Skocz do zawartości

Jaki multiplikator do przynęt 60 - 110g

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

jaki wybrac multik do przynet 60 - 110g

mysle raczej o czyms z najwyzszej polki - cena nie gra roli

pozdrawiam

Opublikowano

Powiedz Remku, Twoim zdaniem system DC działa z tak ciężkimi przynętami?? Peresada czytał zdaje się na TT że powyżej pewnej masy - ok40-50g system przestaje działać w efektywny sposób....

Inna rzecz że rzuty tak ciężkimi przynętami to w zasadzie z każdego multi wychodzą bezproblemowo i ciężko coś powedzieć - mi przynajmniej

Opublikowano

dziekuje za pomoc

multiplikator juz do mnie leci

mam antaresa DC7 i jest super wiec duzo sobie obiecuje po Calcutta Conquest 201DC

Wesołych Świąt

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Zadaję sobie analogiczne pytanie - co kupić. Doszedłem do podobnych wniosków. Podziel się swoją opinią jak przetestujesz nowy sprzęt. Przy okazji może również dobrym źródłem zakupu. Jak jest z cłem? Czy ktoś użytkuje 201 DC przez dłuższy czas?
Opublikowano
201dc uzywalem prez rok . w chwili obecnej juz go nie uzywam ale ma go moj nasz danielXR czyli jestem na bieząco z tym co się z nim dzieje i jak się czuje (multik ... )
Opublikowano
Zastanawiam się czy nie lepszy będzie Shimano Calcuta Conquest 250 DC niż 201DC. Do plecionki 20lb w 201 chyba trochę zbyt mała pojemność szpuli.
Opublikowano

ja to sie zastanawiam, po raz kolejny, po co do takich wabikow DC?

japan conquest juz jest pelny wypas, japan calcutta wystarcza w 150%, a jak ktos lubi magnetyk to TD luna albo japan millionaire ...

Opublikowano

japan conquest juz jest pelny wypas, japan calcutta wystarcza w 150%, a jak ktos lubi magnetyk to TD luna albo japan millionaire ...

w pełni zgadzam się z @pittem. dc w takiej gramaturze to przerost formy nad treścią. zwykły conquest sprawdzi się o niebo lepiej.

sam maiłem DC do jerków i dałem sobie siana. szkoda używać młynka z niewykorzystanym dc.

pozdrawiam!

Opublikowano

w pełni zgadzam się z @pittem. dc w takiej gramaturze to przerost formy nad treścią. zwykły conquest sprawdzi się o niebo lepiej.

sam maiłem DC do jerków i dałem sobie siana. szkoda używać młynka z niewykorzystanym dc.

pozdrawiam!

i dlatego kupilem zwyklego conquesciaka 201 :mellow:

jeszcze tylko 101nki mi brak :mellow:

Opublikowano
Nigdy nie miałem multiplikatora z DC, więc też się zastanawiam czy to jest do wykorzystania. Natomiast zamierzam używać tego multika w zakresie 30-120g. Przy mniejszych masach przynęt(np.30g)mam nadzieję, że będzie działać dobrze. Poza wszystkim chcę kupić kołowrotek możliwie najlepszy pod każdym względem - w szczególności przyjemny w użyciu i trwały.
Opublikowano

Witam,

Uzywam 201 DC polaczonego z jerkowka. Faktycznie jak pisali @Peresada i @Pitt przy takich przynetach uklad DC marnuje sie troche. Sam zdecydowalem sie na zakup, gdyz na starym Ginrinpeche roznica pomiedzy DC a Conquestem byla minimalna.

Pozdrawiam,

Bujo

Opublikowano

Chyba, że ktoś kupuje DC by używać nie tylko do jerków ale do innych zastosowań. Jeśli cena nie gra roli to zdecydowanie polecam.

Pozdrawiam

Remek