Warta odcinek od Biskupic, Włyń, Most Warcki i zbiornik Jeziorsko
#1661 OFFLINE
Napisano 22 czerwiec 2023 - 17:04
No, ale żeby nie było, coś tam można wydziobac czasem. Dziś trafiłem szczupaka na forumowe minimum, drugiego mniejszego i klenia. Ostatnimi czasy sporo okoni się wiesza, z kleniami póki co nie idzie mi współpraca, a jozia to nie widziałem od wczesnej wiosny. Z ciekawszych przygód - boleń jak krawężnik zdemolował mi miniwoblerka, a przedwczoraj prawie poszedłem w spodniobutach na dno. Cel na najbliższe miesiące - złowić z premedytacją rapę. Pozdro.
- Sławek Oppeln Bronikowski, Maciek Rożniata, elpojo i 7 innych osób lubią to
#1662 OFFLINE
Napisano 23 czerwiec 2023 - 19:30
- Maciek Rożniata lubi to
#1663 OFFLINE
Napisano 24 czerwiec 2023 - 21:34
Nikt nic nie łowi? Wątek umiera jak nasza Warta. Ostatnio przepyłnąłem kajakiem długi odcinek naszego okręgu, a wędkarza nie widziałem. Nawet te najbardziej znane mety świeciły pustakami. W zastraszającym tempie zarastają wolniaki oraz zastoiska. W niektórych jeszcze kilka lat temu łowiłem ryby, a teraz rosną dwumetrowe chaszcze.
No, ale żeby nie było, coś tam można wydziobac czasem. Dziś trafiłem szczupaka na forumowe minimum, drugiego mniejszego i klenia. Ostatnimi czasy sporo okoni się wiesza, z kleniami póki co nie idzie mi współpraca, a jozia to nie widziałem od wczesnej wiosny. Z ciekawszych przygód - boleń jak krawężnik zdemolował mi miniwoblerka, a przedwczoraj prawie poszedłem w spodniobutach na dno. Cel na najbliższe miesiące - złowić z premedytacją rapę. Pozdro.
Oj z Jaziami ciężko cały rok chodzę za tą rybą na odcinku Sieradzkim. Jelce i to spore trafiam;-))) no małe klenie czy okonie tez sie wieszaja..ale moje ukochane Jazieee ????
#1664 OFFLINE
Napisano 24 czerwiec 2023 - 22:15
Przykładowo na moich metach zniknęła ukleja , a jej raczej nikt nie zjadł. Tak samo jak klenikow, których było na gęsto. Zresztą jak wspomniałem w poście wcześniej - wędkarzy obecnie nad Wartą jest niewielu. W większości miejsc dzicz, parafrazując- laski, piaski i karaski.
#1665 OFFLINE
Napisano 26 czerwiec 2023 - 06:15
(... jozia to nie widziałem od wczesnej wiosny(...)
(...) jozie nie przeszkadzają w łowieniu(...)
... a co to za rybka ten "joź"?
#1666 OFFLINE
Napisano 26 czerwiec 2023 - 12:25
Czy ktoś łowił w Sieradzu, w okolicach Krowiego Mostu, ul. Obwodowa? Czy w ogóle warto tam zajrzeć?
#1667 OFFLINE
Napisano 26 czerwiec 2023 - 14:08
Zajrzeć można, ale czy jest tam coś ciekawego - raczej nie. Sporo ludzi się przewija i mocno wydeptane. Chociaż pewnie coś tam się da wydziobać, dla mnie niezbyt ciekawa miejscówka.
- Maciek Rożniata i Alexspin lubią to
#1668 OFFLINE
Napisano 27 czerwiec 2023 - 12:35
Dzięki.
#1669 OFFLINE
Napisano 27 czerwiec 2023 - 13:03
Wczoraj stałem w wodzie do 23, fajnie bolenie biły po zmroku. Jeden nawet postanowił mi wziąć, ale jakimś cudem dobrze się nie zapiął i spadł.
Niedługo przeprowadzam się do Sieradza, więc można się zgadać na jakiś urban fishing gdyby ktoś reflektował.
- Alexspin lubi to
#1670 OFFLINE
Napisano 27 czerwiec 2023 - 19:42
obok krowiego mostu nigdy sie nie zatrzymuje raczej lece do asfaltówki ale to gdy łaże od samego rana, bo ja zawsze startuje od kolejowego wiec kawałek mam do krowiego mostu.
- Alexspin lubi to
#1671 OFFLINE
Napisano 28 czerwiec 2023 - 04:52
Moje zainteresowanie wzbudziły w szczególności ostrogi na odcinku od krowiego mostu do mostu na Warcie (ul. Sienkiewicza trasa 83). Nigdy tam nie byłem, a na zdjęciach satelitarnych wygląda zachęcająco pod spinning.
- iduss lubi to
#1672 OFFLINE
Napisano 28 czerwiec 2023 - 09:20
Alexspin rzuce okiem na ten odcvinek co piszesz o ile google w miarę aktualne ;-)))
- Alexspin lubi to
#1673 OFFLINE
Napisano 28 czerwiec 2023 - 11:26
Dzięki
#1674 OFFLINE
Napisano 28 czerwiec 2023 - 13:16
Woda w klatkach między główkami max do kolan.
Dołki w napływie główek nieco głębsze +/- 1m,zasiedlone przez okonki akwariowe.
Za główkami naniesione góry piachu.
Poszukiwanie ryb w warkoczach bez żadnych efektów.
Późno popołudniowy spacer we wrześniu cudowny wędkarsko dno.
- Maciek Rożniata, Ide52, iduss i 1 inna osoba lubią to
#1675 OFFLINE
Napisano 30 czerwiec 2023 - 11:10
Popatrzyłem na googlach na te główki Alexspin na googlach które są z 2015 roku. Z początku nie kojazyłem o które chodzi ale teraz już wiem.Powiem ci ze raczej sie na nich nie zatrzymuje bo i na ten brzeg nie przechodze . Możę gdybym za boleniem chodził to mozna by było popróbowac ale jazia to tylko wieczorem w takiej piaskownicy o ile drobiazg na noc spływa.
- Alexspin lubi to
#1676 OFFLINE
Napisano 30 czerwiec 2023 - 12:44
Pod tamą rzeź, na zimowiskach to samo, cały rok walenia w cymbał wszystkiego co się rusza, a do tego wspomnieni wyżej miłośnicy napięcia (:
Ostatnio byłem na innej rzece i więcej ryb widziałem w ciągu dnia niż na Warciance przez ostatnie 5.
Z cyklu kiedyś to było:
- Maciek Rożniata, iduss i Alexspin lubią to
#1677 OFFLINE
Napisano 30 czerwiec 2023 - 13:59
Teraz mam dużo wolnego czasu, więc trochę pobuszowałem po różnych wioskach. Proceder kłusowniczy niestety nie zaniknął, bo pychóweczki co niektóre w nocy buszują, widocznie to już się ma w DNA. Zasypało moją letnią miejscówkę, która zawsze była wiosennym tarliskiem dla wszelkich ryb. Nie wiem skąd tyle tego piachu, więcej go niż wody. Pod kategorię cudu można uznać, że jeszcze cos w Warcie pływa.
Pod tamą rzeź, na zimowiskach to samo, cały rok walenia w cymbał wszystkiego co się rusza, a do tego wspomnieni wyżej miłośnicy napięcia (:
Ostatnio byłem na innej rzece i więcej ryb widziałem w ciągu dnia niż na Warciance przez ostatnie 5.
Z cyklu kiedyś to było:
No warcianka słabo prawda .Narazie jelce ,krąpie sie trafią. Pod tame nie jezdze nie chce się Wq.....
Ale mysle czy by nie poszukac jazi od kolejowego mostu w dół na Biskupice po Łódzkiej stronie.
Teraz po niedzieli sie wybiore poustawiac troche swoich wyskrobków i jak skończe to połażę.
- Maciek Rożniata i Alexspin lubią to
#1678 OFFLINE
Napisano 03 lipiec 2023 - 05:53
Dzięki Koledzy za podpowiedzi.
#1679 OFFLINE
Napisano 04 lipiec 2023 - 21:33
Dziś miałem nadzieję na fajniejszy dzionek, bo w kilku pierwszych rzutach złowiłem szczupaka, ładnego okonia oraz klenia już w forumowym wymiarze:
Niestety na tym się skończyło, później już nawet bez dotknięcia. Dalej próbuję złowić bolka, ale to zadanie z tych karkołomnych - jest ich bardzo mało, można pewnie je policzyć na palcach jednej ręki. Do tego nie zachowują się jak jak ich krewni przykładowo z Odry. Może jednak cierpliwość kiedyś zostanie wynagrodzona. Chwalcie się co u Was, a może zostałem sam na placu boju. Ciao!
- Maciek Rożniata, ODYSEUSZ, Alexspin i 1 inna osoba lubią to
#1680 OFFLINE
Napisano 05 lipiec 2023 - 13:13
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych