Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Love-Bait

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4486 odpowiedzi w tym temacie

#381 OFFLINE   Pride

Pride

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 3261 postów

Napisano 20 lipiec 2014 - 00:28

Jasne, że chcę! ;)  oczywiście kiedyś się odwdzięczę jakimś mysiorem czy okoniem :lol:

#382 OFFLINE   Hesher

Hesher

Ekspert

• Lurebuilding Team
  • PipPipPipPip
  • 6345 postów
  • LokalizacjaPułtusk
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:Prażmowski

Napisano 20 lipiec 2014 - 00:43

To mamy dila. Skoro tak Pan stawiasz sprawę to w poniedziałek go wyślę.
  • Pride lubi to

#383 OFFLINE   Hesher

Hesher

Ekspert

• Lurebuilding Team
  • PipPipPipPip
  • 6345 postów
  • LokalizacjaPułtusk

Napisano 20 lipiec 2014 - 01:35

/W końcu też udało się nagrać filmik ze skończonym woblerem zamiast kolejnej surówki.

• @slider@ lubi to

#384 OFFLINE   jurkan

jurkan

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 416 postów
  • Imię:Jerzy

Napisano 20 lipiec 2014 - 08:52

/W końcu też udało się nagrać filmik ze skończonym woblerem zamiast kolejnej surówki.

Jest gitarra, jest w nich moc i ja sem już na nie zapisał !!! :D  :P

#385 OFFLINE   Hesher

Hesher

Ekspert

• Lurebuilding Team
  • PipPipPipPip
  • 6345 postów
  • LokalizacjaPułtusk

Napisano 20 lipiec 2014 - 11:11

Filmik jest krótki i pokazuje tylko jeden sposób prowadzenia woblerów. Teraz na wyjeździe będę miał dużo lepszą wodę do nagrania sensownego wideo i mam operatora dogadanego  ;)

#386 OFFLINE   Hesher

Hesher

Ekspert

• Lurebuilding Team
  • PipPipPipPip
  • 6345 postów
  • LokalizacjaPułtusk

Napisano 20 lipiec 2014 - 21:50

Pierwsze przymiarki do strony projektowej  :)

Załączony plik  mermaid1part.png   553,36 KB   3 Ilość pobrańZałączony plik  mermaid3part.png   621,93 KB   4 Ilość pobrańZałączony plik  mermaid2part.png   386,27 KB   4 Ilość pobrań

#387 OFFLINE   jurkan

jurkan

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 416 postów
  • Imię:Jerzy

Napisano 21 lipiec 2014 - 12:20

Pierwsze przymiarki do strony projektowej  :)

attachicon.gifmermaid1part.pngattachicon.gifmermaid3part.pngattachicon.gifmermaid2part.png

Nie lubię gryzoni B)

#388 OFFLINE   seemoore

seemoore

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 935 postów

Napisano 21 lipiec 2014 - 12:44

Jest moc :)... Woblerki pieknej maści i pracy :)... Będę też testował z kamerką podwodną :)...

#389 OFFLINE   miras1983

miras1983

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1193 postów

Napisano 21 lipiec 2014 - 20:49

Cały czas do przodu :clappinghands: i widzę, że wobler jednak nie musi być w paski ;)

Pozdrawiam

#390 OFFLINE   Hesher

Hesher

Ekspert

• Lurebuilding Team
  • PipPipPipPip
  • 6345 postów
  • LokalizacjaPułtusk

Napisano 21 lipiec 2014 - 21:51

Musi musi tylko mi się szablon podarł w czasie malowania. Podeślę Ci woblery po powrocie z urlopu w końcu jesteś Główny Tester  ;)

#391 OFFLINE   miras1983

miras1983

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1193 postów

Napisano 21 lipiec 2014 - 22:00

Daj spokój... ja już nie pamiętam jak się obsługuje wędkę :( ale w tym tygodniu sprawdzę nocne zaporowe bolenie twoimi jerkami, był rok ,że rewelacyjnie na podobne przynęty reagowały

#392 OFFLINE   miras1983

miras1983

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1193 postów

Napisano 21 lipiec 2014 - 22:07

Zapowiadana tajna broń, mam sporo skrzydełek ze starej polskiej produkcji DEWARU więc będzie podwójna gratka made in Poland  :) Trwają próby ogniowe.

attachicon.gif20140719_233344.jpg

fajna tajna broń...coś podobnego kiedyś ci pokazywałem, tylko moja musi nabrać mocy :) sandacz musi w to uderzyć łaski nie robi

Użytkownik miras1983 edytował ten post 21 lipiec 2014 - 22:08

#393 OFFLINE   Hesher

Hesher

Ekspert

• Lurebuilding Team
  • PipPipPipPip
  • 6345 postów
  • LokalizacjaPułtusk

Napisano 21 lipiec 2014 - 22:31

Też tak myślałem, z opadu może być niezły pistolet i do tego ozdobiony Dewarowskim oldschoolem  B)  Testowaliśmy ze sliderem je ostatnio i wszystko fajnie daje się baaardzo powoli prowadzić przy dużych obrotach skrzydełka, ale przy przyspieszeniu zaczynał się krecić, myślałem, że za lekki ale to było co innego- już bangla jak trzeba  :). Będziesz chciał sztukę?

#394 OFFLINE   miras1983

miras1983

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1193 postów

Napisano 21 lipiec 2014 - 22:45

jasne ,ale najpierw ja zrobie wysyłkę, a w opadzie jak?

#395 OFFLINE   Hesher

Hesher

Ekspert

• Lurebuilding Team
  • PipPipPipPip
  • 6345 postów
  • LokalizacjaPułtusk

Napisano 21 lipiec 2014 - 23:02

Tak jest :) Dam Ci cynk kiedy przesłać bo mnie teraz nie będzie. W opadzie materiał powinien załatwić sprawę tylko zobaczymy jak będzie pracowało skrzydełko, trzeba pewnie obciążenie przesunąć maks do przodu. Siekam teraz nowy model dlatego tak w kratkę odpisuję, chcę go jeszcze dzisiaj zaformować żeby parę sobie odlać przed mazurami.

Użytkownik Piotrek Sukingaad edytował ten post 21 lipiec 2014 - 23:07

#396 OFFLINE   seemoore

seemoore

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 935 postów

Napisano 22 lipiec 2014 - 11:02

Dzieła kolegi @ Piotrek Sukingaad to naprawdę pierwsza klasa :)... Wiem, bo własnie otrzymałem jeden z modeli. Po wzięciu w ręce, łezka zakręciła się w oczku :)... 

Piotrek, oby tak dalej - wróżę Ci wielką karierę :)...

• miras1983 lubi to

#397 OFFLINE   miras1983

miras1983

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1193 postów

Napisano 22 lipiec 2014 - 12:16

Jeżeli chodzi o wirowanie ,to się tym nie przejmuj jak nie uzyskasz, ważne żeby fajnie skrzydełko wachlowało, błyskało w opadzie i będzie działać ,przy tym może jeszcze jakieś wykładanie na bok korpusu... i kiler :)  na opadowe ryby, które nie widziały nic oprócz gumek

#398 OFFLINE   Hesher

Hesher

Ekspert

• Lurebuilding Team
  • PipPipPipPip
  • 6345 postów
  • LokalizacjaPułtusk

Napisano 22 lipiec 2014 - 21:21

Dzieła kolegi @ Piotrek Sukingaad to naprawdę pierwsza klasa :)... Wiem, bo własnie otrzymałem jeden z modeli. Po wzięciu w ręce, łezka zakręciła się w oczku :)... 

Piotrek, oby tak dalej - wróżę Ci wielką karierę :)...

Ciężko wyobrazić mi sobie tą wielką karierę, szczególnie gdy moje słońce patrzy na mnie jak na idiotę gdy buduję sobie w kąciku formę z klocków lego albo lepię coś z plasteliny ;p Wystarcza mi, że wie jakie to dla mnie ważne i nie marudzi gdy siedzę nad woblerami do rana a potem z biegu gonię na testy i odsypiam pół dnia. Jest ok :)

Jeżeli chodzi o wirowanie ,to się tym nie przejmuj jak nie uzyskasz, ważne żeby fajnie skrzydełko wachlowało, błyskało w opadzie i będzie działać ,przy tym może jeszcze jakieś wykładanie na bok korpusu... i kiler :)  na opadowe ryby, które nie widziały nic oprócz gumek

Nie przejmuję się bo wirują elegancko, mam duże nadzieje jeżeli chodzi o materiał i możliwość prezentacji. Dzisiaj na chwilę wróciłem do mazania sprayem po krzakach, żeby wyrobić się z pomalowaniem ostatnich już chyba woblerów przed wyjazdem. Panowie Bezdomni golą kółka od wózków z Tesco do swoich hot rodów a mi przy okazji zrobili suszarkę do przynęt.

Załączony plik  20140722_184350.jpg   82,23 KB   6 Ilość pobrań

Woblery poszły już w pierwszą warstwę Hartzlacka, zostały mi jeszcze nowe uklejki do odlania ale powoli mi bokiem wychodzi. 

#399 OFFLINE   seemoore

seemoore

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 935 postów

Napisano 23 lipiec 2014 - 08:38

seemoore, on 22 Jul 2014 - 12:02, said:

Dzieła kolegi @ Piotrek Sukingaad to naprawdę pierwsza klasa ... Wiem, bo własnie otrzymałem jeden z modeli. Po wzięciu w ręce, łezka zakręciła się w oczku ...

Piotrek, oby tak dalej - wróżę Ci wielką karierę ...

Ciężko wyobrazić mi sobie tą wielką karierę, szczególnie gdy moje słońce patrzy na mnie jak na idiotę gdy buduję sobie w kąciku formę z klocków lego albo lepię coś z plasteliny ;p Wystarcza mi, że wie jakie to dla mnie ważne i nie marudzi gdy siedzę nad woblerami do rana a potem z biegu gonię na testy i odsypiam pół dnia. Jest ok

No cóż, mam potobnie z żoną :)... Tylko moja trochę marudzi, że "rybkom" poświęcam czasu wiecej, niż jej :)... 

No co zrobić - jakieś hobby trzeba mieć :)

NIebawem spróbuję zaatakować żywicę i inne ustrojstwa, to może produkcja pójdzie nieco sprawniej :)... Najpierw jednak muszę przejść do dzieła z serią około 70 woblerów (3 modele), które są w toku :)...

Pozdrowionka Piotrek i udanego wypoczynku :)...

#400 OFFLINE   Pride

Pride

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 3261 postów

Napisano 23 lipiec 2014 - 10:56

Postapokaliptyczny dotarł i muszę powiedzieć, że zdjęcia nie oddają prawdziwego piękna woblerów NAWET W POŁOWIE. Piękne malowanie, nie mogę się już doczekać testów ;)

Jeszcze raz dzięki i niebawem się odwdzięczę ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych