remek Opublikowano 7 Grudnia 2007 Opublikowano 7 Grudnia 2007 Cześć,Podczas jednego z naszych licznych spotkań wędkarskich, padł szlachetny pomysł i postanowiliśmy zebrać pieniądze na zarybienie rzeki. Wybraliśmy bolenia. A na zarybienie, wytypowaliśmy środkowy odcinek rzeki Narwi. Akcję zaplanowaliśmy na jesień 2007. Pod koniec roku 2006 uzyskałem informacje, w którym ośrodku zarybieniowym będę mógł zakupić narybek bolenia. Po rozmowie z właścicielem farmy, ustaliliśmy, że po wiosennym tarle, podchowa nam bolenie, aż do jesieni. Wtedy ryby będą mocno wyrośnięte i tym samym będzie większa szansa, że szybko zaaklimatyzują się w rzece i przeżyje ich większa część. Zapraszam do lektury artykułu o akcji zarybieniowej Narwi przeprowadzonej przez naszych forumowiczów. PozdrawiamRemek
kryst Opublikowano 7 Grudnia 2007 Opublikowano 7 Grudnia 2007 @Wszyscy, Wielkie dzięki dla Rognisa, za wybór ryb do zarybienia, wybór miejsca, organizację i pomysł itp.Dzięki za honorowy tytuł Ojca Chrzestnego Boleni, myślę, że w przyszłym roku postaram się zapracować na tytuł związany z sumami . Dla mnie najważniejszy był pomysł zarybiania boleniami - typowo sportową rybą (wiem, wiem - mięsiarze zjedzą wszystko), tylko pozostaje dylemat: Czy mogę polować na chrześniaki? <_< Wielkie brawa dla Rognisa! Pzdr. Kryst
Sławek Opublikowano 7 Grudnia 2007 Opublikowano 7 Grudnia 2007 I oby takich akcji w całej Polsce było jak najwięcej - nie ma co się oglądać na innych, bo nikt tego za nas nie zrobi...Gratuluję
argrabi Opublikowano 7 Grudnia 2007 Opublikowano 7 Grudnia 2007 Super artykuł - instruktaż, jak przeprowadzić zarybienie.. Przydałoby sie jeszcze opisać początęk.. Czyli wszystkie uzgodnienia formalne, jak to zostało załatwione..
Anguiler Opublikowano 7 Grudnia 2007 Opublikowano 7 Grudnia 2007 Brawa i gratulacje za pomysł, chęci i włożony trud. Oby jak najwięcej takich akcji, to może nasze wody będa miały się lepiej. Wiem też jaką macie satysfakcję, bo kilka lat temu uczestniczyłem w akcji zarybiania Wisły sumkami. Następnym razem jadę z Wami
kryst Opublikowano 7 Grudnia 2007 Opublikowano 7 Grudnia 2007 @Tommek & Kubson Wielkie dzięki! Pzdr. Kryst
jerzy Opublikowano 7 Grudnia 2007 Opublikowano 7 Grudnia 2007 altruizm godny naśladowania.!! mam tez pytanie. Jaki procent ryb z zarybienia przeżywa? Są jakies dane? Przynajmniej szacunkowe? pozd JW
Oloo Opublikowano 7 Grudnia 2007 Opublikowano 7 Grudnia 2007 Świetna inicjatywa:) Nic tylko chwalić i naśladować.
Kuba Opublikowano 7 Grudnia 2007 Opublikowano 7 Grudnia 2007 Szacun. Trzeba tak dalej, bo jesli nie my, to kto? Kto moze - pomaga, kto nie moze - daje kase.Ciesze sie, ze zaplodnilem sumem . On ma teraz gorzej niz bolen, którego sie jeszcze zdarza ludziom (nie z PM - brawo hlehle za komentarz tamze! ) wypuscic. Sum w 99% bierze w leb i dlatego jest go zastraszajaco malo. Na Mazowszu miala na to wplyw slynna juz ekipa rzezników z Malkini.
rocky Opublikowano 7 Grudnia 2007 Opublikowano 7 Grudnia 2007 Gratuluję akcji i chylę czoło!!!Wielki szacunek dla wszystkich zaangażowanych.
hasior Opublikowano 7 Grudnia 2007 Opublikowano 7 Grudnia 2007 godny czyn naśladowania,gratulacje i dzięki
Rutt Opublikowano 7 Grudnia 2007 Opublikowano 7 Grudnia 2007 Super. Oby było więcej ludzi takich jak Wy.
Marcin Goralewski Opublikowano 7 Grudnia 2007 Opublikowano 7 Grudnia 2007 No dobra, to teraz trzeba zrobić w tym miejscu Narwi zlot. Za kilka lat...
pauer Opublikowano 7 Grudnia 2007 Opublikowano 7 Grudnia 2007 wiatm! to naprawdę wspaniała inicjatywa. sam mieszkam praktycznie nad Narwią, więc jestem zachwycony. myślę że gdyby zorganizować akcję zbierania pieniędzy na zarybienie tej cudnej rzeki, napewno wielu ludzi wsparło by taką akcję finansowo. ja pierwszy! pozdrawiam . oby tak dalej
kryst Opublikowano 7 Grudnia 2007 Opublikowano 7 Grudnia 2007 ja pierwszy! pozdrawiam . oby tak dalej Witaj na forum! Trzymam za słowo! Pzdr. Kryst
rognis_oko Opublikowano 7 Grudnia 2007 Opublikowano 7 Grudnia 2007 Ze swojej strony chciałbym jeszcze raz podziękować wszystkim zaangażowanym osobom. WIELKIE DZIĘKI! Pieniądze na przyszłoroczne zarybienia będziemy zbierali prawie cały rok. Przygotowuję kilka atrakcji, dzięki którym mam nadzieję, uzbieramy większą ilość pieniędzy. Już niebawem uruchomimy pierwszą licytację, z której zebrane pieniądze pójdą na zarybienia. Szukamy także większego sponsora, który mógłby wyłożyć większą ilość pieniędzy na ten szczytny cel!
rognis_oko Opublikowano 7 Grudnia 2007 Opublikowano 7 Grudnia 2007 No dobra, to teraz trzeba zrobić w tym miejscu Narwi zlot. Za kilka lat... Nie widzę w tym żadnego problemu. Pomyślę o tym.
Tommek Opublikowano 7 Grudnia 2007 Opublikowano 7 Grudnia 2007 Wielkie dzięki wszystkim za pomoc Pozdrawiam
pirania74 Opublikowano 7 Grudnia 2007 Opublikowano 7 Grudnia 2007 Ze swojej strony chciałbym jeszcze raz podziękować wszystkim zaangażowanym osobom. WIELKIE DZIĘKI! Pieniądze na przyszłoroczne zarybienia będziemy zbierali prawie cały rok. Przygotowuję kilka atrakcji, dzięki którym mam nadzieję, uzbieramy większą ilość pieniędzy. Już niebawem uruchomimy pierwszą licytację, z której zebrane pieniądze pójdą na zarybienia. Szukamy także większego sponsora, który mógłby wyłożyć większą ilość pieniędzy na ten szczytny cel! Gratuluję AKCJI SUPER SPRAWA Pierwszą zbiórkę przegapiłem, mam nadzieję że na drugą się dołożę Tak trzymać
Rekomendowane odpowiedzi