Skocz do zawartości

Kołowrotek spinningowy na bolki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Jaki kołowrotek byście kupili? Chodzi mi o coś dobrego, finezyjnego, lekkiego .. tak by pasowało pod kijek zrobiony przez rodbuildera na blanku CD. Tak chciałem sobie podyskutować - może kiedyś :D

Pozdrawiam

Remek

• Odpowiedzi 89
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Wręcz przeciwnie. Myślę by sprawić sobie jeden kijek rzeczny, boleniowy i spinningowy. Niekiedy ... zwłaszcza po tegorocznych, różnych doświadczeniach warto mieć jeden spinning. Dlatego tak sobie myślę co by sprawić sobie taką wędkę. Oczywiście castingu nie zdradzę ale ... są pewne sytuacje w których spinningiem będzie lepiej :D

Pozdrawiam

Remek

Opublikowano

Panie kumplecik do CD from New Zeland?

Widziałem kilka wędek wykonanych na blankach tejże firmy. Każda mnie urzekła - są po prostu takie jak lubię. Wyobrażam sobie taką 2,7-2,9m do 25g może ciut delikatniejsza.

Pozdrawiam

Remek

Opublikowano

Podam jedną choć jest ich więcej -> jak musisz rzucić dalej :D Mam taką miejscówkę gdzie łowimy - castngowcy i spinningowcy. My sobie wyrywamy ręce a w tym samym czasie spinningista z uśmiechem tą samą przynętę rzuca dalej. Mówi się tam nawet, że są bolki dla spinningistów i castingowców. Na nieszczęście te dla spinningistów są większe i jest ich tam więcej :D

Pozdrawiam

Remek

Opublikowano

Wręcz przeciwnie. Myślę by sprawić sobie jeden kijek rzeczny, boleniowy i spinningowy. Niekiedy ... zwłaszcza po tegorocznych, różnych doświadczeniach warto mieć jeden spinning. Dlatego tak sobie myślę co by sprawić sobie taką wędkę. Oczywiście castingu nie zdradzę ale ... są pewne sytuacje w których spinningiem będzie lepiej :D

Pozdrawiam

Remek

jak nie zobaczę na żywo to nie uwierzę <_< proponował bym coś wytrzymałego w wielkości 3000 4000 przełożenie nie musi być potężne bo ci sie młynek rozleci po 2 3 latach chociaz w twoim przypadku zestaw ten nie będzie ciągle w użyciu może stella 4000S albo daiwa certate albo caldia kix chociaż równie dobrze możesz sobie poradzić shimano super aero gt 3000 :mellow:

Opublikowano
np .bolek z burty z głeboką wodą za krzekami gdzie dobre jest wypuścić wobka z nurtem i tu długi kij pomoże bo do wody nie da razy wejść,bo za głeboko.znam kilka takich miejsc.
Opublikowano

remek ty chyba dawno na rybach nie byleś... ;) :lol: :lol: :lol:

a tak na poważnie dla mnie i mojego gusta jest tylko jedna maszyna... DAIWA MORETHAN BRANZIANO 3000

http://jerkbait.pl/art/images/00111/64.jpg

http://jerkbait.pl/art/images/00111/66.jpg

Opublikowano
Ja miałem CD 2,7m do 21g i masz rację Remku to genialne blanki. Ja sprzedałem bo brakowało kasy na nowe multiki, ale kiedyś na pewno zrobię sobie jeszcze taką wędkę :D
Opublikowano

Podam jedną choć jest ich więcej -> jak musisz rzucić dalej :D Mam taką miejscówkę gdzie łowimy - castngowcy i spinningowcy. My sobie wyrywamy ręce a w tym samym czasie spinningista z uśmiechem tą samą przynętę rzuca dalej. Mówi się tam nawet, że są bolki dla spinningistów i castingowców. Na nieszczęście te dla spinningistów są większe i jest ich tam więcej :D

Pozdrawiam

Remek

jak rozumiem opisujesz miejscówkę gdzie nie mozesz wykonac pełnego rzutu z nad głowy??? Ja bym kombinował z dynamicznym kijem w długości 7,6 moze nawet 8..dobry kij 7 pozwala posłac lotny i ciężki wabik na ponad 50m...

Jak masz krzaczory za plecami to faktycznie jest trudno/ryzykownie.. :D

Opublikowano

Pozdrawiam

Remek

jak rozumiem opisujesz miejscówkę gdzie nie mozesz wykonac pełnego rzutu z nad głowy??? Ja bym kombinował z dynamicznym kijem w długości 7,6 moze nawet 8..dobry kij 7 pozwala posłac lotny i ciężki wabik na ponad 50m...

Jak masz krzaczory za plecami to faktycznie jest trudno/ryzykownie.. :D

50 metrów czasami nie wystarcza zwłaszcza na Wisełce poza tym ciężki wabik na metrowej wodzie to jak czołg na chodniku

Opublikowano

Pozdrawiam

Remek

nawet wiem gdzie tak jest ;)

Opublikowano
no to prawda dziś szurałem 30g pilkerem po dnie na metrowej wodzie.. Skoro 50m nie wystarcza to...cóz nie wszystkie ryby sa do złowienia. Jakoś trudno mi sobie wyobrazić zaciecie bola na takiej odległosci... ja łowiełem rapy głownie na żyłkę...50m na warcie drugi brzeg ... :D
Opublikowano
koło Czerwińska sątakie miejscówy ze machniecie około 100 tylko pomaga,super ostre kotwiczki plećka jak włosek i jak sie poszczęsci to sie zatnie :mellow:
Opublikowano

ładne te bransolino 3 tysiące :mellow:

podstawa to kolor

Hasior chciałbym Ci powiedzieć, że jesteś wyjątkowo poprawny poli/este - tycznie :mellow: <_< <_< <_<

Opublikowano

a skoro juz mowa o roznych kolowrotkach to ... ciekawi mnie coś takiego jak kanciaty rant szpuli w korbie.... widzieliście kiedyś coś tkaiego??

PS. sorry remek za OT. jak sie rozwinie to rozdzielmy

maly link to filmiku

oraz do strony - chyba - producenta...

http://www.wavecastsystem.com/index.html

Opublikowano

a skoro juz mowa o roznych kolowrotkach to ... ciekawi mnie coś takiego jak kanciaty rant szpuli w korbie.... widzieliście kiedyś coś tkaiego??

PS. sorry remek za OT. jak sie rozwinie to rozdzielmy

maly link to filmiku

oraz do strony - chyba - producenta...

http://www.wavecastsystem.com/index.html

Mifku ciekawe rozwiązanie, jeśli tak naprawdę to działa to koniec z grodami :D

Opublikowano
cena maszyny nie jest wielka. gdyby nie to ze nie mam juz ani jednej korby to moze nawet bym sprobowal :mellow: