Skocz do zawartości

kolowrotek na rzeke.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam.mam taki sam problem mam juz wybrana wedke na rzeke (wisla) ale mam dylemat z wyborem kolowrotka ktory wytrzyma przynajmniej kilka sezonow ciezkiej wislanej orki.prawie jestem pewny ze musi to byc model 3500-4000 tylko nie wiem jeszcze jaki model i ktorego producenta.
Opublikowano
excia czy zauber, oto jest pytanie. Ja mam obydwa :mellow: i jak na razie nie narzekam. W teorii excia jest lepsza do plecionki, ale jakiś wielkich różnic nie ma. Jak ich nie zapiaszczysz to kilka lat ci posłużą.
Opublikowano
wiele osob poleca te dwa kolowrotki wiec pewnie maja racje.chcielem kupic w cabela's daiwe EXCELER ale nie wiem ile trzeba doplacic do ceny wyswietlonej przez komputer po podaniu wszelkich danych potrzebnych do wysylki.
Opublikowano

@rapia

Moje osobiste doświadczenia z zakupami z Cabelas'a - zawsze zapłaciłem cło + VAT. Sprawdź proszę ofertę sklepu minstor na ebay'u. Sklep polecony mi przez @standerus. Dwa zamówienia i zero dodatkowych opłat. Może warto spróbować.

Pzdr. Kryst :D

Opublikowano

@rapia

W Cabelas'ie przy zamówieniu za około 1700 złotych zapłaciłem 500 złotych cła i podatku VAT.

W Minstor, dwa zamówienia po około 500 złotych zapłaciłem 0 (zero) złotych cła i podatku (statystyka).

Odnoszę wrażenie, że sprzęt sprowadzany z Cabelas'a w 100% jest clony i opodatkowywany, ale zaznaczam to tylko moje doświadczenia. Myślę, że koledzy z dłuższym stażem zakupów udzielą Ci dokładniejszych informacji.

Pzdr. Kryst :D