Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Woblery i gumy Janusza Widła

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3081 odpowiedzi w tym temacie

#321 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz
  • Imię:Janusz
  • Nazwisko:Wideł

Napisano 01 marzec 2014 - 11:50

Załączony plik  P3019228.JPG   92,13 KB   21 Ilość pobrań

Przedstawiam nie prezentowany tutaj jak dotąd model bardzo łownego okoniowego trollingowca tzw " Szadzik 5,5 cm." Poza względami okoni również cieszy sie sporym zainteresowaniem wsród pstrągów szczególnie na Bobrze ,Kwisie i kilku  "tajnych"rzeczkach pomorskich.Akcja ogonowa, bardzo dobrze wyczuwalna na kiju.Schodzi do około 1,5 m. w trollingu do 2 m. Przypomniały mi o nim  dunajeckie pstrągi w ubiegłym tygodniu.Wszystkie trzy kropkowańce 35-39 cm.zagryzły ten model.Dzisiejsze wyniki zaprzeczyły przypadkowi .Również trzy sztuki 36-41 cm. na "Szadzika 5,5 cm"Jak na tegoroczną  bryndzę na Dunajcu te efekty  pretendują go na mojego osobistego killera :)

Załączony plik  zdjęcie0145.jpg   84,2 KB   21 Ilość pobrań

Takiej mizerii jeszcze nie było .Na 6 wyjazdów dopiero dzisiaj przekroczyłem 40 cm.

#322 OFFLINE   woblery z Bielska

woblery z Bielska

Jak coś cię przerasta - dorośnij:)

• Moderatorzy
  • 6867 postów
  • LokalizacjaBielsko

Napisano 01 marzec 2014 - 15:39

Januszu, ten maleńki potoczek za Tobą to Dunajec? :o  ;)  :)

#323 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 01 marzec 2014 - 18:03

To za mną to pół Dunajca :) ,reszta płynie z drugiej strony wyspy.

#324 OFFLINE   Pasta

Pasta

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 976 postów
  • LokalizacjaGliwice
  • Imię:Mariusz
  • Nazwisko:P

Napisano 01 marzec 2014 - 22:44

Swietny wobler i piekny pstrag, tylko pogratulowac:) niektorzy przez caly sezon nie moga czterdziestaka trafic:)

#325 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 02 marzec 2014 - 14:15

W poprzednich latach ciężko było przekroczyć 50 cm.W tym roku po okrojeniu najatrakcyjniejszych dla spiningistów kolejnych kilku kilometrów Dunajca czterdziestak to już ryba że cho,cho.Zastanawiam się czym kierują się władze okręgu dyskryminując wędkarzy łowiących na spining ?

• cristovo i kudraj lubią to

#326 OFFLINE   bencur

bencur

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 775 postów
  • LokalizacjaDąbrowa Tarnowska
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:Sz

Napisano 02 marzec 2014 - 23:16

Dobrze że w moich stronach nie ma tak wielu ograniczeń i mogę spokojnie katować widły hehe i testować nowe modele :) jedynie do końca marca mam ograniczenie na Wisle :) ale mam jeszcze Dunajec i małą rzeczke :) na której klenie biorą teraz pięknie :) oczywiście bezrybie totalne kłusole zrobili swoje lecz coś tam jeszcze zostalo...

#327 OFFLINE   Pasta

Pasta

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 976 postów
  • LokalizacjaGliwice
  • Imię:Mariusz
  • Nazwisko:P

Napisano 03 marzec 2014 - 08:55

W poprzednich latach ciężko było przekroczyć 50 cm.W tym roku po okrojeniu najatrakcyjniejszych dla spiningistów kolejnych kilku kilometrów Dunajca czterdziestak to już ryba że cho,cho.Zastanawiam się czym kierują się władze okręgu dyskryminując wędkarzy łowiących na spining ?

Parę tygodni temu planując urlop próbowałem znaleźć odcinki gdzie można łowić na spining... i doszedłem do wniosku że jest to tak zagmatwane że wolę pójść w góry niz sobie jeszcze narobić problemów :) A jest to chyba jeszcze naleciałość z poprzedniej epoki kiedy na muchę łowiła tylko "elyta"... może kierują się dobrem ryb? Można przecież wprowadzić nakaz stosowania haków bez zadziorów i szkody nie będą większe niż przy muszce... W każdym razie jest to trochę krzywdzące dla spinningistów

• woblery z Bielska i norbert-10 lubią to

#328 OFFLINE   maciek17_mi

maciek17_mi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 286 postów

Napisano 03 marzec 2014 - 09:05

Janusz nie chcę Tobie słodzić ,ale Twoje wobki naprawdę dają radę !Od 2 sezonów praktycznie 2 wyjazdy były bez brania, a reszta to same rybki na Twoje wobki ! Gdzieś pisałeś ze łowienie na Twoje woblery uzależnia to prawda ! Moi faworyci to chiciorek,brzanówka,igiełka oraz zawodnicza 5 :)

Użytkownik maciek17_mi edytował ten post 03 marzec 2014 - 09:06

• azhek lubi to

#329 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 03 marzec 2014 - 13:35

Bardzo się Maćku cieszę że moje wobki u ciebie również dają radę. :D ładnie z Twojej strony że ostrzegasz potencjalnych nabywców "Widełków" przed uzależnieniem :)

#330 OFFLINE   sowos

sowos

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 316 postów
  • Lokalizacjawarszawa

Napisano 04 marzec 2014 - 14:29

Te wobki sa po prostu ideałami rękodzielnictwa, naprawdę praca tych przynęt i same ryby łowione na nie mówią same za siebie...

