dobry Opublikowano 5 Stycznia 2008 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Witajcie koledzy, na jerkbait.pl jestem swieżo zalogowany lecz spinningiem już trochę się zajmuję chciałbym Was prosić o poradę, mianowicie chodzi mi o wędka na pstrągi (które zamierzam od tego roku łowić) chodzi mi o coś pstrągowego ale zarazem uniwersalnego, żeby wędka mogła się sprawdzić przy połowie np. okoni. Myślałem nad kupnem Robinson Diaflex Trout 2,55m. c.w. 5-15g albo Mistrall Amundson Spin 2,44m. c.w. 2-15g. Ogólnie dotychczas używałem spiningów Dragona oraz Shimano, co sądzicie o ty markach? Z góry dziękuję i udanego 2008.
Suchy498 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Witaj @DAMIAN88888 na naszym forum Ja osobiście nie miałem do czynienia żadną z podanych przez ciebie wędek. Ale myśle że jako uniwersalny spinning świetnie służył by ci ST.CROIX - TRIUMPH model: TRS70MLF2 (jest on w dwuch kawałkach wiec nie będziesz miał problemu z transportem ) O tej wędce nie słyszałem żadnych zastrzeżeń jest to naprawde świetna wędeczka, a w dodatku kosztuje 280 zł <_< (za tą cene moim zdaniem nie znajdziesz nic lepszego) Wędka jest u Żbika i podaje ci poniżej link: (oczywiśce wybór pozostawiem Tobie, ja tylko ci polecam tą wędeczke) http://sklep.fishing.pl/wedkarstwo/wedziska/wedziska_spinnin gowe/st_croix_triumph *P.S - sam bym jakupił tylko że oszczędzam na multik i wędeczke z pazurem też tej serii
dobry Opublikowano 5 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2008 Dziękij, czekam na dalsze propozycje
RubinO Opublikowano 6 Stycznia 2008 Opublikowano 6 Stycznia 2008 proponuje Konger World Champion Dancer bardzo dobra wędka za niską cenę polecam serdecznie
JohnnyJohn Opublikowano 6 Stycznia 2008 Opublikowano 6 Stycznia 2008 Radził bym trzymać się dotychczas przez ciebie urzywanych marek-Shimano i Dragon są naprawdę dobre. Jako kijka pstrągowo/okoniowego używam Team Dragona 5-18 g 2,75 m.Jest naprawdę świetny. Jeżeli jednak zależy ci na krótkiej wędce to ten Robinson Diaflex byłby dobry- ma całkiem dobre recenzje.
Rekomendowane odpowiedzi