Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Jak już napewno wszyscy wiecie targi wędkarskie odbędą się w dniach 8-10 lutego 2008 w Poznaniu. W związku z tym mam pytanie: czy wiadomo coś odnośnie tego czy odbędzie się spotkanie miłośników castingu tak jak to miało miejsce w tym roku ? Czy firmy pokroju shimano, daiwa, lub abu pokażą wreszcie coś dla nas ? Jak długo jeszcze na naszym rynku będą tylko multiki okumy i jaxona :angry: A może trzeba by złożyć jakąś petycję w tej sprawie i dołączyć kilka tysięcy podpisów żeby te lepsze firmy nas zauważyły ?czy jesteśmy skazani na e-buy ?
Opublikowano
Może i tak ale przecież dużo ludzi jeszcze tak nie robi zakupów no i stają się użytkownikami taniej chinszczyzny ktora wciska im sprzedawca. W życiu nie zapomnę jak kolega napalil się na casta i pojechał do sklepu zamiast najpierw zapytać. I wrócił z zestawem jaxona multik +kij. No i już nie łowi na multi bo się zniechęcil. Czy tak ma być ?
Opublikowano
Łukasz ale te wszystkie japońskie cuda sa juz od dawna w polsce. Mifek kiedyś zalinkował sklep gdzie mozesz kupić japońskie multiplikatory shimano. Curado 201DPV kosztował blisko 900 zł!!! I co kupiłbyś??? Ebay super miejsce !!!! :D
Opublikowano
Nie dał bym tyle bo za swojego dałem 700zł <_< Ale myślę że nie każdy ma takiego przewodnika po świecie castingu jakiego ja mam :huh: przecież kupując na e-buy również płacimy cło i ten co nam wysyła też zarabia ! Chodzi mi o to żeby dystrybutorzy autoryzowani się tym zajęli a nie jakiś mały prywaciarz !
Opublikowano

....! Chodzi mi o to żeby dystrybutorzy autoryzowani się tym zajęl....!

no właśnie się zajęli dlatego 201DPV kosztuje blisko 900 zł

dzis 201DPV sporo tańszy nawet z cłem i vatem.... dolar siegnął dna.. :mellow:

JW :D

Opublikowano

Zgadzam się z Jerzym, tylko E-bay. Dla firm w RP jesteśmy niszowi. Poprawcie mnie, jeśli się mylę, ale nie znalazłem poważnego polskiego dystrybutora Daiwy, a strona Daiwa-Cormoran jest tylko po niemiecku. Być może mała popularność castingu w RP powoduje, że przedstawiciele i handlarze sprzętu jadą na wysokiej marży i kupują sprzęt carting'owy u pośredników, gdyż nie są partnerami do bisnes'u dla producentów. Tak, czy siak, tylko e-bay ratuje sytuację.

Pzdr. Kryst :D

Opublikowano

tak sie sklada, że moj dobry znajomy pracuje wlasnie jako przedstawiciel DAIWA-CORMORAN. czy to przedstawicielstwo jest poważne... może w koncu się odwazy, zaloguje i sam coś napisze... :mellow:

wiem jedno, obiecywał w czerwcu, że nowy katalog daiwy na 2008 bedzie wyjątkowo atrakcyjny, ponoc byly plany wdorzenia sporej czesci asortymentu z kraju kwitnacej wisni. ciekawe czy sie to uda... :mellow:

Opublikowano

O katalogu przedstawicielstwa daiwa-cormoran na nasz rynek. Może jakaś stronka w net-cie? Jeśli okazałoby się, że ich ceny są dobre, to popieram polski biznes kupując w Polsce. Tak to widzę.

Opublikowano

taaaaaaaak ceny maja bardzo dobre. zillionna polce wychodzi w przedziale 1500-1700 pln. tzn wychodzil na poczatku roku :mellow:

Opublikowano

Zgadzam się z Jerzym, tylko E-bay. Dla firm w RP jesteśmy niszowi. Poprawcie mnie, jeśli się mylę, ale nie znalazłem poważnego polskiego dystrybutora Daiwy, a strona Daiwa-Cormoran jest tylko po niemiecku. Być może mała popularność castingu w RP powoduje, że przedstawiciele i handlarze sprzętu jadą na wysokiej marży i kupują sprzęt carting'owy u pośredników, gdyż nie są partnerami do bisnes'u dla producentów. Tak, czy siak, tylko e-bay ratuje sytuację.

@mifek

Czyli rację miał Jerzy. Koledzy z RP nie są konkurencyjni z e-bay, nawet ze wszystkimi dodatkowymi opłatami, a namiary od Standerus'a to potwierdzają.

Opublikowano
Ja myślę jednak że takie imprezy jak targi powinny sprawić żeby było w tym kierunku lepiej. Musimy sami się wypromowac. Pytać o sprzęt castingowy wystawców . wierzę że gdy ktoś poraż kolejny usłyszy pytanie typu czy macie w swojej ofercie curado, antaresa ,metanium ? to wreszcie zrozumie że nie jesteśmy w tym temacie ciemni.
Opublikowano
no tak miec to oni Drogi Tofiku mogą... podstawowa kwestia to za ile.. ;) b oco z tego ze daiwa ma zilliona skoro za cene hurtowa mozna kupic 2 czy nawet 3 na eabyu
Opublikowano

witam

widze ze tofik szeroko idzie

mysle ze problemem nie jest brak tego sprzetu na rynku tylko nasze zarobki kogo stac na sprzet za tyle pieniedzy?

niewielu

a co do promowania nas w Polsce to jerkowanie przechodzi niesamowity rozkwit i mysle ze wkrotce pojawi sie ten sprzet...

a co do spotkania na targach to zawsze mozna sie umowic i jakies piwko bezalkoholowe wypic <_<

Opublikowano
Panowie Remek już wcześniej pisał że spotkanie oczywiście co do piwka to stawia w miarę swoich możliwości :huh: :lol:
Opublikowano
Skoro stawia remek to ja się pisze :mellow: gorzej jak zacznie stawiać PODESZWA wiecie ten od jaxona :wacko: Bo jeszcze się na te jego multiki przerzucimy :lol: :lol: :lol: no panowie mirat i rataj my to chyba na 100% będziemy bo to u nas B)
Opublikowano

No Łukasz myślę że zrobi się całkiem nie mały zlocik :unsure:

Szykuj miejsca noclegowe :lol:. No i oczywiście jakieś miejscówki nad wartą :huh:

Opublikowano
No ja też będę(jak Remek stawia browary to trza być :lol: ) , już szukam dobrych noclegów :mellow: bo rok temu to nocleg miałem oddalony o jakieś 5km :lol: od centrum <_<
Opublikowano

co do hoteli to nie ma tanich w poznaniu

ja mieszkam od centrum ok 3km i w mojej okolicy jest hotel pomorski

ale kolo targow jest sharaton i to prawie na samych targach :lol: :lol: