Grego Opublikowano 24 Października 2007 Opublikowano 24 Października 2007 Zamówiłem ostatnio we wspomnianym sklepie echosondę, dokonałem płatności kartą (adres bilingowy w Polsce), wskazałem adres odbiorcy w US (kolega), po czym dostałem dziwnego mail'a. Życzą sobie ode mnie potwierdzenia, że sprzęt zostanie w Stanach, ponieważ - jak twierdzą - prawo federalne zakazuje wywozu tego rodzaju towarów za granicę. Czy spotkaliście się z czymś podobnym? Może macie jakieś sugestie, co do trybu dalszego postępowania, bo przyznam szczerze, że trochę się zagotowałem Pozdrawiam,
Guzu Opublikowano 24 Października 2007 Opublikowano 24 Października 2007 Normalka. Cabelas potrafil wymyslec takie cos (doslownie to samo) jak chodzilo o smar Hot Souce do kolowrotkow Rozwiazanie jakie sie nasuwa: niech platnikiem bedzie ten do kogo pojdzie paczka. Wowczas jest na gladko. Inne rozwiazanie: wziac inny sklep. Swoja droga ostatnio obaj potentaci postanowili ujednolicic polityke kosztow wysylki i tna w przyslowiowego Guzu
explorator73 Opublikowano 25 Października 2007 Opublikowano 25 Października 2007 Witam,Ja ostatnio robiłem zakupy w Cabelasie i podałem amerykański adres doręczenia a płaciłem polską kartą i nie miałem tego typu problemów.Pozdrawiam,P.
magnum666 Opublikowano 25 Października 2007 Opublikowano 25 Października 2007 Nie robiłem jeszcze zakupów w USA, ale chciałbym sciągnąć troszkę sprzętu dla siebie (echo, gumy, haki i drobne pierdółki).Czy mogę prosić o pomoc jak i gdzie najlepiej dokonać takich zakupów?? Gdzie są przyzwoite ceny oraz asortyment??Jak mniej więcej kształtują się ceny przesyłek, opłaty za przelewy zagraniczne i dodatkowe koszty o których nie wspomniałem (z powodu niewiedzy). Jeśli ktoś planuje jakieś większe zakupy, to prosiłbym o kontakt wówczas można jakoś relatywnie rozłożyć koszty.Za wszelką pomoc z góry dziękuje
Rekomendowane odpowiedzi