Janusz nawet nie zadajesz sobie sprawy ile bym dał aby mieć choć 10% Twojego talentu.

#331 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 04 marzec 2014 - 17:29

Dzięki sowos :rolleyes: .Poprostu staram się je robić najlepiej jak umię a że jeszcze wkładam w to trochę serca to i efekty w postaci rybek :) .

• bertold12 lubi to

#332 OFFLINE   grayo

grayo

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 270 postów
  • Lokalizacjaz nad Pisy

Napisano 04 marzec 2014 - 20:39

Trzeba mieć rękę i dar do stworzenia takich wobków  tym bardziej że każdy model jest łowny jak cholera i co najlepsze na każdą z przynęt Janusza można złowić dosłownnie każdą rybę. Ja na chwile obecną mam jedno pudełko przynęt głównie widlaków może z dwa innej firmy. Na ten sezon planuje niebawem dokupić jeszcze kilka sztuk i w zupełności mi wystarczy. Na wobki Janusza łowię głownie bolenie i często jest tak że gdy podchodzę do danej miejscówki w której wiem że jest pan bolek , otwieram pudełeczko i biorę w łapę na chybił trafił, od igiełki przez piąteczki, chiciorki po większe wabiki. Zazwyczaj kończy się to 1:0 dla mnie :D.

#333 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 05 marzec 2014 - 18:25

Ja też tak mam że nad wodę chodzę tylko z jednym małym pudełkiem "Widełków". :) W zupełności mi wystarcza .To że na każdy z moich modeli można złowić każdą rybę to jest poprostu zaletą łownych woblerów.Oczywiście nie jest to tak do końca.Wszystkie łowią, ale w skuteczności na konkretne gatunki niektóre modele nie da się zastąpić innymi.Piszesz o "igiełce".Pstrągowy killer,zarąbisty rownież na jazie,klenie ,okonie i niestety bolenie.Niestety to dlatego że "igiełka " uzbrojona jest w dwie kotwice nr.12 a co w konfrontacji już z takim bolkiem 60 plus najczęściej kończy się porażką.Najważniejsze że łowią wszysko.Sam często tak mam że dopuki nie zobaczę co choluję nie wiem co za cholera targa mi wędką.Szczegulnie to dotyczy "Brzanówek".na które poza oczywistym celem w postaci pstrągów ,brzan, kleni wieszają się świnki,leszcze,płocie,wzdręgi,certy,jelce,okonie ,sandacze i szczupaki czyli praktycznie wszysto co ma na tyle dużą mordkę by ją zeżrec.Najważniejsze że biorą a co, to już sprawa drugożędna.Czasami po kilku minutach bardzo emocjonującego  cholu na brzanówkę jak mi sie wydawało szczupak około 80 cm.okazuje się o wiele waleczniejszym leszczem 65 cm.Fajnie że na rybkach stale jesteśmy czymś zaskakiwani :) .

#334 OFFLINE   grayo

grayo

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 270 postów
  • Lokalizacjaz nad Pisy

Napisano 05 marzec 2014 - 19:03

W tym sezonie chce spróbować szczęścia z brzanami. Które wobki możesz polecić poza brzanówką :)

#335 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 05 marzec 2014 - 19:19

Poza brzanówkami najchętniej atkowane przez brzany są "ślazurki"5 cm.[fotka[ oraz "stara pstrągowa piątka"

Załączony plik  Zdjęcie0046.jpg   93,45 KB   36 Ilość pobrań

Użytkownik Janusz Wideł edytował ten post 05 marzec 2014 - 19:21

• Maciek Rożniata, Przemek, norbert-10 i 1 inna osoba lubią to

#336 OFFLINE   grayo

grayo

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 270 postów
  • Lokalizacjaz nad Pisy

Napisano 06 marzec 2014 - 08:00

Piękne rybsko, aż się rozmarzyłem :rolleyes:

#337 OFFLINE   norbert-10

norbert-10

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 428 postów
  • LokalizacjaPogórze
  • Imię:Norbert

Napisano 06 marzec 2014 - 13:39

Ale potwór :blink:  to musiała być piękna walka. :)

Użytkownik norbert-10 edytował ten post 06 marzec 2014 - 13:41

#338 OFFLINE   Rheinangler

Rheinangler

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5374 postów
  • LokalizacjaDusseldorf
  • Imię:Arek
  • Nazwisko:Wałęga

Napisano 06 marzec 2014 - 17:19

Poza brzanówkami najchętniej atkowane przez brzany są "ślazurki"5 cm.[fotka[ oraz "stara pstrągowa piątka"

attachicon.gifZdjęcie0046.jpg

Tys prowda hej  ;)

#339 OFFLINE   grayo

grayo

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 270 postów
  • Lokalizacjaz nad Pisy

Napisano 09 marzec 2014 - 18:57

Janusz napisz mi co to za wobler ze zdjęć ( środkowy)  dla porównania 1 hiciorek a 3 piąteczka. Nie jestem pewien nr 2.Czy to też jakaś piątka? Dodam że ma drobną migoczącą pracę

Załączony plik  RSCN6621.jpg   70,51 KB   14 Ilość pobrańZałączony plik  RSCN6624.jpg   85,69 KB   13 Ilość pobrań

Użytkownik grayo edytował ten post 09 marzec 2014 - 18:59

#340 OFFLINE   bencur

bencur

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 775 postów
  • LokalizacjaDąbrowa Tarnowska
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:Sz

Napisano 09 marzec 2014 - 21:40

Dziś bączek znowu nr 1 :) kilka kleni + - 35cm i 2 szczupaczki jako przyłów :) czyli znowu teoria się potwierdza Widły dobre na wszystko :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych