Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

LB HM Spinnerman

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4519 odpowiedzi w tym temacie

#461 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 06 październik 2014 - 21:58

Piknie ci te przynęty wychodzą ;-)

Dzięki za uznanie :) W końcu to dla Was ;)

#462 OFFLINE   Pride

Pride

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 3261 postów

Napisano 11 październik 2014 - 15:42

Witam! :P byłem dzisiaj przetestować kołyskę i musze przyznać, że bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła. Piękne wykonanie z dbałoscią o najmniejsze detale. Praca- jak dla mnie cudo, właśnie takiej przynęty potrzebowałem, nie schodzi głęboko, a pięknie odjeżdza na boki :rolleyes: podsumowując miejsce w moim pudełku ma pewne.

Jeszcze raz dzięki i kiedyś odwdzięczę się zdjęciem pięknej ryby z kołyską w paszczy B)

Załączony plik  1066591_DSC05530.JPG   29,1 KB   10 Ilość pobrań

#463 OFFLINE   Melanzyk

Melanzyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3064 postów
  • LokalizacjaDublin / Częstochowa / Lubaczów
  • Imię:Maciej

Napisano 12 październik 2014 - 07:35

A jakie najwieksze kolyski robisz? Wygladaja soczyscie :)

#464 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 12 październik 2014 - 15:21

Witam! :P byłem dzisiaj przetestować kołyskę i musze przyznać, że bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła. Piękne wykonanie z dbałoscią o najmniejsze detale. Praca- jak dla mnie cudo, właśnie takiej przynęty potrzebowałem, nie schodzi głęboko, a pięknie odjeżdza na boki :rolleyes: podsumowując miejsce w moim pudełku ma pewne.
Jeszcze raz dzięki i kiedyś odwdzięczę się zdjęciem pięknej ryby z kołyską w paszczy B)
attachicon.gif1066591_DSC05530.JPG

A jakie najwieksze kolyski robisz? Wygladaja soczyscie :)

Teraz robię dwa modele 7 cm do 35 gram i 10 cm do 70 gram włàcznie z pływajàcymi. Waga w zależności od potrzeb łowiska bez utraty akcji - mocne odjazdy z wychyleniami na boki i lusterko w opadzie.

#465 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 12 październik 2014 - 15:25

attachicon.gif1066591_DSC05530.JPG

Coś mi nie zapisało... Cieszę się, że trafiony w gusta :) myślę, że Twoim szczupłym też przypasi ;)
Ps. Bardzo ładne zdjęcie.
  • Pride lubi to

#466 OFFLINE   krystiano1981r

krystiano1981r

Historię tworzą ci,którzy wieszają bohaterów...

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2790 postów
  • LokalizacjaDolina Widawy...;)
  • Imię:Krystian

Napisano 20 październik 2014 - 21:09

Cześć Adam.

Dzisiaj na Twojego boleniowego jerka skusiły się dwie piękne rapy,niestety nie dane mi było z nimi zapozować do fotki.

W pierwszym przypadku pękła linka zaraz praktycznie po braniu a w drugim,rozgiął się jeden z grotów Ownera.

Obie ryby widziałem doskonale bo atakowały praktycznie pod nogami.

Pierwsze branie było szczególnie urokliwe i pewnie długo jeszcze nie zapomnę tego widoku.Wobler zaoczkował dwukrotnie na powierzchnie wody i w tym samy momencie za wabikiem "wyrósł" potężny garb a ze sekundę czy dwie poczułem piekielnie mocne uderzenie,niestety długo nie delektowałem się holem... :(

Nazwy woblera niestety nie pamiętam,ale Ty zapewne wiesz jaki to był model?

Może mógłbyś go jeszcze raz przedstawić w wątku bo z całą pewnością warto... ;) :)

#467 OFFLINE   siwypike

siwypike

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 945 postów
  • LokalizacjaToruń

Napisano 20 październik 2014 - 22:08

Jerków Adama nie próbowałem. U mnie sprawdza się większy sterowiec. :)

Załączony plik  DSC_1084a.jpg   35,7 KB   6 Ilość pobrań

Ale skoro polecasz to będę musiał spróbować ;)

• joker lubi to

#468 OFFLINE   krystiano1981r

krystiano1981r

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2790 postów

Napisano 20 październik 2014 - 22:23

Jerków Adama nie próbowałem. U mnie sprawdza się większy sterowiec. :)

attachicon.gifDSC_1084a.jpg

Ale skoro polecasz to będę musiał spróbować ;)

Tego wspomnianego jerka dostałem od Adama jako gratis do jakiegoś zamówienia.Dzisiaj postanowiłem dać mu szansę (wcześniej obławiałem miejscówkę innymi woblerami). Warto wspomnieć,że branie nastąpiło dosłownie w pierwszym rzucie.Taka sytuacja daje mi dużo do myślenia... ;)

#469 OFFLINE   siwypike

siwypike

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 945 postów
  • LokalizacjaToruń

Napisano 20 październik 2014 - 22:38

Tej jesieni na tych samych miejscówkach bolenie na każdym wyjeździe gryzą co innego. Po kilku latach łowienia człowiek uświadamia sobie jak niewiele jeszcze wie ;) Na powierzchni martwa woda. Obławiam gumami RH 12 głębsze partie wody i czuję, że się rapy odbijają się od gumy bez brania. głębokość 4-5m z wypłyceniem do 2m. Po 40min obławiania miejscówki zaczynam łowić większymi woblerami powierzchniowymi żeby nie zwariować i odpocząć. Po pierwszym przeprowadzeniu nad wypłyceniem woblera ze zdjęcia wyżej boleń 65cm zameldował się na końcu zestawu. Po 4 boleniach zrobiła się cisza. :)

U mnie nie ma co myśleć tylko trzeba szybko dopasowywać się do łowiska i kombinować. Wnioski na przyszłość wyciągnę jak będzie po sezonie. ;)  O ile będzie można takowe wyciągnąć. :rolleyes:

• joker, Karol Krause i krystiano1981r lubią to

#470 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 21 październik 2014 - 08:52

Super, że połowiliście :) Jak zauważył @siwypike w tym roku bolki bardzo wybredne były; przebierały w woblerach i gumach jak w grządce kartofli :) Nie dość, że codziennie gryzły na co innego to jeszcze co woda to inny wobler :wacko: Ponad to ostatnimi czasy rapowanie stało się bardzo modne, więc rapy szybko się uczą a jak wiadomo to inteligentne bestie :) dlatego warto ciągle poszukiwać nowych przynęt i sposobów ich prezentacji.

Chyba wiem Krystian o którym woblerze mówisz. Kiedyś go opisywałem. NB to mój ulubiony jerk na bolki bo działa przez cały rok chociaż zainteresowanie nim nie było zbyt wielkie, zapewne z racji wielkości bo to całe 10 cm i 14 gram z cienkiej lipowej listwy hehe na marginesie wiedziałem, że ten wobler któregoś dnia otworzy Ci wodę ;)  Ja teraz ganiam już za wiślanymi zedami, chociaż w ubiegłym tygodniu też jeszcze połowiłem rapek ;) Z wczorajszego spaceru  :ph34r:  Pozdrawiam

Załączone pliki

Użytkownik spinnerman edytował ten post 21 październik 2014 - 08:57

#471 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 21 październik 2014 - 09:37

Krystian, jak się nie mylę to chodzi o ten model ??? :rolleyes:  Cienka listwa, 10 cm, ok. 14 g, akcja bardzo oszczędna z oczkowaniem.

Załączone pliki

#472 OFFLINE   krystiano1981r

krystiano1981r

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2790 postów

Napisano 21 październik 2014 - 11:27

Krystian, jak się nie mylę to chodzi o ten model ??? :rolleyes:  Cienka listwa, 10 cm, ok. 14 g, akcja bardzo oszczędna z oczkowaniem.

Tak to dokładnie ten model... :wub:

Tak szybko ruszyłeś z produkcją dla mnie...? :o ;) :D

Ps.Żartuję oczywiście,tydzień zaczekam ;) :lol:

• spinnerman lubi to

#473 OFFLINE   tombrajder

tombrajder

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 175 postów
  • LokalizacjaBielsko-Biała
  • Imię:Tomek
  • Nazwisko:B.

Napisano 21 październik 2014 - 12:11

Ja na tego też bym zaczekał  ;) Podobnie zresztą jak na pozostałe jerki boleniowe. Kolega @Bajzi daje świetne rekomendacje.

• spinnerman lubi to

#474 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 21 październik 2014 - 21:03

Tak to dokładnie ten model... :wub:
Tak szybko ruszyłeś z produkcją dla mnie...? :o ;) :D
Ps.Żartuję oczywiście,tydzień zaczekam ;) :lol:

Tak myślałem ;) takiego w wersji holo też dostaniesz. Robi robotę o zmierzchu i w pochmurne dni ;)

#475 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 21 październik 2014 - 21:09

Ja na tego też bym zaczekał  ;) Podobnie zresztą jak na pozostałe jerki boleniowe. Kolega @Bajzi daje świetne rekomendacje.

Jak dam radę to może jeszcze parę sztuk wrzucę na giełdę. Na chwilę obecnà jerki szczupakowe sà priorytetem ;) w razie pytań zapraszam na priv.

#476 OFFLINE   krystiano1981r

krystiano1981r

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2790 postów

Napisano 21 październik 2014 - 21:12

Tak myślałem ;) takiego w wersji holo też dostaniesz. Robi robotę o zmierzchu i w pochmurne dni ;)

Dzięki Adam.

Już się nie mogę doczekać,zwłaszcza,że te brania z powierzchni zapadają na bardzo,bardzo długo w pamięć ;)  :) 

#477 OFFLINE   AndrzejZareba

AndrzejZareba

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 92 postów
  • LokalizacjaWrocław/Warszawa

Napisano 22 październik 2014 - 10:03

Witam. Z dużym zainteresowaniem przeczytałem Pański wątek. Fachowa wiedza i pięknie wykonane woblery. A co Pan proponuje pod sandacza?. Interesują mnie woblery w granicy 8-10 cm. Pozdrawiam Andrzej.

#478 OFFLINE   tomasxt

tomasxt

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1087 postów
  • LokalizacjaStargard
  • Imię:Tomasz

Napisano 22 październik 2014 - 13:14

Fajowskie, takie pany japany :)

#479 OFFLINE   Hesher

Hesher

Ekspert

• Lurebuilding Team
  • PipPipPipPip
  • 6350 postów
  • LokalizacjaPułtusk
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:Prażmowski

Napisano 23 październik 2014 - 06:59

Fajowskie, takie pany japany :)

Bo Adaś niedaleko Japonii mieszkał i mu tak zostało z woblerami  :D

• spinnerman lubi to

#480 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 23 październik 2014 - 08:23

Witam. Z dużym zainteresowaniem przeczytałem Pański wątek. Fachowa wiedza i pięknie wykonane woblery. A co Pan proponuje pod sandacza?. Interesują mnie woblery w granicy 8-10 cm. Pozdrawiam Andrzej.

Andrzeju na sandacza stosuję 9-ki DR i płytko schodzàce, smukłe o bardzo oszczędnej pracy ktòra sprawdza mi się o zmierzchu i o świcie. Sà to zwykle modele w wersjach fluo. Zdjęcia sà w wàtku; wobki na grzbietach majà napis Zander ;) natomiast na nocki lubię wobki mocniej mieszajàce i tu sprawdziły się Riverki zaròwno pękate 6 -ki jak też zbliżone do shad rapa 8-ki. Moim zdaniem nie istniejà jakieś stricte sandaczowe woblery. Sandacze przyławiałem zaròwno na sumowe baryły, szczupakowe jerki czy trolingowe SDR-y. Jedno jest jednak pewne-żerujàcy, rzeczny sandał to Bad Boy i lubi konkretne przynęty ;) Pozdrawiam Adam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych