Skocz do zawartości

Zapasowe szpulki do Daiwa Steez.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Wszyscy,

Poszukuje w necie info na temat szpulek zapasowych do Daiwa Steez 103HLA. Dotychczas znalazłem info tylko na japantackle.com, a na e-bay'u szukam wytrwale. Na stronach japońskich są informacje, tylko :huh: - słabo łapie cokolwiek poza obrazkami :lol:

Pomoc mile widziana.

Pzdr. Kryst :D

Opublikowano

@Remek & @Mifek

Szukam generalnie więcej informacji o szpulkach do Steeza i dotychczas znalazłem te same szpulki na poniższych stronach:

Daiwa Steez Hyper Long Cast Spool - z japantackle.

STEEZ Hyper Cast Spool - z plat.,

a nie znalazłem nic o zapasowej szpulce, takiej jak w oryginale.

Zanim zamówię chcę więcej wiedzieć (po co - nie wiem, ale chcę).

Plan jest chytry: jeden kijek, jeden multik, jeden plecak z dobrodziejstwem na plecach. Częścią tego dobrodziejstwa ma być gama (max. 3) szpulek z linkami o różnej wytrzymałości (nylon, flouorocarbon, plecionka), aby zabawa była w pełni udana.

Aha, kijek i multik zabieram do Jerka, żeby się chwalić images/smiley_icons/icon_redface.gif

Opublikowano

@Pitt

Pierwszy link jest mi znany, lecz zastanawiam się nad tym, że nie wymienili Steez'a, a tylko TD-Z, TD-S, TD-X, Ito i Millionaire, a na plat i japantackle robią wyraźne rozgraniczenie - szpulki do Steez'a i innych modeli. Popraw mnie, jeśli robię błąd tak rozumując.

Drugi link jest ekstra! :mellow:

Opublikowano

nie robisz bledu, dlatego zaproponowalem, zebys zapytal o te szpulki, ktorych szukasz, to zaden problem zeby sklep tobie takie szpulki sprowadzil, ja moja szpule zapasowa tez zamawialem w ten sposob

Opublikowano

@Remek

No to wpadłem jak śliwka w kompot! Nowy Steez to $400+, ale przy obecnym kursie wymiany godny rozpatrzenia.

Dzięki Remek. Jeśli znajdziesz chwilę podczas spotkania w Jerku,to chcę jeszcze pomarudzić w temacie.

Opublikowano

Dzięki Remek. Jeśli znajdziesz chwilę podczas spotkania w Jerku,to chcę jeszcze pomarudzić w temacie.

Próbuję dotrzeć :D na razie czarno to widzę ale spróbuję.

Pozdrawiam

Remek

Opublikowano

@Remek

Nie ma sprawy, życie jest tylko jedno: szkoda, że nie możemy poświęcić go wędkarstwu 24/7.

Ale, wracając do meritum: czy jest to możliwe: zamówić kołowrotek ze szpulką jaką chcemy, czy taką szpulkę trzeba zamawiać osobno?

To wiele zmienia.

Opublikowano

@Remek

Przepraszam, skróty myślowe dały znać o sobie.

A oto pytanie:

Czy zamawiając multik, który przez producenta jest wyposażony w określoną szpulę, można zamówić go z inną szpulą (od samego początku) - w moim przypadku Steez z Hyper Long Cast, bez szpuli podstawowej? Takie zamówienie na życzenie. Czy taka forma zamówień jest praktykowana?

Przepraszam, chyba za bardzo kombinuję. A może Mefisto coś podpowie?