Grego Opublikowano 17 Października 2007 Opublikowano 17 Października 2007 Mam następujący problem: na kijku st.croix przyczepiam multika -lekko, łatwo i przyjemnie. Łowię, łowię, łowię i kończę. Usiłuję zdemontować kołowrotek - skucha! Pierścień mocujący sprawia wrażenie zapieczonego, nie dając się odkręcić. Radziłem sobie w ten sposób, że kolega trzymał tenże pierścień, a ja kręciłem we właściwą stronę wędką. Niestety, nie zawsze mam pod ręką kogoś do pomocy. Ponadto nie wydaje mi się, aby w tej klasy sprzęcie konieczne były podobne manipulacje. Czy mieliście kiedyś podobne perturbacje i czy znacie może jakiś użyteczny sposób rozwiązania tego rodzaju problemu? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.Pozdrawiam,
Friko Opublikowano 17 Października 2007 Opublikowano 17 Października 2007 @Gregozacisnij jakis rzemien / sznurek / pasek na nakretce (np. skrecajac) i po prostu ja odkrec. Pozdrawiam
Grego Opublikowano 17 Października 2007 Autor Opublikowano 17 Października 2007 @FrikoDziękuję za podpowiedź; jutro sprawdzę. Rzeczywiście może to zadziałać, a w końcu pasek w spodniach zwykle mam ze sobą...
Friko Opublikowano 17 Października 2007 Opublikowano 17 Października 2007 chodzi o to zebys mial dobre trzymanie na nakretce, na całej jej powierzchni... sam kiedyś podpatrzyłem ten patent
krzysiek Opublikowano 18 Października 2007 Opublikowano 18 Października 2007 Wszystko ok., ale sytuacja będzie się powtarzać. Ja bym najpierw postarał się oczyścić gwint uchwytu, a potem lekko przesmarował np. smarem grafitowym (zakładam, że uchwyt jest standardowy) i wytarł nadmiar, żeby nmie brudził rąk. Gorzej, jak problem nie leży w samym uchwycie, a w stopce multika (złe zpasowanie z uchwytem)...
Rekomendowane odpowiedzi