Uchwyt / mocowanie przetwornika echosondy
#301 OFFLINE
Napisano 15 grudzień 2017 - 13:32
Rura aluminiowa 1000x28x1 - 5,29 PLN.
Rura aluminiowa 1000x25x1 - 4,67 PLN.
Motylki + śruby nierdzewne do regulacji teleskopowej uchwytu i przykręcenia
podstawy przetwornika 8,50 PLN.
Monataż wszystkiego i wykonanie półwałka aluminiowago z trzpieniem w moim przypadku gratis
Pozdrawiam
#302 OFFLINE
Napisano 15 grudzień 2017 - 15:15
Pozdrawiam
Daniel
#303 OFFLINE
#304 OFFLINE
Napisano 15 grudzień 2017 - 16:34
Mówisz o tym???
https://www.decathlo...id_8389370.html
Tak. Sam nie mam, ale opinie miał niezłe.
W rękach trzymałem - wyglada solidnie.
Pozdrawiam
Daniel
#305 OFFLINE
Napisano 15 grudzień 2017 - 16:37
Mam taki z Decathlonu, tak jak mówi Daniel solidna konstrukcja.
Jedyna wada to zbyt mały rozstaw mocowania.
- Dano. lubi to
#306 OFFLINE
Napisano 15 grudzień 2017 - 16:52
Na pierwszy rzut oka ten z Decathlonu dużo słabszy.
Poza tym sztyca ma tylko jeden punkt podparcia.
#307 OFFLINE
Napisano 15 grudzień 2017 - 17:18
nie ma żadnego porównania ...chyba, że cenowe.
#308 OFFLINE
Napisano 15 grudzień 2017 - 17:20
Na pierwszy rzut oka ten z Decathlonu dużo słabszy.
Poza tym sztyca ma tylko jeden punkt podparcia.
nie ma żadnego porównania ...chyba, że cenowe.
Widzieliście, macaliście lub używaliście?
Bo jakoś mi te opinie nie pasują na opinie osób, które to choćby na żywo widziały
#309 OFFLINE
Napisano 15 grudzień 2017 - 17:29
nie trzeba macać.
Jeden punkt podparcia - DLA MNIE - dyskwalifikuje to ustrojstwo.
- FABIO_ lubi to
#310 OFFLINE
Napisano 15 grudzień 2017 - 17:31
Tylko pytałem Ile agresji w narodzie
Użytkownik Dano. edytował ten post 15 grudzień 2017 - 17:35
- SkiDivPL lubi to
#311 OFFLINE
Napisano 15 grudzień 2017 - 17:50
nie trzeba macać.
Jeden punkt podparcia - DLA MNIE - dyskwalifikuje to ustrojstwo.
Ja używam sztycy tylko na pożyczonych łódkach, które raczej wykluczają pływanie z większymi prędkościami, a co za tym idzie sztyca nie musi mieć kilku punktów podparcia.
Jak dla mnie ta z Decathlonu spełnia swoje zadania, a jako że jestem leniwy to wolę kupić niż samemu dłubać.
Na swoich pływadłach mam stałe mocowanie do pawęży.
- Dano. lubi to
#312 OFFLINE
Napisano 15 grudzień 2017 - 18:04
Tylko pytałem Ile agresji w narodzie
pytałeś, więc odpowiedziałem. Zawsze mnie pasjonuje, jak ludzie są w stanie wyczuć agresję z pisma ? Po czcionce ? Gdzie Ty widzisz agresję ?
@SkiDivPL
Sztyca z jednym punktem mocowania zawsze będzie "dygać", nawet jak trolujesz. Pływam z echosondą od lat i miałem kupę różnych udziwnień do sztyc "jednopunktowych", nigdy do nich nie wrócę. Na swoich pływadłach również mam stałe mocowanie do pawęży.
#313 OFFLINE
Napisano 15 grudzień 2017 - 18:20
Nie wiem czy było, ale ciekawy patent.
- Dano. lubi to
#314 ONLINE
Napisano 15 grudzień 2017 - 18:34
#315 OFFLINE
Napisano 15 grudzień 2017 - 18:42
https://carpspot.de/...lot-geberstange
Chwila kombinowania i co...
mamy docisk
http://www.kukamet.p...ieczenstwa.html
resztę da się dorobić.
Użytkownik Pietruk edytował ten post 15 grudzień 2017 - 19:02
- fiodor12 lubi to
#316 OFFLINE
Napisano 15 grudzień 2017 - 19:04
Do @bankroot.
