pablom Opublikowano 21 Listopada 2007 Opublikowano 21 Listopada 2007 Jak w temacie, chodzi mi o Brody koło Starachowic ,czy coś tam jeszcze pływa (jak byłem w lipcu to pływały ale sandacze do góry brzuchami )czy lód skół już to bajorko . Z góry dzięki za kazde info
J-O-K-E-R Opublikowano 6 Czerwca 2019 Opublikowano 6 Czerwca 2019 (edytowane) Byłem wczoraj na Brodach. Przy brzegu w wodzie pełno martwych leszczy. Przeszedłem jakieś 100 metrów brzegiem i naliczyłem około 40 sztuk. Ryby w okolicach kilograma. Był też jeden lin. Nie widziałem drapieżników. Podobno ryby pojawiają się od kilku dni. Dzwoniłem do PZW Kielce i Pan Dyrektor odpowiadając na pytanie czy coś o tym wiedzą powiedział, że "Zbieramy"...Pracownik ośrodka Przystań mówił mi, że ktoś z Gminy przychodził pytać o martwe ryby, ale wtedy ich nie było. Pojawiły się 3 dni później. O co tu chodzi? Edytowane 6 Czerwca 2019 przez J-O-K-E-R
Skalniak Opublikowano 6 Czerwca 2019 Opublikowano 6 Czerwca 2019 W minioną niedzielę martwych leszy było naprawdę sporo ale też dużo oskrobanej łuski,obciętych głów w wodzie i smród.Miejscowi działacze twierdzili,że to po tarle tyle padło.
J-O-K-E-R Opublikowano 7 Czerwca 2019 Opublikowano 7 Czerwca 2019 Ciekawe... Niczym łososie na Alasce.Każdy działacz ma takie łososie na jakie sobie zasłużył...
J-O-K-E-R Opublikowano 8 Czerwca 2019 Opublikowano 8 Czerwca 2019 Dzwoniłem do PZW Kielce. Miejscowi działacze mają tak "rozległą" wiedzę przyrodniczą, że gdy usłyszeli, że jestem leśnikiem, pytali o możliwość zatrucia ryb w Brodach... PYŁKIEM SOSNY. Podobno w tym roku jest go sporo i podejrzewali, że może to być przyczyna masowej śmierci leszczy. 1
Rekomendowane odpowiedzi