Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Moje woblery - Wepster

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
555 odpowiedzi w tym temacie

#121 OFFLINE   Kamil G

Kamil G

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 519 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Kamil

Napisano 25 kwiecień 2013 - 19:08

A tutaj glapki sdr dla kolegi z forum

2,5 cm 

2 g

pływające

Załączony plik  DSC_0817.JPG   73,38 KB   186 Ilość pobrań

3 cm

3g

pływające

Załączony plik  DSC_0819.JPG   54,65 KB   211 Ilość pobrań

3,5 cm

5g

pływające

Załączony plik  DSC_0818.JPG   78,69 KB   222 Ilość pobrań

Załączony plik  DSC_0813.JPG   67,06 KB   230 Ilość pobrańZałączony plik  DSC_0814.JPG   57,4 KB   213 Ilość pobrańZałączony plik  DSC_0815.JPG   49,6 KB   133 Ilość pobrań

• mifek, Dienekes i Wesol lubią to

#122 OFFLINE   joker

joker

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5133 postów
  • LokalizacjaWzgórze Tumskie nad Wisłą
  • Imię:Robert
  • Nazwisko:Ciarka

Napisano 25 kwiecień 2013 - 19:13

Kamil, taki problem, to nie problem. Działają i będziesz miał gdzie użyć. Dopracujesz na szybki nurt następne.

Poza tym, co dużo pisać, bardzo dobrze dobrane kolory. Super.

#123 OFFLINE   Kamil G

Kamil G

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 519 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 25 kwiecień 2013 - 19:18

Dzięki Robercie.

Bardzo liczę się z Twoim zdaniem i każda pozytywna opinia z Twojej strony to dla mnie wielki komplement. 

Pozdrawiam

#124 OFFLINE   deichkind

deichkind

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 738 postów
  • Lokalizacjałódzkie

Napisano 25 kwiecień 2013 - 19:54

malowanko bardzo fajnie!! Gratki

#125 OFFLINE   woblery z Bielska

woblery z Bielska

Jak coś cię przerasta - dorośnij:)

• Moderatorzy
  • 6867 postów
  • LokalizacjaBielsko
  • Imię:Janusz

Napisano 25 kwiecień 2013 - 20:45

Napracowałeś się, to widać. Jeśli nie spełniają Twoich wymagań i celów, do jakich je stworzyłeś, to mam jedną radę - kombinuj dalej. Poświęć któregoś z gorzej pracujących i spróbuj mu zmniejszyć ster. Może w nurcie będzie stabilniejszy. A że nie będzie (lub będzie słabo) pracować w wodzie stojącej? Skoro był tworzony z myślą o nurcie...

Spróbowałbym też któregoś pozbawić tego pięknie pomalowanego steru i wkleiłbym zwykły z poliwęglanu, pod innym kątem. Wiem, straci na urodzie, ale wiedza z takiego doświadczenia zostanie.

Nie poddawaj się. Na ratowaniu nieudanych konstrukcji można nauczyć się najwięcej. Udanych zwykle szkoda do testów ;)

#126 OFFLINE   Kamil G

Kamil G

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 519 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 26 kwiecień 2013 - 08:39

Zostawiłem sobie trzy surowe sztuki, i na nich kombinowałem (różne stery i ich ustawienia, podginanie oczka na różne sposoby) no ale nie pomogło, myślę że jedynym wyjściem było by nawiercenie ich od strony grzbietu małym wiertłrm na taką głębokość by rozwiercić część ołowiu i wypełnienie tej przestszeni lekkim materiałem. Obniżyło by to środek ciężkości i na pewno poprawiło stabilność wobka, chodź wygląd by się spaskudził. 

Ale wielkie dzięki za rady Januszu ;)

Użytkownik wepster edytował ten post 26 kwiecień 2013 - 08:40

#127 OFFLINE   bigrafi

bigrafi

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1553 postów

Napisano 26 kwiecień 2013 - 15:44

Mają po prostu za duże brzuchy - daj je na dietę i będzie dobrze.

#128 OFFLINE   krzyko

krzyko

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 145 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Krzysiek

Napisano 28 kwiecień 2013 - 06:13

Mają po prostu za duże brzuchy - daj je na dietę i będzie dobrze.

Prawda jest taka że brzuch każdemu w pracy przeszkadza, woblerowi też ;)

#129 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 28 kwiecień 2013 - 12:06

Szkoda, bo widać, że się napracowałeś  :( Gdyby były z kotwiczką to ratowało by jeszcze dowinięcie drutu ołowianego. Może spróbuj w jednym odciąć hak i dać na brzuszku oczko na wkręta. Dociążona kotwiczka będzie stabilizować wobka w silnym nurcie i może to pomoże hej ! ;) 

Witam szanowne grono builderów.

Ostatnimi czasy wykończyłem większą partię raczków, ale muszę się przyznać, że nie wszystko poszło tak jak miało pójść....

Wszystko było super dopóki nie przetestowałem ich rzecznym bystrzu  :( Raczki pracują fajnie na stojącej wodzie i w średnim uciągu, ale w mocnym nurcie niestety są nie stabilne i się wykładają! Po prostu wcisnął im ołów za wysoko i dostałem nauczkę, ale cóż począć... teraz zrobił bym to inaczej ale już po ptokach. Szkoda, bo zrobiłem ich sporo, gdyż miały pójść w świat no ale w tej sytuacji wszystkie zostaną w moim pudełku. Myślę, że na stojące wody i wolniaki będą spoko, ale ich celem miały być głównie rzeki. Jeśli wystarczy mi motywacji i czasu to podejdę znowu do tego tematu i tym razem zrobię to jak trzeba! ;)

dł 2 cm 

waga 1,4-1,6 g

materiał lipa

wklejane oczka z drutu 0,4 mm

haki VMC

attachicon.gifDSC_0820.JPGattachicon.gifDSC_0821.JPGattachicon.gifDSC_0822.JPGattachicon.gifDSC_0823.JPGattachicon.gifDSC_0824.JPGattachicon.gifDSC_0826.JPGattachicon.gifDSC_0827.JPG

#130 OFFLINE   joker

joker

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5133 postów

Napisano 29 kwiecień 2013 - 15:26

Kamil, nie wiem czy wiesz, zostałeś zwerbowany na 1 maja do wspólnego wyjazdu. Kiełbasa na ognisko już kupiona  :D

Użytkownik joker edytował ten post 29 kwiecień 2013 - 15:27

#131 OFFLINE   Kamil G

Kamil G

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 519 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 29 kwiecień 2013 - 23:34

Wiem wiem i już się doczekać nie mogę, aż po nocach spać nie mogę. Tym bardziej, że słyszałem iż ostatnio jakieś kropki wam się uwiesiły, w tym jeden konkretny kabanos... Na miejscu rybek już bym się bał bo PRZYBYWAMY!! :D

#132 OFFLINE   joker

joker

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5133 postów

Napisano 30 kwiecień 2013 - 08:50

O kabanach cicho sza  ;)

Zdjęcia po weekendzie wstawiamy z tłem rzek z pomorza  :D , a jeszcze lepiej z Bieszczad  :D

#133 OFFLINE   Kamil G

Kamil G

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 519 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 30 kwiecień 2013 - 12:21

O kabanach cicho sza  ;)

Zdjęcia po weekendzie wstawiamy z tłem rzek z pomorza  :D , a jeszcze lepiej z Bieszczad  :D

No wiadomo sprawa, przecież tam się właśnie wybieramy :P

#134 OFFLINE   Kamil G

Kamil G

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 519 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 11 lipiec 2013 - 17:25

Witam.

Sto lat nic nie wstawiałem, czasu brak, tyrać trzeba i nawet na rybki ciężko chwilę wyłuskać... Mimo przeciwności staram się przynajmniej kilka minut co wieczór poświęcić na dłubanie. Pomysłów tyle, że nie wiadomo za co się zabrać.

Na tą chwilę w przygotowaniu:

Strzebelko- kozo-ślizo- kiełbio podobne rybki 6 cm z myślą o kropkach.

Załączony plik  20130706_141110.jpg   56,92 KB   125 Ilość pobrań

Cierniczki ok 5 cm

Załączony plik  20130711_171852.jpg   41,63 KB   169 Ilość pobrań

Nawet coś pod trolla zacząłem dłubać 16,5 cm  :)

Załączony plik  20130706_141445.jpg   38,13 KB   186 Ilość pobrań

i jeszcze kiełż 1,5 cm w fazie testów

Załączony plik  20130706_123554.jpg   50,78 KB   255 Ilość pobrań                                                                                    Załączony plik  20130706_140225.jpg   46,84 KB   236 Ilość pobrań

Użytkownik wepster edytował ten post 11 lipiec 2013 - 17:26

• joker lubi to

#135 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 11 lipiec 2013 - 18:53

Kiełżyk jest przekozacki :)

#136 OFFLINE   Franc

Franc

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1538 postów
  • LokalizacjaPłock
  • Imię:Jacek

Napisano 12 lipiec 2013 - 08:29

Kiełż super :)

#137 OFFLINE   Kamil G

Kamil G

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 519 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 22 lipiec 2013 - 13:42

Dzięki, cieszę się że się podoba. W sobotę okazało się że podoba się także wiślanym rybom... zlowilem na niego kilkanaście kleni, jazi, okoni i małych szczupaczkow, jednego bolka aż w końcu przywalila w niego zębata mamuśka taka 80+ ! Niestety skończył w jej paszczy:/ (czyta. Brak przyponu) Zanim to jednak nastąpiło strzeliła kilka świec i pięknych odjazdów na żyłce 0.16 i kiju do 10g. byłem niesamowicie zszokowany skutecznością tego malucha, dodam że wobek był niepomalowny, tylko po kąpieli w caponie a jajko i ster wklejone na kropelkę czyli pełna prowizora :)
Teraz zabieram się za konkretna partie i mam wątpliwości czy w ogóle je malować :D
  • eRKa lubi to

#138 OFFLINE   bielik

bielik

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 792 postów
  • LokalizacjaSochaczew

Napisano 22 lipiec 2013 - 14:58

To przygode miales hehe zebate mamuski lubia takie drobiazgi ja w ubieglym roku tez mialem podobna historie. Co do malowania to ten kielzyk w wersji roboczej bardzo ladnie sie prezentuje a jak widac lowny dac tylko lakier i heja... naturalnie wyglada w wersji roboczej. u mnie tez mialem sporo bran na niepomalowane wobki jak praca rybke rajcuje to nie musi miec wygladu. to dla nas raczej hehe :D

• eRKa lubi to

#139 OFFLINE   joker

joker

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5133 postów

Napisano 26 lipiec 2013 - 21:38

Kamilu nie widzieliśmy się dawno, a chciałem ci powiedzieć, że zbyt skromny jesteś lub stawiasz sobie za wysokie wymagania. Pamiętasz raczki na pojedynczym haku, które mi dałeś? Nie było okazji ich sprawdzić, czekały na swój czas. Wziąłem je na testy gdy ustawiałem swoje. Ty narzekałeś tu na Forum, że one nie za bardzo chodzą. One chodzą doskonale. Być może na przytrzymanie w przelewie na główce Wiślanej nie dadzą rady, ale helo, to tylko jedno z potencjalnych miejsc do obłowienia. Jestem nimi zachwycony. Są stabilne, tylko jeden potrzebował korekty, bo ustawiłeś je dobrze. Ty je rób chłopaku :)

#140 OFFLINE   Kamil G

Kamil G

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 519 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 27 lipiec 2013 - 22:15

Hej Robert! Oj dawno dawno się nie widzieliśmy, kiedyś musimy zawitać znowu razem nad rzeczkę... Tylko, widzę że Tobie to na razie zębate w głowie chodź wcale Ci się nie dziwię. Jakbym strugał takie świetne jerki jak Ty to też bym ganiał za szczupcami !!

Jeśli chodzi o raczki to też się do nich już przekonałem bo złowiłem na nie już sporo rybek, chodź by nawet dziś gdy wyskoczyłem ustawić kilka szt dla kolegi z forum nad Wisłą. Siadały na nich już jazie, klenie, okonie, bolki i szczupaki więc jestem zadowolony :D i cieszę się, że Tobie też przypadły do gustu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych