LB HM Spinnerman
#401 OFFLINE
Napisano 05 wrzesień 2014 - 08:21
w nawiązaniu do tematu założonego przez @judo, może właśnie własnoręczne podpisywanie woblerów jest jedynym sposobem na uniknięcie podróbki...? ...chociaż nie to było moim zamiarem
#402 OFFLINE
Napisano 05 wrzesień 2014 - 09:07
Podpisuj, podpisuj bo jak dasz naklejkę to powiedzą, że nie hand made tylko masówka
- @slider@, Dagon, RUDI75 i 2 innych osób lubią to
#403 OFFLINE
Napisano 05 wrzesień 2014 - 09:46
Bardzo fajne ,jak się woda wyklaruje pokaż koniecznie w Wiśle :-)
PS. ostatni troszkę inaczej pracuje :-).
#404 OFFLINE
Napisano 05 wrzesień 2014 - 15:54
Bardzo fajne ,jak się woda wyklaruje pokaż koniecznie w Wiśle :-)
PS. ostatni troszkę inaczej pracuje :-).
Tak. Minnowy mają troszkę inny kąt ustawienia steru i szerzej zamiata ogonem nawet przy bardzo wolnym prowadzeniu. Wobek raczej na wolny uciąg i sandaczowe nocki
Podpisuj, podpisuj bo jak dasz naklejkę to powiedzą, że nie hand made tylko masówka
No, Piotrek markerek first class
#405 OFFLINE
Napisano 05 wrzesień 2014 - 20:28
River aggressive
Foty tak na szybko więc sorry za obrusek
Załączone pliki
Użytkownik spinnerman edytował ten post 05 wrzesień 2014 - 20:29
- joker, Parf, Ubik i 3 innych osób lubią to
#406 OFFLINE
Napisano 05 wrzesień 2014 - 20:56
Przyzwyczaiłem się do fachowej i solidnej roboty w tym wątku i po raz kolejny- nie zawiodłem się
#407 OFFLINE
Napisano 06 wrzesień 2014 - 08:32
W przygotowaniu wersja River 10 cm. Typowy nocnik na późno jesienne sandały z płytkiej wody Premiera w przyszłym tygodniu
#408 OFFLINE
Napisano 06 wrzesień 2014 - 19:59
Dzisiaj testowałem taki wynalazek Praca dosyć ciekawa-w opadzie lustereczko w pozycji horyzontalnej,zaś przy jednostajnym prowadzeniu bardzo równy tor przynęty z miganiem boczkami. Oczywiście skrzydełko zapiernicza jak turbina w Ferrari Fajnie toto się prowadzi wachlarzem z podbiciem i opadem. Zobaczymy jeszcze jak sprawdzi się przy łowieniu punktowym tj. rzut w miejsce żerującej rapy i opad Przy długości 5 cm i 12 g leci jak pocisk
Załączone pliki
- madpaw, Dienekes, gulf i 4 innych osób lubią to
#409 OFFLINE
Napisano 06 wrzesień 2014 - 20:23
Dzisiaj testowałem taki wynalazek Praca dosyć ciekawa-w opadzie lustereczko w pozycji horyzontalnej,zaś przy jednostajnym prowadzeniu bardzo równy tor przynęty z miganiem boczkami. Oczywiście skrzydełko zapiernicza jak turbina w Ferrari Fajnie toto się prowadzi wachlarzem z podbiciem i opadem. Zobaczymy jeszcze jak sprawdzi się przy łowieniu punktowym tj. rzut w miejsce żerującej rapy i opad Przy długości 5 cm i 12 g leci jak pocisk
super pomysł ..
Mam coś takiego (wirujący ogonek) tylko że z przodu - na stalce. Znajomy łowi i ma bardzo dobre wyniki http://www.maxkf.pl/...-spinner-winner. Wprowadz te przynety do "produkcji" mogą być bardzo łowne.
Użytkownik tibhar edytował ten post 06 wrzesień 2014 - 20:23
#410 OFFLINE
Napisano 07 wrzesień 2014 - 18:11
super pomysł ..
Mam coś takiego (wirujący ogonek) tylko że z przodu - na stalce. Znajomy łowi i ma bardzo dobre wyniki http://www.maxkf.pl/...-spinner-winner. Wprowadz te przynety do "produkcji" mogą być bardzo łowne.
Hm, zobaczymy w przyszłym sezonie. Jak coś będzie chciało to wąchać to pewnie zrobię kilka sztuk na testy Na chwilę obecną czas pochłaniają inne rzeczne killery i jerki szczupakowe "Kołyski"
#411 OFFLINE
Napisano 07 wrzesień 2014 - 18:41
Hej Spinnerman. Ale fajne woby robisz. Że też dopiero dzisiaj natknąłem się na Twój wątek. Dałeś mi sporo inspiracji szczególnie rivierkami. Chętnie bym kilka przytulił tylko trochę nie mój kaliber
Masz styl, powodzenia w dalszych konstrukcjach.
Ps. mniejszego coś dłubiesz? Na klenie np? Jeżeli tak to pokazuj...
Niedługo trzeba było czekać hehe. Dzisiaj w trakcie ustawiania Riverów na jednej z warszawskich rafek. Klenie tłukły w rynnie głębokiej na około 3 m. W sumie trzy ryby i kilka dodatkowych pobić w tym jedno potężne pod nogami; prawdopodobnie boleń lub sandacz Brania w samo południe Oczywiście nie sądzę, że Riviery to wobki typowo kleniowe i podaję to jako ciekawostkę i fajny zbieg okoliczności tym bardziej, że jesienią na klenie raczej już nie liczyłem Wieczorem wrzucę filmiki z pracy Riverów na Wisełce. Woda spadła i oczyściła się troszkę to coś tam będzie widać
Załączone pliki
Użytkownik spinnerman edytował ten post 07 wrzesień 2014 - 18:43
- krystiano1981r i pablo1988 lubią to
#412 OFFLINE
Napisano 07 wrzesień 2014 - 21:13
Pisałem przed chwilą, że woda w Wisełce opadła, że czysta, że filmik, klenik i inne pierdoły kiedy dotarła do mnie najsmutniejsza i najbardziej niewiarygodna wiadomość jakiej bym się nie spodziewał w najgorszych sennych horrorach. Krystek Przyjacielu mogłeś jeszcze zaczekać...Zawsze szukałeś najlepszych łowisk, swojej arkadii...ale mogłeś jeszcze poczekać...Do zobaczenia na rzekach pełnych boleni Przyjacielu. [*]
Załączone pliki
Użytkownik spinnerman edytował ten post 07 wrzesień 2014 - 21:41
#413 OFFLINE
Napisano 09 wrzesień 2014 - 09:34
Zamieszczam obiecany filmik z pracy Riverów w warunkach wiślanych Miłego oglądania
- MATIG i Pride lubią to
#414 OFFLINE
Napisano 09 wrzesień 2014 - 09:46
...i taki classic czyli czarny grzbiet srebrne boki
#415 OFFLINE
Napisano 09 wrzesień 2014 - 09:49
Te "sreberko" bardziej do mnie przemawia.Ładnie błyska w metnej wodzie.
Towarzystwo z boku komentuje
#416 OFFLINE
Napisano 09 wrzesień 2014 - 10:03
Praca jednego i drugiego jest identyczna. Dlatego wstawiłem drugi filmik ze sreberkiem gdyż dzięki kontrastowi z czarnym grzbietem dobrze widać lusterkowanie
#417 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2014 - 15:21
#418 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2014 - 16:44
Super praca tych Rivierków.
Twoje dzisiaj do Ciebie pojechały, więc w weekend bolki postraszysz
#419 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2014 - 22:53
#420 OFFLINE
Napisano 13 wrzesień 2014 - 11:30
Obiecanaprototypowa Sandaczowa 10. Pływający, waga 10 gram. Akcja typowo boczna-lusterkowanie. Głębokość pracy 0,5-1 m. Typowy opaskowy nocnik
Załączone pliki
- teki77, gutekjelonki i Ubik lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 5
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych