Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Mam okazje kupic silnik zaburtowy do swojej lodeczki SUZYKI DF6 czterosuwowy z roku 2006,tylko mam pytanie znawcow,jak sprawuja sie tej marki silniki,czy sa w miare ciche.Jak z awaryjnoscia?Prosze o odpowiedzi wszystkich,ktorzy maja badz mieli doczynienia z tego typu silnikami
Opublikowano

Pływałem kilka razy z 6 suzuki na wypożyczonej łodzi, było ok

mozesz cos wiecej napisac,jak z decybelami glosnosci w porownaniu z Yamahą,Mercury, jak w porownaniu zmoca 6Km tego silnika a 6KM silnikow Yamaha,Mercury

Opublikowano
Niestety nie pomogę bo z mercurym nie miałem do czynienia, yamahę miałem 9,9. Ciężko będzie znaleźć kogoś kto opływał 3 marki i każda w 6konnej wersji. To chyba tylko wig potrafił powiedzieć :wacko:
Opublikowano
az tak dokladnych odpowiedzi nie potrzebuje.Zalezy mi jedynie na orientacyjnej opini na temat tego silnika.Nieraz podczas samego plywania slyszy sie prace podobnych moca silnikow.Jak na tym tle prezentuje sie SUZUKI.Ja w tej materii nie mam prawie zadnego doswiadczenia,dlatego prosze o chdzby minimalne spostrzezenia.
Opublikowano

Słyszałem od kogoś ze w suzuki silnikami sa problemy z dokupieniem części.

Mogę się mylić poniewaz nie znam się na silnikach motorowych tylko słyszałem od kogoś :D

Pozdrawiam

Slider

Opublikowano

A nie możesz go sprawdzić? Pojechać, odpalić, posłuchać? Chyba że lubisz ten smak ryzyka i niepewności, co Ci kurier przywiezie...

Albo niech Ci gość go przywiezie, a Ty, razem z nim, podrzucisz go do serwisu (zalecane w przypadku używanych, chyba że sam jesteś mechanikiem i znawcą tego typu sprzętu) aby tam go osłuchali i obejrzeli.

Opublikowano
Asior 662 SUZUKI to ekstra klasa i z serwisem nie ma problemu, jedynie cena części zamiennych jak zresztą do pozostałych. W Warszawie jest serwis ale jak narazie nie będzie Ci potrzebny chyba że eksplatował go Frajrer bez karty rowerowej :lol:Jeśli chodzi o chałas to on chodzi jak jamacha. To jest moja marka NR-1. Jedynie musisz go w jakiś sposób sprawdzić stan techniczy,i czy nie jest on z WĘDKI bo zazwyczj takiego silnika nikt łatwo się nie pozbywa.Pozdrawiam tornado
Opublikowano
Od początku tego sezonu pływam na silniku Suzuki 4km,jestem bardziej niz zadowolony,plywałem yamahą 4, głośnośc tych silników według mnie jest do siebie zbliżona.