Masz kolego całkowitą rację odnośnie mocowania jednopunktowego,dlatego są dwie rury trzymane przez dwa motyle na dole.Wygoda w regulacji długości+sztywność całej konstrukcji.
Handlowe uchwyty przerobiłem 3 i najlepszy z nich jest Jax... taki z kształtownikiem co 120 stopni(przerobiony trochę przeze mnie dla uzyskania większej sztywności) tyle że jego też można zamocować tylko na rufie.
Pozdrawiam
#317 OFFLINE
Napisano 15 grudzień 2017 - 19:06
pytałeś, więc odpowiedziałem. Zawsze mnie pasjonuje, jak ludzie są w stanie wyczuć agresję z pisma ? Po czcionce ? Gdzie Ty widzisz agresję ?
Źle zedytowalem podczas cytowania z telefonu - przepraszam.
No po czcionce - WIELKIE LITERY oznaczają krzyk zgodnie z zasadami netykiety :-)
Pozdrawiam
Daniel
Użytkownik Dano. edytował ten post 15 grudzień 2017 - 19:07
- Pietruk lubi to
#318 OFFLINE
Napisano 15 grudzień 2017 - 19:16
Moje pływadło stoi na wodzie cały czas bo nie wyobrażam sobie ciągania lejtuna z laminatu za każdym razem nad wodę.Przetwornika nie zostawię na wodzie z łódką bo by go na drugi dzień nie było.Do tego jeździ się też nie raz na jakieś zaporówki i kożysta z wypożyczonych łódek,więc żeby można było go dopiąć do różnych mocowań - burtowa lub pawężowa to ten zrobiony jest obrotowy.To samo tyczy się długości.
Do @bankroot.
Masz kolego całkowitą rację odnośnie mocowania jednopunktowego,dlatego są dwie rury trzymane przez dwa motyle na dole.Wygoda w regulacji długości+sztywność całej konstrukcji.
Handlowe uchwyty przerobiłem 3 i najlepszy z nich jest Jax... taki z kształtownikiem co 120 stopni(przerobiony trochę przeze mnie dla uzyskania większej sztywności) tyle że jego też można zamocować tylko na rufie.
Pozdrawiam
Mocowania dwupunktowe mamy obaj w naszych sztycach dwóch miejscach (moim zdaniem) i nie chodzi tutaj o ten element, o którym piszesz.
Pierwsze mocowanie, które jest bezkonkurencyjne ze zwykła sztycą to podwójne mocowanie uchwytu Haswinga do łodzi (szeroko rozstawione dwie śruby).
Drugie mocowanie dwupunktowe to dwie obejmy rury w uchwycie Haswinga.
Cała konstrukcja jest sztywna i nic nie "dyga".
#319 OFFLINE
Napisano 15 grudzień 2017 - 19:23
Mniejsza o większość.Mocowania dwupunktowe mamy obaj w naszych sztycach dwóch miejscach (moim zdaniem) i nie chodzi tutaj o ten element, o którym piszesz.
Pierwsze mocowanie, które jest bezkonkurencyjne ze zwykła sztycą to podwójne mocowanie uchwytu Haswinga do łodzi (szeroko rozstawione dwie śruby).
Drugie mocowanie dwupunktowe to dwie obejmy rury w uchwycie Haswinga.
Cała konstrukcja jest sztywna i nic nie "dyga".
Chodzi żeby nie dygało.
#320 OFFLINE
Napisano 15 grudzień 2017 - 19:57
Moje pływadło stoi na wodzie cały czas bo nie wyobrażam sobie ciągania lejtuna z laminatu za każdym razem nad wodę.Przetwornika nie zostawię na wodzie z łódką bo by go na drugi dzień nie było.Do tego jeździ się też nie raz na jakieś zaporówki i kożysta z wypożyczonych łódek,więc żeby można było go dopiąć do różnych mocowań - burtowa lub pawężowa to ten zrobiony jest obrotowy.To samo tyczy się długości.
Do @bankroot.
Pozdrawiam
Tomek, ja przetwornika nie mam na stałe przypiętego a jedynie uchwyt.
Podobny patent był już kilka razy w tym wątku i mogę śmiało polecić.
Nie neguję wcale tego że wasze uchwyty są lepsze i nie "dygają". Mi ten gotowiec z Decathlonu się sprawdza i nie zauważyłem jakichś niedogodności.
A ta sztyca z filmiku z ceną po obniżce za jedyne 170 eurasków, ta jakiś żart
- Dano. lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
-
Google (1)