Skocz do zawartości

Nowości castingowe Team Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pojawiły się niedawno u dystrybutora nowe kije castingowe z serii Team Dragon. Jestem nieco zaskoczony oferowanymi długościami: 2,30-2,45 m...

Info dla potencjalnych zainteresowanych.

2,30m. 7-25g.- 320 zł.

2,40m. 3-14g.- 320 zł

2,30m. 14-35g.- 330 zł

2,45m. 7-21g.- 340 zł

Opublikowano

Cześć Zewu,

Mamy te wędki od kilku miesięcy w testach. Dostaliśmy chyba z 6 szt. W tym 3 silver dragon. Tutaj kilka zdjęć. Właśnie zbieramy swoje uwagi i przekażemy je producentowi. Przy okazji na wędki Silver Dragon udało mi się złowić kilka boleni w tym roku i jakieś okonie (niewielkie).

1. 2.13m 10-30g

2. 2.40 3-14g

3. 1.98 5-10g (ten opis jest na 100% nieprawidłowy bo wędka jest znacznie mocniejsza)

4. 2.13 10-20g

5. 2.30 7-25g

6. 2.30 14-35g

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

Opublikowano

Tutaj kilka zdjęć.

Coś się popindoliło nie otwierają się foteczki. U mnie może.?? Dla pewności pytam.

Opublikowano

He, he, no to kończcie z tymi wnikliwymi testami i podajcie wyniki/spostrzeżenia/wnioski :D Kije już trafiły do sprzedaży (jedynie Team Dragon), najwyższa więc pora.

BTW fakt, zdjęć nie widać.

Opublikowano

Tak to jest jak sie jest testerem Dragona.... kijki za free :mellow:

Pozdrawiam

Slider :D

Nie jesteśmy testerami Dragona ani żadnej innej firmy. Wiele firm, zgodnie z tym co napisane na stronie głównej przekazuje nam próbki produktów licząc na naszą nasze opinie. Tak też robimy. Jeśli coś jest naszym zdaniem dobre to piszemy o tym ale nie stronimy też od negatywnych opinii. Jest tego sporo na tym forum.

Testowanie sprzętu to kawał roboty. To nie tylko łowienie ale pisanie co się podoba a co nie. Na codzień łowimy własnym sprzętem bo jak wiesz nie zamieniłbym megabassa czy evergreena na Dragona. Po prostu nie jestem do kupienia :D Ale przysłużyć się do rozwoju castingu w Polsce - chętnie.

Niestety by zachować pełen obiektywizm strony jerkbait.pl nie umieścimy na stronie wyników testu. Na obiektywiźmie zależy nam najbardziej byście wiedzieli, że to co przeczytacie wynika z naszego przekonania o jakości produktu a nie z wdzięczności do firmy XYZ. Również nie będę publikował swoich wrażeń z testów. Wszelkie wyniki zostaną przekazane Dragonowi. Na naszej stronie chcemy pisać o rzeczach, które kupujemy za własne pieniądze a nie o prezentach do testu. Tak więc zdjęcia i parametry wędzisk tak ale opinia - NIE. Oczywiście forumowicze, którzy nie należą do grona redakcyjnego mogą napisać artykuł o tych wędkach.

Pozdrawiam

Remek

Opublikowano

tak więc dla obiektywizmu jako zwykły użytkownik forum powiem, że mocniejsze kije z tej serii są znacznie gorsze. Wada serii jest to, ze szystkie kije niezaleznie od mocy sa podobnie uzbrojone (czyt nie optymalnie) jednak dla mniej zasobnego i poczatkujacego castingowca seria Team Dragon jest o niebo lepsza niż zachwalane i promowane kije perseusz jaxona.

to tyle... :unsure:

pozd JW :D

Opublikowano

REMEK NAPISAŁ

Po prostu nie jestem do kupienia :D Ale przysłużyć się do rozwoju castingu w Polsce - chętnie.

JAK TO NAPISAŁ PEWIEN POLSKI KLASYK (W. Ł.) NIE MA LUDZI NIEPRZEKUPNYCH, TO TYLKO KWESTIA CENY, NIE ZAAWSZE SĄ TO PIENIĄDZE :lol:

Opublikowano

REMEK NAPISAŁ

Po prostu nie jestem do kupienia :D Ale przysłużyć się do rozwoju castingu w Polsce - chętnie.

JAK TO NAPISAŁ PEWIEN POLSKI KLASYK (W. Ł.) NIE MA LUDZI NIEPRZEKUPNYCH, TO TYLKO KWESTIA CENY, NIE ZAAWSZE SĄ TO PIENIĄDZE :lol:

Nie znasz mnie. Albo coś robię bo to lubię albo nie robię :D Moja prosta zasada. Oczywiście można by dyskutować ale ... po co. Ta strona ma być dla mnie przyjemnością a nie ... miejscem nabierania ludzi i realizacją swoich niskopoziomowych potrzeb :D Zarabiam gdzie indziej. Wiarygodność dla mnie jest najważniejsza.

Pozdrawiam

Remek

Opublikowano

@Remek

to byl taki joke :D

Ale powiedz chciałbyś dostać próbkę evergreen'a lub megabassa do przetestowania :mellow: ?

Pozdrawiam

Opublikowano

Ale powiedz chciałbyś dostać próbkę evergreen'a lub megabassa do przetestowania :mellow: ?

Pozdrawiam

Pewnie, że tak. Ale jestem za mały :D

Pozdrawiam

Remek

Opublikowano

a kto by niechciał :lol: wystarczy raz pomacać MB-żeby chcieć więcej-a testy :huh: :huh: :huh: dawaj ile masz :mellow:

Opublikowano

dawaj ile masz :mellow:

Słodka tajemnica :D

Pozdrawiam

Remek

Opublikowano

Phala masz rację. Ten tekst to zaszłość historyczna z czasów kiedy niewiele wiedzieliśmy o tym jak do tego tematu podejść. Szybko okazało się, że stawanie po jednej stronie to droga, którą nie powinniśmy zmierzać. Nie ukrywam, że były również próby testowania i pisania ale tak jak wspomniałem - nie tędy droga. Teraz pomagamy, opiniujemy ale staramy sie tego nie przenosić na forum.

Zmienię ten tekst i dziękuję, że to poruszyłeś.

Pozdrawiam

Remek

Opublikowano

Remek Ty jesteś za mały?To co Ja mam powiedzieć przy 171 cm. i już nie rosnę :mellow: .Nigdy nie będę testował megabassa :(.

Pozdrawiam Gromit :D

:lol:

Pozdrawiam

Remek

Opublikowano

tak więc dla obiektywizmu jako zwykły użytkownik forum powiem, że mocniejsze kije z tej serii są znacznie gorsze. Wada serii jest to, ze szystkie kije niezaleznie od mocy sa podobnie uzbrojone (czyt nie optymalnie) jednak dla mniej zasobnego i poczatkujacego castingowca seria Team Dragon jest o niebo lepsza niż zachwalane i promowane kije perseusz jaxona.

to tyle... :unsure:

pozd JW :D

@jerzy

perseusz na początek jest ok znajdż mi taki kijek za stówke dla uczącego się amatora :D

Opublikowano

prosze bardzo, premier sankt crua kosztuje stowke ... no OK, dolcow :mellow:

tak, te wedki mamy juz dawno i juz na samym poczatku podjelismy wspolnie taka a nie inna decyzje, na temat publikacji testu, wyniki netto dostanie dragon, na stronie opublikujemy 'suche dane' i ew. uwagi testerow, that's all