Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy ktoś łowił/ma informację na temat jezior otaczających Malmo?? Czy jest tam możliwe łowienie szczupaków w Bałtyku, tzn występują szczupaki. Wiem że dorsze tak.... ale to trochę nie ten klimat. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie informacje.

Opublikowano

@Standerus

Okolice Malmo pod kątem szczupaków to przedewszystkich rzeka Kvalinge i okoliczne jeziora. Ja łowiłem głównie na Sovde, Vomb i Hackebarie. Wielkiego nadmiaru ryb nie ma (zbyt blisko duzej aglomeracji miejskiej) ponieważ napływowa ludność za nic ma poszanowanie obowiązujących przepisów. Nie mniej jednak można czasami trafic na fajny dzionek :D.

PZDR

Zanderix

Opublikowano

To próbuj szczescia. Odcinek przyujsciowy Kavlingean, wszelkiego rodzaju doly/dolki. Najlepiej po zejsciu lodów a przed tarlem.

O ile dobrze pamietam, to stamtad pochodzi rekord Szwecji.

Opublikowano

Ja moze powiem pare slow zeby zachecic standerusa.

Jest rok 2005 Marek Grylewski zalicza szczupaczka 18,60 kg na KAVLINGEN zdjecie tej pieknej ryby laduje w miejscowej gazecie i bije na glowe tabele z rekordami .Piekna ryba -Gratulacje panie Marku .standerus ty sie dlogo niezastanawiaj lepszego przewodnika na tej wodzie nieznajdziesz . :D

kuba STRZAL W 10-CHE .

Cos Mi juz swita z tymi Nil....

Opublikowano
Tylko ze Marek nie robi tego za darmo, zeby nie bylo...mimo wszystko chyba sie w 2008 skusze, zapewne w marcu. Wizzair lata, wynajem bryki nie kosztuje duzo...tylko ze nie zawsze biora ;) W zeszlym roku zlowilem jedynie...lina :lol:
  • 7 lat później...
Opublikowano

Witam powrócę do tematu sprzed lat :) jadę do Malmo pracować i zastanawiam się czy można gdzieś w okolicy jeszcze połowić będę wdzięczy za jakieś info. Pozdrawiam Damian 

• 2 lata później...
Opublikowano

Odświeżę trochę temat.

Witam, jadę do Szwecji, niestety tylko jeden dzień będe mieć wolny, aby połapać. 

Możecie polecić coś w okolicach Malmo (do 200 km)? Dobrze byłoby, gdyby na miejscu była jakaś łódka do wypożyczenia. 

W grę wchodzi raczej średni spinning szczupak/sandacz.

Pozdrawiam