Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moim zdaniem warto.... dołożyć troszkę więcej i kupić sprawdzony, pewny sprzęt, którym będzie się komfortowo łowiło i który będzie cieszył twoje oczy.

Może jestem trochę uprzedzony do w/w firmy, ale jestem zdania, że kupowanie tańszego sprzętu wcale nie idzie w parze z oszczędnością.

Opublikowano

Za tą kasę można już na upartego jakis sprzęt castingowy.

Wielu kolegów bardzo chwali stcroix triumph, do tego używkę curado czy revo i masz fajny zestaw zgody ze specyfikacją. albo kupić coś w stanach, przy tym kursie $ naprawdę warto. Multiplikator nie gryzie, na pewno kogoś znajdziesz na kilka lekcji, a później już z górki, a frajda z łowienia wielka

Opublikowano

Dzieki za odpowiedzi

panowie więc w takim razie co polecacie dla poczatkującego?

w widełkach 700-800 razem z kręciolem? łowie na Wiśle i czasem na ZZ guma,wobler, obrotówka generalnie szczupak,okoń

pozdrawiam :D

Ja bym Ci polecił kij Ugly Stik cena 250zl,do tego młynek Shimano Stradic 4000FH cena 450zl,oraz plecionke power pro za 54zl

Opublikowano

Bez napinania to kupiłbym Zaubera lub jakiegoś jego klona + wybrałbym kij Z serii World Champion Konger.

Oczywiście lepiej byłoby dołożyć do jakiegoś podstawowego St.Croix lub zamówić coś na podstawowym graficie u zbojmistrza...taki zestaw dłuuuugo i dobrze Ci posłuży.

Opublikowano
Standerus sorki,ze przeszkodzilem w werbunku na kolejnego castingowca,ale jak tak dalej pojdzie to beda kolowrotki tylko dla mnie produkowali,bo cala reszta bedzie biegala z multikami :mellow:
Opublikowano

do tego młynek Shimano Stradic 4000FH cena 450zl,oraz plecionke power pro za 54zl

Stradic za 450zl?Gdzie?Chyba w Stanach.No chyba ze ten Chinski

Opublikowano

do tego młynek Shimano Stradic 4000FH cena 450zl,oraz plecionke power pro za 54zl

Stradic za 450zl?Gdzie?Chyba w Stanach.No chyba ze ten Chinski

I po co ta złosliwoasc,w Stanach Shimano Stradic kosztuje 98$,a na allegro mozna czasem kupic za 450zl

Opublikowano
Biosteron sorki,to nie mialo byc zlosliwe.Podejrzewalem,ze chodzi Ci o Stany,dlatego zapytalem,bo u nas za 500-600 mozna kupic tylko Stradica made in china(nowego).Po prostu zle mnie zrozumiales,nie naleze do ludzi zlosliwych :D
Opublikowano
Miałem kiedyś Jaxona Profiksa, fajna wędka ale 4 razy mi się złamała, praktycznie bez przyczyny.. aa sprzęt z Mikado.. nie słyszałem jeszcze dobrych recenzji ;)
Opublikowano

Miałem kiedyś Jaxona Profiksa, fajna wędka ale 4 razy mi się złamała, praktycznie bez przyczyny.. aa sprzęt z Mikado.. nie słyszałem jeszcze dobrych recenzji ;)

o 4 razy za dużo :mellow:.

Jeszcze ani razu nie złamałem wędki, ale zdarzyło mi się utopić na dobre szczytową sekcje spinningu ;d

Opublikowano

Ja tam kupuję karpiowe komponenty - ale to nie na to forum ;)

Fakt,w Muskie jest troche przynet rzadko spotykanych gdzie indziej.

Ps.Jozek mam brata karpiarza,on jezdzi do wedkarskiego w LeClercu na ul.Jutrzenki po swoje karpiowe wynalazki,mowi,ze maja spory wybor i niezle ceny.