

mifek

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 11308 postów
  • LokalizacjaWioska Z Tramwajami
  • Imię:Rafał
  • Nazwisko:...znane...

Napisano 01 lipiec 2014 - 08:49

Powtórze raz jeszcze. Skoro chcesz coś sprzedać dla forumowiczów taniej to wystaw to TYLKO na jerkbait.pl. 

Jednoczesne wystawianie zarówno u nas jak i na allegro.pl nie idzie w zgodzie z regulaminem naszej gieldy...

• Friko i minecjusz lubią to

#116 OFFLINE   minecjusz

minecjusz

szogun

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1712 postów
  • LokalizacjaWRZEŚNIA/ORZECHOWO
  • Imię:Przemo

Napisano 01 lipiec 2014 - 10:11

Powtórze raz jeszcze. Skoro chcesz coś sprzedać dla forumowiczów taniej to wystaw to TYLKO na jerkbait.pl. 

Nic dodać, nic ująć :)

• mifek lubi to

#117 OFFLINE   witoldn

witoldn

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 222 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 01 lipiec 2014 - 12:00

Szans na zbliżenie stanowisk brak, więc nie pozostaje nic innego jak pozostać przy zdaniu - każdy przy swoim :-)

#118 OFFLINE   Krzysiek_W

Krzysiek_W

-

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3558 postów

Napisano 01 lipiec 2014 - 13:43

@Witek. Zastanowiłeś się dlaczego jest zakaz jednoczesnej sprzedaży na portalach aukcyjnych i tu? Hmmm? Uważasz, że chodzi o "rzekomo" niższe ceny na jerku, albo traktowanie użytkowników tego portalu priorytetowo?  ;)

#119 OFFLINE   witoldn

witoldn

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 222 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 01 lipiec 2014 - 15:58

@Witek. Zastanowiłeś się dlaczego jest zakaz jednoczesnej sprzedaży na portalach aukcyjnych i tu? Hmmm? Uważasz, że chodzi o "rzekomo" niższe ceny na jerku, albo traktowanie użytkowników tego portalu priorytetowo?  ;)

No naprawdę ... chciałem już zakończyć temat :-) , a tu bęc ...

Nad różnymi rzeczami się zastanawiałem ;-)

Zastanawiałem się z punktu widzenia kupującego i dostrzegłem dużą niedogodność dla jerkbaitowców, przy wystawianiu tu i tam, a mianowicie, że ktoś na jerkbajt zaklepie sobie sprzęt, a w tym czasie "tam" się sprzeda i jerkbaitowiec zostanie na lodzie. I to jest rzeczywiste "Be",

No ale niestety przy sprzedaży w "innych mediach" - dozwolonej - niebezpieczeństwo jest takie samo, czyli nie tutaj tkwi klucz do rebeki :-(

Zastanawiałem się np dlaczego "moderacja" używa argumentów, że powołując się na interesy jerkbaitowców mam na myśli zapewne głównie swoje interesy (co z punktu widzenia sprzedaży przeze mnie 1, 2 rzeczy w ciągu roku ma głębokie uzasadnienie faktyczne :-)) i przyszło mi do głowy przy tym zastanawianiu się, że może sprzedający to taki jerkbaitowiec II kategorii, a jak już niedajboże myśli o swoich interesach to nawet i III kategorii :-), że może dobry jerkbaitowiec to taki, co tylko łowi, dzieli się swoimi doświadczeniami i nic nie sprzedaje, a jak już coś sprzedaje, to by był przy tym jak mnich średniowieczny, co się korzonkami żywi :-)

Zastanawiałem się też co jest ze mną nie tak, że jak widzę coś do "łyknięcia" na giełdzie jerkbait i znajduję to samo drożej na aledrogo, to zupełnie mi to nie przeszkadza i "zapinając" jakąś perełkę na tutejszej giełdzie nie patrzę na sprzedawcę z regulaminowym wyrzutem, tylko cieszę się z udanej transakcji :-)  

Użytkownik witoldn edytował ten post 01 lipiec 2014 - 16:11

#120 OFFLINE   minecjusz

minecjusz

szogun

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1712 postów
  • LokalizacjaWRZEŚNIA/ORZECHOWO
  • Imię:Przemo

Napisano 01 lipiec 2014 - 16:48

Kolega ostatnio kupił tu wędkę i był kwas, bo niby ktoś anonimowy z poza j.pl kupił, a okazało się że poszła na allegro.pl......tak wygląda koleżeńskość?? Ja kupowałem tutaj wędkę i dostałem super gratisa od forumowego kolegi i to jest koleżeńskość.

Użytkownik minecjusz edytował ten post 01 lipiec 2014 - 20:13

• Wojtek B. lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych