Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

LB HM Spinnerman

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4519 odpowiedzi w tym temacie

#321 OFFLINE   siwypike

siwypike

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 945 postów
  • LokalizacjaToruń

Napisano 26 czerwiec 2014 - 22:51

Z tego co widzę to 7-mka. Może coś będzie za około tydzień, dwa. Teraz mam luźnych kilka takich 8-mek 12 gramowych i parę bezsterów. Sorry za jakość foty ale utopiłem aparat :(

Czy któreś z przedstawionych poniżej byłyby dostępne ;) Jeśli łowią tak jak wyglądają to tego poszukuję :)

#322 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 26 czerwiec 2014 - 23:49

Hehe coś tam ponoć łowią :) tylko rybom się w tym sezonie coś pomieszało :wacko: Bolki zagryzają woby kleniowe, sandacze boleniowe, a klenie w gumę biją jak wściekłe :angry: Dzisiejszy pasibrzuch opaskowy z Wisełki. Jak żerował to ukleje wyskakiwały na kamienie :P Po braniu myślałem, że mam bola 80+ :D

A tak poważnie to na chwilę obecną jeszcze z bezsterów 8 cm może coś bym znalazł. :rolleyes:

Załączone pliki

#323 OFFLINE   Franc

Franc

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1538 postów
  • LokalizacjaPłock
  • Imię:Jacek

Napisano 01 lipiec 2014 - 13:13

Super :)

#324 OFFLINE   joker

joker

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5133 postów
  • LokalizacjaWzgórze Tumskie nad Wisłą
  • Imię:Robert
  • Nazwisko:Ciarka

Napisano 01 lipiec 2014 - 15:10

Zmiana tytułu wątku nastąpiła. To konsekwencja twoich zapytań, o to jest HM, a co już nie?

• spinnerman lubi to

#325 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 02 lipiec 2014 - 10:43

Zgadłeś Robercie :) Masz intuicję... :) Do dobrych przynęt też ;) Pozdrawiam

#326 OFFLINE   BARENZ

BARENZ

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 865 postów
  • LokalizacjaKałuszyn
  • Imię:Marcin

Napisano 04 lipiec 2014 - 09:38

Ładny Sanwich ;)

#327 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 09 lipiec 2014 - 15:31

Rivierki ukończone. Wczoraj stado pływało na Wiśle :D  Miał być filmik i w zasadzie jest ale bardzo brudna, podeszczowa powodowała, że niewiele na nim widać :( Jeżeli będę w okolicach Świdra to się zrobi coś dla oka ;) Generalnie wobki bardzo stabilne nawet w bardzo silnym nurcie-testowane m.in. na rafie. Akcja mocna z lusterkowaniem. Skupiona masa powoduje bardzo dobrą lotność tych woblerów. Skuteczne w dzień przy klasycznym obławianiu jak też w nocy na płytkich blatach. Głębokość zanurzenia łatwo kontrolować dzięki bardzo dobrze wyczuwalnej na kiju pracy.

Załączone pliki

#328 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 10 lipiec 2014 - 05:54

Prototyp bolenióweczki dla kolegi @rapia. Sugestią było zrobienie woblera o cechach typowej boleniówki jednak pracującego w stylu shadrapa czyli drobny X z lusterkowaniem. Wobler przeznaczony do obławiania w średnim tempie, do wolnego w ostrym nurcie jak na rafach, napływach itp. Sporo czasu zajęła mi ta konstrukcja ale było warto i na stałe zostaje w mojej ofercie ;)  Napewno będzie filmik z pracy. Długość 7 cm waga 7 g bez kotwic. Bardzo lotny; bez koziołkowania w powietrzu. Stabilny nawet przy bardzo szybkim prowadzeniu. Konstrukcja dosyć kłopotliwa w wykonaniu z uwagi na konieczność wykonania stosunkowo cienkiego korpusu w celu osiągnięcia zamierzonej pracy i umiejscowienia tam obciążenia. Wobek w najszerszym miejscu grzbietu ma 7 mm w ogonie 5 mm. W przygotowaniu jest wersja 8 cm 10 gram.

Załączone pliki

#329 OFFLINE   Franc

Franc

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1538 postów
  • LokalizacjaPłock
  • Imię:Jacek

Napisano 10 lipiec 2014 - 08:38

Jak można to ja obie wersje bym poprosił prototypa

;)

#330 OFFLINE   BOSMAN 76

BOSMAN 76

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 387 postów
  • LokalizacjaBiała Podlaska

Napisano 10 lipiec 2014 - 09:31

I ja z chęcią zakupiłbym kilka sztuk tych cudeniek.  

#331 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 10 lipiec 2014 - 10:55

Jak można to ja obie wersje bym poprosił prototypa

;)

I ja z chęcią zakupiłbym kilka sztuk tych cudeniek.  

Panowie chętnych zapraszam na priv. Pozdrawiam

#332 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 11 lipiec 2014 - 10:39

Panowie Rivierki na chwilę obecną są niedostępne. W niedługim czasie pojawi się Rivier w nowej odsłonie. Będzie miał 8 cm oraz dwie wersje DR na wszelkie rynny, głębokie opaski itp. oraz płytko schodzący do obławiania nocnych blatów za sandałem i sumem i w tym modelu stelaż będzie przez całość ;) Oczywiście model 6,5 cm do lżejszego spina będzie cały czas dostępny ;)

...i maluchy dla Krystka. Oczywiście bezsterowe :D Za chwilę w capon i nad Vistulę na testy :blink:  Krystek to jest moje ostatnie podejście do tak małych boleniówek bezsterowych :angry: mam nadzieję, że w końcu będzie to pracować :D  Odchudziłem tą konstrukcję ile się dało - 7 mm w najszerszym i 4 mm w ogonie przy 8 gramach na chwilę obecną. Po dodaniu lakierów i kotwic będzie około dychy a więc poleci. Przy grubszych korpusach i tej długości 6,5 cm nie dało się w żaden sposób osiągnąć pracy choć trochę przypominającej ukleję; mało tego wobler w szybszym nurcie czy przy szybszym prowadzeniu wpadał w ruch obrotowy co całkowicie go dyskwalifikowało. Dodatkowo zrobiłem im na ogonie taki mały kil :D który powinien je stabilizować i nadawać pracę migotliwą a jak będzie zobaczymy jak doschną. Jak będą gotowe dam znać ;) Nie nerwujsia :D

Załączone pliki

• siwypike i Krystekwolf lubią to

#333 OFFLINE   Wobi

Wobi

Zaawansowany

• TWÓRCY+
  • PipPipPip
  • 1608 postów
  • LokalizacjaPl

Napisano 11 lipiec 2014 - 12:32

Rivierki ukończone. Wczoraj stado pływało na Wiśle :D  Miał być filmik i w zasadzie jest ale bardzo brudna, podeszczowa powodowała, że niewiele na nim widać :( Jeżeli będę w okolicach Świdra to się zrobi coś dla oka ;) Generalnie wobki bardzo stabilne nawet w bardzo silnym nurcie-testowane m.in. na rafie. Akcja mocna z lusterkowaniem. Skupiona masa powoduje bardzo dobrą lotność tych woblerów. Skuteczne w dzień przy klasycznym obławianiu jak też w nocy na płytkich blatach. Głębokość zanurzenia łatwo kontrolować dzięki bardzo dobrze wyczuwalnej na kiju pracy.

Fajne rybki Adam :)

#334 OFFLINE   MANTHEO

MANTHEO

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 297 postów
  • Lokalizacjalubelskie
  • Imię:Mateusz

Napisano 11 lipiec 2014 - 13:59

No Rivierki pierwsza klasa. Super to wygląda a i zaraz pewnie połowi :)

#335 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 23 lipiec 2014 - 12:07

Bolenióweczki dla lubiących ostrzejszą pracę :) Działają z prądem i pod prąd :D

7-mki i 8-mki ;)

Załączone pliki

#336 OFFLINE   Krystekwolf

Krystekwolf

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1464 postów

Napisano 23 lipiec 2014 - 14:13

Odłóż jednego ze zdjęcia po lewej ,zobaczę czy jest wyjątkowo ostry ;) :P :lol: :lol: :lol: .

#337 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 24 lipiec 2014 - 08:51

Krystek tych to już nie ma :( Za jakieś 2 tyg. dostaniesz swoje zamówionko :D Sorry, że tak późno ale...Sam wiesz, że nie wyrabiam czasowo ; wszyscy coś chcà ;)Dostaniesz w gratisie Rivierka 8 ;) Zobaczysz jak fajnie miesza wiślaną wodę :rolleyes: Pozdro

Użytkownik spinnerman edytował ten post 24 lipiec 2014 - 12:00

#338 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 03 sierpień 2014 - 14:02

Panowie sorry za brak kontaktu. Zachodnie wybrzeze Afryki-zero wi-fi; koszt otwarcia jednej strony netowej to 50-60 zł :angry: Ostatnie paczuszki wysłałem ponad tydzien temu przed wyjazdem wiec mysle, że wszyscy dostali swoje zabawki :D W Wawie bede dostepny ok. polowy sierpnia i wtedy zapraszam. Pozdrawiam.

Załączone pliki

• Krystekwolf lubi to

#339 OFFLINE   Krystekwolf

Krystekwolf

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1464 postów

Napisano 03 sierpień 2014 - 21:56

Adaś też parę razy byłem w Africa :) :ph34r: ,tylko trochę inne foty mam :D :P

Wracaj i wysyłaj wobki bo bekniesz ;) :P

Za te czekanie, to będziesz musiał mi ze 3 te rivierki wysłać kurna ... :P

#340 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 19 sierpień 2014 - 18:34

Krystek twoje 6-ki :) Oj, napociłem się przy tym ale będzie Pan zadowolony :D :D :D Migają jak ta lala. Może być ciekawy wiosenny killerek ;)

Załączone pliki

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych