Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

LB HM Spinnerman

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4519 odpowiedzi w tym temacie

#381 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 29 sierpień 2014 - 15:22

Ale fajna kołyska :D :P :P

Nazwa wobka przyjęta do akceptacji :D Zapraszam do zabawy. Zwycięzca dostanie w prezencie model testowy ;)

#382 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 29 sierpień 2014 - 15:25

Chociaż, nie. Nazwa "Kołyska" tak mi się podoba, że konkurs uważam za rozstrzygnięty :D :D :D Pride, masz u mnie woba ;)

Użytkownik spinnerman edytował ten post 29 sierpień 2014 - 15:30

• krystiano1981r, woblery z Bielska i Pride lubią to

#383 OFFLINE   Ubik

Ubik

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 981 postów
  • LokalizacjaCzęstochowa
  • Imię:Rafał

Napisano 29 sierpień 2014 - 15:45

Tak, to dobra nazwa i szkoda kombinować :)  

#384 OFFLINE   woblery z Bielska

woblery z Bielska

Jak coś cię przerasta - dorośnij:)

• Moderatorzy
  • 6867 postów
  • LokalizacjaBielsko
  • Imię:Janusz

Napisano 29 sierpień 2014 - 17:47

Nazwa wobka przyjęta do akceptacji :D Zapraszam do zabawy. Zwycięzca dostanie w prezencie model testowy ;)

Chociaż, nie. Nazwa "Kołyska" tak mi się podoba, że konkurs uważam za rozstrzygnięty :D :D :D Pride, masz u mnie woba ;)

3 minuty.

Chyba najszybszy konkurs na jerku B)

• spinnerman i Pride lubią to

#385 OFFLINE   Pride

Pride

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 3261 postów

Napisano 29 sierpień 2014 - 17:49

O kurcze, dzięki :D przetestuję Ci go gruntownie, leżał w pudełku na pewno nie będzie ;)

• spinnerman lubi to

#386 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 29 sierpień 2014 - 17:55

O kurcze, dzięki :D przetestuję Ci go gruntownie, leżał w pudełku na pewno nie będzie :) :)

No ja myślę :)  Pływający czy tonący?

#387 OFFLINE   Pride

Pride

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 3261 postów

Napisano 29 sierpień 2014 - 18:01

A w sumie to może lepszy będzie pływający, schodzący mniej więcej do 1m ;) głębiej wody mi braknie i  za szybko go stracę :ph34r:

#388 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 29 sierpień 2014 - 18:10

I tak go stracisz; szczupacze kły są bezlitosne :D  Kiedyś jeden pacjent opowiadał, że robi tak skuteczne blachy, że po sezonie musi nowe otwory na kółka łącznikowe nawiercać " tak  scupaki te blachi gryzom panie" hehe. Oczywiście do dzisiaj wzór pozostaje jego słodką tajemnicą :rolleyes:

• rapia i Pride lubią to

#389 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 02 wrzesień 2014 - 09:44

Cradle for Pike ;)

6,5 cm. 14 gram, Floating.

Załączone pliki

Użytkownik spinnerman edytował ten post 02 wrzesień 2014 - 09:45

#390 OFFLINE   teki77

teki77

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 482 postów
  • LokalizacjaLegionowo
  • Imię:Marcin

Napisano 02 wrzesień 2014 - 12:30

Nagrałem także filmik ale woda na Wisełce jest tak mętna, że widać jedynie refleksy z migania boczków :( Generalnie tworząc tą konstrukcję szczególnie jeżeli chodzi o usytuowanie obciążenia wzorowałem się na japońskim wobku Ni-San firmy JA-DO i tak też ten wobek zamiata a może nawet i lepiej :D Przy 8 gramach jest baaardzo lotny. Jest niezwykle stabilny w wodzie; zachowuje stałą pracę nawet w bardzo silnym uciągu mocno trzymając się wody; nie ma mowy aby wyskoczył nawet przy ekspresowym prowadzeniu.Poza tym prowadzi się go bardzo lekko i przyjemnie nawet w bardzo silnym uciągu i prowadzeniu pod prąd.. Pomimo mocnej, wyrazistej pracy stawia mały opór i nie męczy ręki. Konstrukcja naprawdę warta najwyższej uwagi i bardzo dużo oczekuję po tym wobku przy wiosennym rapowaniu ;) Jeżeli ktoś ma dostęp do tych woblerów-mowa o oryginale- to szczerze polecam do przetestowania. Zamieszczam link; filmik z pracy NISAN-a ;) Miłego oglądania :blink:

#391 OFFLINE   teki77

teki77

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 482 postów
  • LokalizacjaLegionowo
  • Imię:Marcin

Napisano 02 wrzesień 2014 - 12:35

A sprawdzałeś jak wobler zachowuje się na wodzie stojącaj ?, szkoda że nie nagrałeś pracy twojego z chęcią bym zobaczył jak wyszło . Woblerek super.

Coś mi się pomyliło z edytowaniem sorry ale piszę z telefonu.

Użytkownik teki77 edytował ten post 02 wrzesień 2014 - 12:41

#392 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 02 wrzesień 2014 - 18:05

Na wodzie stojącej też pięknie lusterkuje ale trzeba dosyć szybko prowadzić. Ogólnie bardzo ciekawa i warta uwagi konstrukcja. Na pewno w przyszłym sezonie wobler zostanie poddany gruntownym testom :)

Użytkownik spinnerman edytował ten post 02 wrzesień 2014 - 18:06

#393 OFFLINE   brown

brown

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 276 postów
  • Lokalizacjadziki wschód / dziki zachód

Napisano 02 wrzesień 2014 - 20:24

Hej Spinnerman. Ale fajne woby robisz. Że też dopiero dzisiaj natknąłem się na Twój wątek. Dałeś mi sporo inspiracji szczególnie rivierkami. Chętnie bym kilka przytulił tylko trochę nie mój kaliber :D
Masz styl, powodzenia w dalszych konstrukcjach.
Ps. mniejszego coś dłubiesz? Na klenie np? Jeżeli tak to pokazuj...

#394 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 03 wrzesień 2014 - 07:53

Na klenie? Rivierki hehe a tak poważnie to swego czasu jak łowiłem ultralajtowo i zawodniczo to dłubałem sporo kleniówek, głównie smużaków ale były to lata 90-te ubiegłego wieku. Wtedy nie było jeszcze netu i człowiek sam do wszystkiego dochodził. Piękne to były czasy :rolleyes: a jakie były ryby na moim kochanym Bugu :blink: a jakie na Odrze i Wiśle...Może w przyszłym sezonie zrobię jakieś modele pod klenia ale będą to raczej jakieś pękate, większe DR-y takie 3,5-4 cm na głębokie rafy gdyż tam jeszcze można trafić grubego lorbasa a tylko takie ryby mnie interesują. Nawiasem mówiąc właśnie na takich głębokich rafach, rynnach obławiając je zwykle 7 cm Shad Rapem DR miałem przyłowy w postaci baaardzo grubych kleni ;)  Pozdrawiam.

#395 OFFLINE   brown

brown

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 276 postów
  • Lokalizacjadziki wschód / dziki zachód

Napisano 03 wrzesień 2014 - 10:42

No rivierki na lorbasa na pewno. Mi tam jednak przeszło takie wędkowanie. Wolę lajtem dłubać 30taki niż szukać mieszkańca z głębokiej wody, który i tak prawdopodobnie już dawno skończył w garnku. Takie realia a połowić coś się chce, szczególnie jak mało czasu.
Smużaki w latach 90tych mówisz? A ja myślałem, że powierzchniowe robale to wymysł bieżącego wieku... Ale człowiek nie doinformowany.
Hehe kiedy Ty startowałeś w zawodach to ja łepek byłem i za sterami spławikówek siedziałem. Pamiętam te ogromne jak łopaty leszcze z Bugu czy rapy, które kusił mój papa na wahadła w Wisełce. Oj były czasy, tylko fotki i wspomnienia pozostały.
Ps. Czego na rafach i rynnach shad rapem szukałeś? Brzan, sandaczy?

#396 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 03 wrzesień 2014 - 13:05

No, i to był nawet początek lat 90-tych...Kiedyś nie było takiego przepływu informacji jak teraz i wszystko trzymało się w tajemnicy. Zdziwił byś się ile przynęt obecnie uważanych za nowości już ćwierć wieku temu zawodnicy mieli w swoich pudełkach :D  A na rafach, jak to na rafach. W dobrym okresie można złowić każdego rzecznego stwora od klenia po suma ;) Wystarczyło mieć jednego dobrego woblera i można było spodziewać się na kiju każdej ryby :D

#397 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 04 wrzesień 2014 - 11:42

Kilka osób pytało o pracę RIVIER-ków a więc zamieszczam filmik :) Szkoda,, że na Wiśle brudna woda, bo w nurcie lepiej prezentuje się ta praca. Myślę  jednak, że większość z Was wie o co chodzi ;)  Miłego oglądania :blink:

• RUDI75 i Krystekwolf lubią to

#398 OFFLINE   Pride

Pride

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 3261 postów

Napisano 04 wrzesień 2014 - 12:27

Po oglądnięciu filmiku flagowiec jeszcze  bardziej mi się podoba!  :lol:  reszta też super się rusza ;)

#399 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 04 wrzesień 2014 - 13:10

Fajnie, że się podoba ale zasadniczo filmik ten nawet w połowie nie pokazuje tego co woblery te robią w nurcie. Jak woda w Wiśle się oczyści na pewno będzie filmik z pola bitwy ;)

#400 OFFLINE   madpaw

madpaw

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 632 postów
  • LokalizacjaPolska
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:Plesiak

Napisano 04 wrzesień 2014 - 23:55

Film fajny, a powiedz mi czy podpis na wobie to kalkomania czy tak uni Pinem śmigasz na każdym? Pozdro

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych