Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich Serdecznie.

Proszę o jakieś wskazówki gdzie można kupic mocne kółeczka łącznikowe o średnicy 6-7 mm? Wybieram sie początkiem sezonu na trocie i chciałbym powymieniać to dziadostwo które jest zakładane w wiekszości naszych woblerów.Z góry dziękuje za info.

pozdrawiam

Opublikowano

Ostatnio kupuję Cormorany, jakieś takie super strong czy inszy pałer... Ich zaletą jest to, że są dostępne w polskich sklepach wędkarskich. Całkiem mocne (sprawdzone empirycznie), gruby drut, nie odkształcają się przy zakładaniu. Nie pamiętam, czy są opisane i trudno mi powiedzieć, czy trzymają parametry.

Opublikowano

Ostatnio kupuję Cormorany, jakieś takie super strong czy inszy pałer... Ich zaletą jest to, że są dostępne w polskich sklepach wędkarskich. Całkiem mocne (sprawdzone empirycznie), gruby drut, nie odkształcają się przy zakładaniu. Nie pamiętam, czy są opisane i trudno mi powiedzieć, czy trzymają parametry.

Potwierdzam mocne

Opublikowano
A ja raz na trzy lata ide do warsztatu z koparkami biore pare sprężyn z dużych zimeringów i mam dla siebie i wszystkich kolegów na trzy sezony :lol: troche pomyślunku koledzy.
Opublikowano
Ja używam Kostala, ale nie tych miękich z matowego tylko błyszczących z hartowanego drutu. Jeszcze się nie zdarzyło żeby nawaliły.
Opublikowano

My od kilku lat stosujemy i sprowadzamy do pracowni kółka Do-It made in USA ze stali nierdzewnej.

Bardzo mocne,nie ma problemu z uzbrojeniem wachadłówki z grubej blachy.

Jeżeli szukasz kólka do woblerów idealnie sprawdza rozmiar 3 o średnicy zewnętrznej 6,5mm.

• 5 lat później...
Opublikowano

Odświeżam temat by nowego nie zakładać.szukam super mocnych i w miarę nie wielkich kółeczek łącznikowych do sumowych wobków,najchętniej coś podobnego jak w wobkach Salmo hornet 9 czy slider 10.gruby drut,nie wielka średnica.macie coś sprawdzonego?

Opublikowano

no właśnie albo wielkie i cienki drut,albo małe i też cienki drut :D

może ktoś z salmo da namiar co za kółeczka stosują.

Opublikowano

Ja używam nowych kólek Kamatsu Hyper Strong z nowej ofery Kongera. Są sporo tańsze, niż równie dobre Sebille. Sprawdziły się wyśmienicie podczas spinningu rafowego na Morzu Czerwonym. Tuńczyki 30-35 kg, GT w przedziale 30-40 kg nie dały im rady . Tym bardziej, że używam plecionki o wytzrymałości 80 lub 100 Lbs,

hamulec w pozycji "beton". Ryby za wszelką cenę należy odciągnąć od ostrej jak brzytwa rafy koralowej. Wcześniej miałem kilka straconych ryb z powodu

badziewnych kólek, które producenci przynęt namiętnie zakładają chcąc w ten sposob obniżyć koszt produktu.

Wiem też, że kilku znanych "sumiarzy" też stosuje Kamatsu.

Opublikowano

Osobiście też używam tych kółeczek ,rozmiar 6 i 7 . Nie są  za duże ,są odpowiednie do średnich woblerów sumowych,Na razie bez problemów,ale lekkie odgięcia były. Tanie i dobre